Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖZEL ATACAN ORTAOKULU LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ (LGS) ( )

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖZEL ATACAN ORTAOKULU LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ (LGS) ( )"— Sunum transkripti:

1 ÖZEL ATACAN ORTAOKULU LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ (LGS) (2018-2019)

2 LİSELERE GEÇİŞ NASIL OLACAK?
MERKEZİ SINAV

3 Merkezi Sınavla Yerleşilecek Liseler & Eğitim Bölgesi ve Mahalli Yerleştirme
Yapılan düzenleme ile liseler iki gruba ayrıldı. *Birinci grup liseler merkezi sınavla ülke genelinden öğrenci alan liseler olarak, *Diğer grup liseler ise eğitim bölgesinden adrese dayalı öğrenci alan liseler olarak dizayn edildi.

4 EĞİTİM BÖLGESİ VE MAHALLİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNİN DETAYLARI
Öğrenciler herhangi bir merkezi sınava girmeyeceklerdir. MEB tarafından eğitim bölgeleri belirlenecek ve bu bölgelerde her lise türü yer alacaktır. Öğrencilerin adreslerine en yakın okula yerleşmeleri sağlanacaktır.

5 EĞİTİM BÖLGESİ VE MAHALLİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE TERCİHLER VE YERLEŞTİRME
Öğrenciler adrese dayalı eğitim bölgesi tercih ekranından her okul türünde kendilerine sunulan okullar arasından en fazla 5 tercih yapabilecektir. Yerleştirmede öğrencilerin tercihi esas olacaktır. Öğrenciler tercih etmedikleri bir okul türüne yerleştirilmeyeceklerdir. Kontenjanın dolması halinde yerleştirmede okul başarı puanına bakılacaktır.

6 MERKEZİ SINAV MEB tarafından isimleri açıklanacak okulları tercih etmek isteyen öğrenciler merkezi sınava gireceklerdir. Sınava girmek isteğe bağlı olacaktır. Sınav, 8. sınıf müfredatını kapsayacaktır. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru olacak ve 3 yanlış 1 doğruyu götürecektir.

7 MERKEZİ SINAV SINAV, 1 HAZİRAN 2019 CUMARTESİ GÜNÜ
SÖZEL VE SAYISAL OLMAK ÜZERE İKİ BÖLÜM HALİNDE UYGULANACAKTIR. SONUÇLAR DA YİNE HAZİRAN AYI İÇERİSİNDE AÇIKLANACAKTIR.

8 SINAVIN UYGULANMASI - SINAV - SINAV SAATİ - SÜRESİ
SÖZEL SINAV DAKİKA SAYISAL SINAV DAKİKA ! İKİ BÖLÜM ARASINDA 45 DAKİKA ARA VERİLECEKTİR !

9 BİRİNCİ BÖLÜM ‘’SÖZEL ALAN’’
Soru Sayısı Puan Hesaplanırken Ağırlık Katsayıları Süre Türkçe 20 4 75’ T.C.İnk.Tar.ve Atatürkçülük 10 1 Din Kült.ve Ahl.Bil. Yabancı Dil Toplam 50

10 İKİNCİ BÖLÜM ‘’SAYISAL ALAN’’
İkinci Bölüm Sayısal Alan Soru Sayısı Puan Hesaplanırken Ağırlık Katsayıları Süre Matematik 20 4 80’ Fen Bilimleri Toplam 40

11 SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLER İÇİN TERCİHLER VE YERLEŞTİRME
Sınavla liseye geçiş yapmak isteyen öğrenciler MEB tarafından belirlenen okullar arasından 5 okul tercihi yapacaktır. Aynı zamanda adrese dayalı eğitim bölgesi içinden de 5 tercih yapacaktır. Eğer alınan sınav puanı yeterli değil ise adrese dayalı eğitim bölgesi içinden tercih edilmiş 5 okuldan bir tanesine yerleştirilecektir.

12 GÜZEL SANATLAR LİSESİ, SPOR LİSELERİ VE ÖZEL LİSELERE KAYITLAR
Güzel sanatlar lisesi ve spor liseleri özel yetenek sınavı ile öğrenci almaya devam edecek. Bu okullar için ayrı bir kayıt süreci uygulanacak.  Özel okullar isterlerse kendileri özel bir sınav yaparak veya MEB’in yaptığı merkezi sınav sonuçlarına göre öğrenci alabileceklerdir.

13 ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ
Başarılar dileriz. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ


"ÖZEL ATACAN ORTAOKULU LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ (LGS) ( )" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları