Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BGM 555 Kablosuz Ağlarda Güvenlik ve Mahremiyet

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BGM 555 Kablosuz Ağlarda Güvenlik ve Mahremiyet"— Sunum transkripti:

1 BGM 555 Kablosuz Ağlarda Güvenlik ve Mahremiyet
İstanbul Şehir Üniversitesi Bilgi Güvenliği Mühendisliği YL Programı Güz Dönemi Muhammed Ali Bingöl

2 Öğretim Görevlisi: Muhammed Ali Bingöl
Ders Dönemi: 2017 – 2018 Güz Ders Yeri:  İstanbul Şehir Üniversitesi ACAD BUILD #4103 Ders Zamanı: Salı

3 Duyurular-I Derse Devam + Katılım (10 Puan) (%80 devam zorunluluğu vardır.) Ara sınav (25 Puan) Ödev + Quizler (15 Puan) Proje raporu ve sunum (15 Puan) Final Sınav (35 Puan)

4 Duyurular-II Her hafta (gelmeden) 2 saat ders saatinden önce e-postalarınızı veya ders web sitesini kontrol ediniz. Dersin web sitesi: bgm555.muhammedalibingol.com Ara sınav 8. veya 9. hafta gibi olacaktır. Final tarihi enstitü tarafından duyurulacak Final Haftası: Şubat 2018 tarihleri arasında Ders notları ve duyurular için lütfen dersin web sitesini takip edin!!!

5 Duyurular-III Dersin ön şartı yoktur.
Kablosuz Ağlar ve Bilgi Güvenliğine Giriş (1 Hafta) Kriptografi Temelleri (2 Hafta) Simetrik Şifreleme (Blok, Dizi), Çalışma Modları, Özet, MAC Asimetrik Şifreleme, Anahtar Paylaşım, DH Algoritması, RSA, Sayısal İmzalama, AAA yapısı Kablosuz Yerel Alan Ağlarında Güvenlik (2 Hafta) WEP, WPA ve WPA2, WPS WLAN saldırı yöntemleri, Kablosuz ağ şifresi elde etme Hücresel Ağlar ve Güvenliği (2 Hafta) GSM mimarisi A3, A8, COMP128, A5/1, A5/2 GSM güvenliği, GPRS güvenliği, GSM saldırı yöntemleri Ara Sınav (1 Hafta) Kablosuz Kimlik Tanımlama Sistemlerinde Güvenlik ve Mahremiyet (2 Hafta) Kablosuz erişim denetimi, RFID, saldırı yöntemleri, mahremiyet, güvenlik, RFID protokolleri. Aktarma Saldırıları ve Mesafe Sınırlama Protokolleri (1 Hafta) IFF, Mafya, mesafe ve terörist saldırıları Öğrenci Proje Sunumları (2 Hafta)

6 Siber Güvenlik Kriptografi

7 Tanışma İsim Soyisim Tanıtım (ne ile meşgul olduğunuz)
Ders hakkında beklentiler Kaç ders aldığı (hangi dersler)

8 Kablosuz Ağlarda Güvenlik
Bu derste giriş olarak Kablosuz Haberleşme Kablosuz Ağlar Bilgi Güvenliği ve Saldırı Kavramları Kriptoloji Temelleri (sonraki iki ders) Konuları işlenecektir.


"BGM 555 Kablosuz Ağlarda Güvenlik ve Mahremiyet" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları