Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ"— Sunum transkripti:

1 LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
ÇAYCUMA REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ

2 LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
Liselere geçiş sisteminde eğitim ve öğretim yılından itibaren değişikliğe gidildi. Buna göre öğrencilere 2 farklı alternatif sunuluyor; Adrese dayalı mahalli yerleştirme Merkezi sınava dayalı yerleştirme

3 SINAVA GİRMEK ZORUNLU MU?
Zorunlu değil ancak bazı liselerde okumak isteyenlerin mutlaka sınava girmesi gerekiyor. Devlete ait Fen ve Sosyal Bilimler Liseleri ile Proje Okulları sınavla öğrenci alacak. Okulların isimleri 2018-Mayıs ayında netleşecek.

4 SINAVA GİRMEYENLER NE OLACAK?
Sınavla öğrenci alan liselere giremeyenler, evlerine en yakın 5 okulu tercih edebilirler. (Mahalli Yerleştirme) Mahalli yerleştirmede kayıt önceliği kriterleri; Öğrencinin tercih sırası Öğrencinin evine yakınlık Öğrencinin ortaokuluna yakınlık Kontenjanlar dolarsa ‘Başarı Puanı’ baz alınacak.

5 Sınavsız öğrenci alacak olan okullar;
Mesleki ve Teknik Anadolu liseleri Anadolu İmam Hatip Liseleri Çok Programlı Anadolu Liseleri Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri eskiden olduğu gibi yine ‘yetenek sınavları’ ile öğrenci alacaklar.

6 SINAV SORULARI SADECE 8.SINIF
SINAVIN KAPSAMI SINAV SORULARI SADECE 8.SINIF MÜFREDATINDAN GELECEKTİR!

7 DERSLERE GÖRE SORU SAYILARI
TOPLAM 90 SORU SORULACAK. Türkçe (20 soru) Matematik (20 soru) Fen ve Teknoloji (20 soru) T.C. İnkılap Tarihi (10 soru) Yabancı Dil (10 soru) Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (10 Soru)

8 SINAV SÜRESİ Sınav tek oturumda yapılacak. 135 dakika sürecek.
Öğrencilere Sözel ve Sayısal olmak üzere iki ayrı soru kitapçığı dağıtılacak.

9

10 2 Haziran 2018 Cumartesi Saat: 10.00
SINAV TARİHİ 2 Haziran Cumartesi Saat: 10.00

11 AYI SONUNDA AÇIKLANACAK
SINAV SONUÇLARI HAZİRAN AYI SONUNDA AÇIKLANACAK

12 SINAVLA İLGİLİ BİLGİLER
Sorular test şeklinde (4 seçenekli) olacak. Sınavda 3 yanlış bir doğruyu götürecek. Açık uçlu sorular sorulmayacak. Puan hesaplamada okul notu esas alınmayacak. Sınav ücreti alınmayacak.

13 LİSELERE YERLEŞTİRME İŞLEMİ NASIL YAPILACAK?

14 TERCİH İŞLEMLERİ 9 okul arasından 5 adet tercih alınacaktır.
Tercih işlemi E-okul üzerinden yapılacaktır. Sınava giren öğrenciler, girmeyen öğrenciler ile aynı zamanda (Haziran) okul tercihi yapacak.

15 TERCİH SONUÇLARI Tüm yerleştirme işlemleri Temmuz ayı içerisinde tamamlanacak ve açıklanacak. Tercihlerin alınmasının ardından Temmuz ayı sonunda kayıt bilgileri ilan edilecek. Sınav puanı ile tercihlerine yerleşemeyenler, diğer öğrenciler gibi adreslerine bağlı olarak eğitim bölgelerinden yerleştirilecek .

16 EK YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ
Boş kontenjanlar yapılacak. için "ek yerleştirme" Sınavla öğrenci alan okullarda, boş kalan kontenjanlar doğrultusunda, sınav puanına göre nakil yapılabilecek.

17 NAKİL İŞLEMLERİ Mahalli yerleştirme ile meslek lisesine kayıt yaptıran öğrenciler, 10. sınıfın sonundan itibaren il genelinde spesifik Denizcilik genelinde bölümleri meslek tercihleri olan (Sağlık lisesi gibi) meslek lisesi, meslek liselerine il doğrultusunda nakil başvurusu yapabilecekler. 10. sınıfın sonunda öğrenci, alan tercihini ildeki farklı meslek liselerinden yapacak. Bu süreçte okuldaki eğitim, öğrencinin yönelimi ve tercihi dikkate alınacak.


"LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları