Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EVRE 1 BLOK 1 Uygulamalı Bilgisayar Eğitimi Öğr. Gör. A. Murat ERGİN E.Ü.T.F. Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim A.D.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EVRE 1 BLOK 1 Uygulamalı Bilgisayar Eğitimi Öğr. Gör. A. Murat ERGİN E.Ü.T.F. Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim A.D."— Sunum transkripti:

1 EVRE 1 BLOK 1 Uygulamalı Bilgisayar Eğitimi Öğr. Gör. A. Murat ERGİN E.Ü.T.F. Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim A.D.

2 EVRE 1 BLOK 1 Uygulamalı Bilgisayar Eğitimi Dersin Hedefi Öğrencinin temel bilgisayar okuryazarlığı, yaygın kullanılan programlar hakkında beceri kazanması, e-posta ve internet’i kullanabilmesini sağlamaktır.

3 EVRE 1 BLOK 1 Uygulamalı Bilgisayar Eğitimi Dersin Tanımı Bilgisayar eğitimleri üniversitemizdeki tüm fakülte ve yüksek okulların eğitimlerinin ilk yılında aldıkları zorunlu bir eğitimdir. Fakültemizde Evre 1, Blok 1 uygulamalı beceri dersi olarak, Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim Ana Bilim Dalı öğretim elemanları tarafından verilmektedir. Eğitim, her birinde internet bağlantısı olan toplam seksen adet masa üstü bilgisayar sisteminden oluşan iki laboratuvarda verilmektedir.

4 EVRE 1 BLOK 1 Uygulamalı Bilgisayar Eğitimi Dersin Tanımı Ders, Evre 1 Blok 1 in dikey koridor beceri derslerinden biridir ve Tıp Eğitimi Ana Bilim Dalı'nın verdiği derslerle birlikte “11BECxx” ders kodlama sistemine sahiptir. Eğitim 10 çift ders saati olup %80 derse girme zorunluluğu vardır. Ders, öğrencinin Evre1 Blok1 toplam puanına aldığı geçme notunun %18'i kadar etki eder.

5

6 EVRE 1 BLOK 1 Uygulamalı Bilgisayar Eğitimi 3,4 ve 5. haftalar: Kelime İşlemciler Dosya sistemleri nedir ne işe yararlar. Bir dokuman nasıl oluşturulur, nasıl saklanır ve nasıl geri çağrılır. Dokuman düzeni (sağ, sol, üst ve alt boşluklar, sayfa tipi, metin yazım yönü) nedir nasıl yapılır. Düzenleme (kopyalama, kesme, yapıştırma, arama ve değiştirme) komutları nelerdir.

7 EVRE 1 BLOK 1 Uygulamalı Bilgisayar Eğitimi 3,4 ve 5. haftalar: Kelime İşlemciler Görüntüleme seçenekleri ve kullanım alanları nelerdir. Yeni bir obje (resim, referans, özel alan, dipnot, dokuman sonu notu, yeni sayfa ve sayfa numarası, tablo ve tablo bileşenleri) nasıl eklenir ve değiştirilir. Yazım biçimi (karakter -tipi, biçimi, büyüklüğü-, paragraf -satır aralıkları, satır başı boşlukları-, madde veya numara işaretlemeleri) nasıl belirlenir ve düzenlenir. Tablo işlemleri (ekleme, çıkarma, satır ekleme, satır çıkarma, kolon ekleme,kolon çıkarma, genişletme) nelerdir ve nasıl yapılırlar.

8 EVRE 1 BLOK 1 Uygulamalı Bilgisayar Eğitimi 6,7,8 ve 9. haftalar: Hesap Tabloları Çalışma sayfası (work sheet)ve hücre (cell) tanımları Hücre adresleri (sütun, satır) nedir bir çalışma sayfasında dinamik ve statik hücre tanımı nasıl yapılır. Hücre içeriğinin biçemlendirilmesi nasıl yapılır. Veri yapıları (yatayda genişleyen tek seviyeli) ve veri tipleri (sayısal, alfabetik, tarih, para, vb.) nelerdir kullanım alanları nasıl belirlenir.

9 EVRE 1 BLOK 1 Uygulamalı Bilgisayar Eğitimi 6,7,8 ve 9. haftalar: Hesap Tabloları Verinin girilmesi ve basit dört işlem (toplama, çıkarma, çarpma, bölme) işlemlerinin yapılması formül oluşturma ve formülün satırda veya sütunda kopyalanması Basit fonksiyonların anlatılması (toplam, aritmetik ortalama, standart sapma, yuvarlama vb.) ve grafiklerin (çizgi, çubuk, alan, vb.) oluşturulması. Mantıksal operatörlerin anlatılması (“IF”,” ”,”=”,”NOT”, “AND”, “OR”, vb.) ve farklı çalışma sayfalarındaki hücrelerin referanslarının gösterilmesi

10 EVRE 1 BLOK 1 Uygulamalı Bilgisayar Eğitimi 10 ve 11. haftalar: İnternet, Bilgiye Erişim Internet'teki arama motorları ve bilgi kaynakları nelerdir? Hızlı ve doğru bilgiye ulaşılırken dikkat edilecek hususlar nelerdir. Ünlü arama sitelerinin (google) kullanımı ve özgür ansiklopedi (wikipedia) kavramının anlatılması Ege Üniversitesi elektronik kütüphane ve dergilerine erişim 12. hafta: Genel tekrar şeklindedir.

11 EVRE 1 BLOK 1 Uygulamalı Bilgisayar Eğitimi Dersin Sınavı Dersin sınavları her öğrenci için bilgisayar başında uygulamalı olarak yapılır. Öğrenci kendisine verilen soruları bir saat içinde yapıp öğretim üyesine makine başında gösterir ve öğrencinin sınav dokümanı öğretim üyesi tarafından değerlendirme için alınır. Puanlama 100 üzerinden yapılır ve öğrenci işlerine tablo halinde iletilir.


"EVRE 1 BLOK 1 Uygulamalı Bilgisayar Eğitimi Öğr. Gör. A. Murat ERGİN E.Ü.T.F. Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim A.D." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları