Yüksek öğretim KURUMLARI sınavı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi ÖSYS 1. ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER SINAV İKİ AŞAMALI (YGS-LYS) OLUŞAN BİR YAPIDIR. BİRİNCİ.
Advertisements

EN İ Y İ LER HEP B İ Z İ MLE BÖLGEN İ N BEŞ OKUL B İ R İ NC İ S İ.
2016- KPSS Ortaöğretim(Lise) Sınavı
REHBERLİKVE ÖLÇME DEĞERLENDİRME BİRİMLERİ TEMEL EĞİTİMDEN ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ.
MEHMET EM İ N YURDAKUL ORTAOKULU REHBERL İ K SERV İ S İ teog.
2016 -LYS ABDULKADİR SAYIN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ABDULKADİR SAYIN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
YGS ne demektir? YGS, Yükseköğretime Geçiş Sınavı demektir. YGS 1,2 : Sayısal puanla öğrenci alan bölümler içindir. YGS 3,4 : Sözel puanla öğrenci alan.
2014 ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ – 2015 E ğ itim- ö ğ retim yılında altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak.
2015 YGS ANALİZ KAMİL ÖZBAŞ Rehber Öğretmen YGS ANALİZİ (TÜRKÇE)  YGS’nin 40 soruluk Türkçe kısmında ağırlık; sözcük, cümle ve paragraf düzeyinde.
Bu slayt, ön lisans öğrencilerimize son sınıfta ya da mezun olduktan sonra başvuru yapabilecekleri sınavlar hakkında bilgi verme amaçlı hazırlanmıştır.
LYS’ye bir ay kala… Sorular ve Cevaplar
ÖSYS 2016.
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
2017 ÖSYS YGS-LYS TANITIMI.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
Yükseköğretim Kurumları Sınavı Bilgilendirme Sunusu
DİYARBAKIR BİLİM VE SANAT MERKEZİ
ABDULLAH ACAR ortaokulu
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS)
YENİ SINAV SİSTEMİ.
Y ÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI
2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tanıtım Sunumu
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tanıtım Sunumu
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tanıtım Sunumu
İlk oturumda, adaylar Temel Yeterlilik Testi’ni alacaklardır
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ MAHALLİ YERLEŞTİRME SİSTEMİ(MYS)
ÇANAKKALE REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
Y ÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI
Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir?
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
Y ÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI
NECİP FAZIL KISAKÜREK İMAM HATİP ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS)
Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2016
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
YENİ SINAV SİSTEMİ   REHBERLİK SERVİSİ.
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS)
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI(YKS)
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
2018 ÖSYS YENİ SİSTEM BİLGİLENDİRMESİ
2017 ÖSYS YGS-LYS DEĞİŞİKLİKLERİ.
Eğitim-öğretim Yılı Bandırma Rehberlik Araştırma Merkezi
PETKİM ORTAOKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ
2018 ÖSYS SÜRECİ BİLGİLENDİRMESİ
2018 YKS Kılavuz İncelemesi
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tanıtım Sunusu
Sait Gürsoy’un Özgeçmişi 1954 yılında doğan Sait Gürsoy, ilk ve orta öğrenimini Galatasaray Lisesi’nde tamamlamış, ardından da Galatasaray Yabancı Diller.
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS2018). TEMEL YETERLİLİK TESTİ (ZORUNLU) ALAN YETERLİLİK TESTİ.
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ BANDIRMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
H. A.AKINCI ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ Psk. Dan . Erkan EVEGÜ
YÜKSEKÖĞETİM KURUMLARI SINAVI (TYT-YKS) YILMAZ ZARİÇ Psikolojik Danışman 2018.
ÖZEL ATACAN ORTAOKULU LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ (LGS) ( )
ÖZEL ATACAN ANADOLU LİSESİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS)
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ uygulamasI
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
Liselere Geçiş Sınavı;
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ YÖNERGESİ
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
Sunum transkripti:

Yüksek öğretim KURUMLARI sınavı

Hocam kaç oturum bu yks? YKS; Cumartesi günü Öğleden önce birinci oturum Öğleden sonra ikinci oturum Olmak üzere 2 sınavdan oluşuyor. Ayrıca; Pazar günüde Dil sınavı yapılcak.

Biraz daha açalım mı? Cumartesi öğleden önce Temel Yeterlilik Testi (TYT) yapılacak ve; Türkçe Temel Matematik testleri Öğleden sonra ikinci oturum ise lisans sınavı olacak ve; Türk Dili ve Edebiyatı+Sosyal Bilimler-1 Sosyal Bilimler-2 Matematik Fen Bilimleri testleri yer alacak.

Temel yeterlilik testi (TYT) Nasıl olacak? Türkçe Testi; 40 soru çıkacak %50 oranında etkiye sahip Temel Matematik Testi; 40 soru çıkacak %50 oranında etkiye sahip ÖNEMLİ ! Tüm adayların Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)’ye girmesi zorunlu

Peki şu öğleden sonraki oturum hocam? Öğleden sonra ki ikinci oturumda ise; Türk Dili ve Edebiyatı + Sosyal bilimler-1 40 soru %50 etki Sosyal Bilimler-2 (Tarih, Coğ.-2, Felsefe Grubu, DİKAB) 40 soru %50 etki Matematik 40 soru %50 etki Fen Bilimleri 40 soru %50 etki www.rehberlikservisi.net

Puan türlerine göre hangi testleri çözmeliyiz!? Sayısal Puan Matematik %50 Fen Bilimleri %50 Sözel Puan Türk Dili ve Edebiyatı +Sosyal bilimler-1 testi %50 Sosyal Bilimler -2 Testi %50 Eşit Ağırlık Türk Dili ve Edebiyatı+Sosyal bilimler-1 testi %50 Matematik %50

Dilciler ne yapacak? Dil sınavı Pazar günü yapılacak ve 80 sorudan oluşacak!

Birinci ve ikinci oturumun yerleştirme puanına etkisi ne? Birinci oturum (TYT)’un yerleştirme puanına etkisi %40 İkinci oturumun yerleştirme puanına etkisi ise %60 Türkçe %20 Temel Matematik %20 1.Alan testi %30 2.Alan testi %30 TDE – Coğ-1 Matematik Sosyal Bilimler Fen Bilimleri TDE – Coğ-1 Matematik Sosyal Bilimler Fen Bilimleri

OBP’ye ne oldu hocam? Ek puan ne durumda? Ortaöğretim başarı puanı (OBP)’nın sınav puanına etkisi değişmedi. Yani bu sene de; 0,12 İle çarpılacak. Meslek lisesi mezunlarına ise geçen sene alan odaklı olarak verilen ek puan verilmeye devam edilecek.

Peki obp ile birlikte testlerin etki oranları nasıl olacak? Grafik verileri twitter @unsalim hesabından alınmıştır. www.rehberlikservisi.net

Birinci Oturum: Temel Yeterlilik Testi (TYT)'nin süresi 90 dakikadır.

Türkçe Testinde; Türkçeyi doğru kullanma, okuduğunu anlama ve yorumlama, kelime hazinesi, temel cümle bilgisi ve imla kurallarını kullanma becerileri ölçülecektir. Temel Matematik Testinde; Temel Matematik kavramlarını kullanma ve bu kavramları kullanarak işlem yapma, temel matematiksel ilişkilerden yararlanarak soyut işlemler yapma, temel matematik prensiplerini ve işlemlerini gündelik hayatta uygulama becerileri ölçülecektir.

İkinci Oturum:Alan Bilgisi Testi’nin süresi 180 dakikadır.

Alan testi oturumda lise müfredatı esas alınacaktır.

PEKİ baraj hocam baraAj! Baraj uygulaması geçtiğimiz yılla aynı; TYT Puanı 150 ve üzeri olan adaylar «önlisans programları ve özel yetenekle öğrenci alan lisans programları» TYT'den en az 150 puan almak koşuluyla, TYT puanı ile sınavın ikinci oturumundaki testlerden alacağı puanla birlikte hesaplanacak olan Sözel, Sayısal, Eşit Ağırlık ve Dil puanının en az biri180 ve üzeri puan olan adaylar «lisans programları» Tercihlerinde bulunabilecekler.

Ve bir yeni baraj… Temel Yeterlilik Testi (TYT)’nde 200 puan ve üzeri alan adaylar bu puanlarını bir sonraki sene de kullanabilecekler. Adayların, sınava girenler içindeki başarı sırası referans alınarak, aldıkları puan takip eden yıldaki bu başarı sıralamasının karşılığına gelen puana dönüştürülecektir. Bu şekilde farklı yıllarda sınava giren adaylar için hak kaybının önüne geçilerek adil bir puanlama yapılmış olacaktır.

Birinci ve ikinci oturum arasında ne kadar süre ara verilecek? Yükseköğretim Kurumları Sınavı oturum saatleri arasındaki aralar, ÖSYM tarafından belirlenecek, Başvuru Kılavuzu'nda ve ÖSYM'nin web sayfasında ilan edilecektir. Bununla birlikte bu süre iki saatten az olmayacaktır.

İki oturumda aynı mekanda mı devam edecek? Evet. Birinci ve ikinci oturum aynı mekanda ki salonlarda devam edecek.

İkinci oturumda tek kitapçık mı olacak? Bütün testlerin yer aldığı tek kitapçık verilecek. Aday bu kitapçıkta kendi alanına ait testleri çözecek. Zaman kalır ve isterse diğer testleri de çözebilecek.

Sayısal alanındaki bir öğrenci sözel testi çözerse puan alabilecek mi? Hayır. Farklı alanlarda çözülen testler, başka bir alanın puanına etki etmeyecek.

TYT’nin soru içeriği nasıl olacak? TYT’nin soruları YGS bazlı olacak. Temel bilgileri ölçecek. Türkçe testinde gramer sorularından çok, dil hakimiyeti önemli olacak. Kelime haznesi, dili kullanma, anlama, kavrama, yorumlama ve söz dağarcığının ölçüleceği bir test olacak. Matematik testinde ise integral değil basit sayısal sorular yer alacak.

Evet. Bu programlarda başarı sıralaması şartı devam edecektir. Tıp, Hukuk, Mühendislik, Mimarlık, Öğretmenlik Programlarına yerleştirme için başarı sıralaması şartı devam edecek midir? Evet. Bu programlarda başarı sıralaması şartı devam edecektir.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı ne zaman yapılacaktır? Sınav, 23-24 Haziran 2017 tarihlerinde yapılacaktır.

Yükseköğretim Kurumları Sınav ücreti ne kadar olacaktır? Yükseköğretim Kurumları Sınav ücreti ÖSYM tarafından belirlenecek olup sınav ücretinin iki oturum için 120 TL olması planlanmaktadır.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı saat kaçta başlayacaktır? Yükseköğretim Kurumları Sınavı saatleri ÖSYM tarafından belirlenecek,Başvuru Kılavuzu'nda ve ÖSYM'nin web sayfasında ilan edilecektir.

Açık uçlu sorular yer alacak mı? Evet. Açık uçlu sorular geçen yıllarda ki gibi olacak. Sayılar da geçen yıllarda ki gibi olacak.

Dinlediğiniz için teşekkürler… Sınavın şekli, soru sayısı yada süresi nasıl olursa olsun; Sınavda çıkacak konular ve sorular sadece sizin çalışmanızla yanıt bulacak. Sınavın şekline, soru sayısına yada süresine, gününe takılmadan verimli ve çalışmayı bırakmayan adaylar sınavdan başarılı olacaklardır…