Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İnternet-Tabanlı Ders Yönetim Sistemleri (Web-Based Course Management Systems)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İnternet-Tabanlı Ders Yönetim Sistemleri (Web-Based Course Management Systems)"— Sunum transkripti:

1 İnternet-Tabanlı Ders Yönetim Sistemleri (Web-Based Course Management Systems)

2 Sınıf yönetimi, öğretmenin sınıfta öğrenme için gerekli düzeni sağlamak üzere, etkili bir ortam oluşturmak amacıyla yaptığı uygulamalar ve izlediği stratejilerin tümüdür. Bunlar, 1. Öğretim materyallerinin hazırlanması, dağıtılması, 2. Öğretmen-öğrenci ve öğrenci-öğrenci arası iletişim, 3. Öğretimin değerlendirmesi, 4. Disiplin, vs. sayılabilir.

3 E-öğrenme ortamlarında bizim bildiğimiz anlamda fiziksel sınıf ortamı ortadan kalktığı için, ders yönetimini yeniden ele almak gereği ortaya çıkmıştır.

4 Örneğin, öğrenciler arası iletişimi engelleyen genellikle öğrencilerin bir birlerinden uzak olması, öğretmenin yazılı olarak dağıttığı yönergelerin tam olarak anlaşılamaması ve internet bağlantısından kaynaklanan teknolojik problemler e- öğrenme ile ortaya çıkan problemlerden sadece bir kaçıdır.

5 Bu ve buna benzer problemleri azaltmaya yardımcı olabilecek İnternet-Tabanlı Ders Yönetim Sistemleri geliştirilmiştir. Bir İnternet-tabanlı ders yönetim sistemi, genel olarak öğretmenin bir dersi İnternet ortamında yönetmesine yardımcı olan bir yazılım olarak tanımlayabiliriz.

6 Bu tür yazılımlarda sınıf kürsüsü, ders içeriği, ders notları, sınavlar, ödevler, forumlar ve not defteri gibi bölümler bulunmaktadır. Piyasada farklı kalite ve ücrette çok sayıda İnternet-Tabanlı Ders Yönetim Sistemleri bulunmaktadır. Bunlardan en popüler ve en yüksek fiyatlılarından iki tanesi Blackboard ve WebCT dir. Bir sonraki slaytta İsrail’lilerin geliştirdiği aynı tür bir yazılım olan HighLearn’den bir ekran görüntüsü yer almaktadır.

7

8

9 İnternet-Tabanlı Ders Yönetim Sistemlerinin(İTDYS) kaliteleri öğretmen ve öğrenciye sağladığı kullanım kolaylığı, servis (erişin, kayıt tutma, kullanım alanı vb.) ve özellikleri ve işgörürürlülükleri gibi kriterlerle ölçülür. İTDYS’lerin bir listesi ve bunlar hakkında uzman görüşleri http://www.edutools.info/course/productinfo/ http://www.edutools.info/course/productinfo/ adresinde bulunabilir.

10 Bir uygulama yapmak için aşağıdaki linke gidin. http://www.gradeconnect.com/current/


"İnternet-Tabanlı Ders Yönetim Sistemleri (Web-Based Course Management Systems)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları