YENİŞEHİR EVLİYA ÇELEBİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇORUM ANADOLU OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ
Advertisements

ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
BAFRA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
HEMŞİRELİK Hemşirelik programında;  toplumun her kesimindeki kişilerin bedenen, ruhen ve sosyal bakımdan sağlığının bozulması halinde,  tıbbın gerektirdiği.
T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU. HEDEFİMİZ Öğrencilerimizi; Çağdaş bilgi ve mesleki beceri ile donatmak, Nitelikli, ahlaklı, kültürlü ve sorumlu.
GAZİ ORTAOKULU REHBERLİK BİRİMİ
MAMAK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ YGS BİLGİLENDİRME VE MOTİVASYON SEMİNERİ FARUK SÜZER PSİKOLOJİK DANIŞMAN.
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.
HACI FAHRİ ZÜMBÜL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
İLİMİZDE BULUNAN ANADOLU-ANADOLU TEKNİK VE MESLEK LİSELERİ
Hizmet sektörü içerisinde en önde gelen ve ülke ekonomisini kalkındıracak döviz girdisinde en büyük paya sahip olan Turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu yabancı.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK –İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
ANADOLU OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSELERİ
YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
SALİHLİ KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
ALAN SEÇİMİ HAZIRLAYAN ŞERİFE HUŞ
FETHİ YILMAZ SEZER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ ALAN/DAL SEÇİMİ.
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ Hazırlayan Aysel Akpolat
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
SINAVSIZ GEÇİŞ ve OBP.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALAN TANITIMI
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
Alanya Rıfat Azakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Okulumuz Nallıhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 6 Kasım 1989 tarihinde 2 şube olarak Hemşirelik Bölümü ile eğitim öğretime başlamıştır.
Ali Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 19/06/2003 tarih ve 1998 sayılı Makam Olur’ ları ile Hızırbey Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi olarak.
ALAN SEÇİMİ NEDEN ÖNEMLİDİR?
1. D.G.S. nedir? Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan.
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KATSAYI ENGELİ KALKTI
Sandıklı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi
HALİM FOÇALI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ALAN SEÇİMİ.
HAZIRLAYAN GÜNEŞ KARTEPER
HAZIRLAYAN MEHMET UĞUR BAHADIN KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ.
Üniversite Yolunda N asıl Üniversiteli Olurum. LYS.
Pazarlama Ve Perakende Bölümü Alan Tanımı
SINIF GEÇME VE SINAV YÖNETMELİĞİ. PUAN Ortaöğretimde Sınav, ödev, projeler ve uygulamalar, 100 tam puan üzerinden değerlendirilmektedir. Ortaöğretimde.
YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) 1. BASAMAK SINAVI.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
ŞEHİT ORHAN DURUKAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Bilişim Teknolojileri Alanı.
NİZAMÜLMÜLK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
OKULUMUZU NE KADAR TANıYORSUNUZ ? Hangi öğrencilerimi yönlendirebilirim? Yönlendireceğim öğrencilerin özellikleri nasıl olmalı? Yönlendireceğim öğrencilerimin/velilerimin.
ANKARA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MEVCUT ALAN VE DALLAR ADALET ADALET Zabit Katipliği Zabit Katipliği BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ.
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ
REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ OKUL TANITIMLARI. ZEYNEL BEY ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2.
REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ OKUL TANITIMLARI. BATMAN SOSYAL BİLİMLER LİSESİ 2.
REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ OKUL TANITIMLARI. BATMAN SPOR LİSESİ 2.
HAZIRLAYAN ŞERİFE HUŞ AYŞE AKPINAR KIZ TEKNİK ANADOLU MESLEK VE MESLEK LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
HOŞGELDİNİZ.
YENİ EK PUAN UYGULAMASI
HÜDAVEND HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ AMACI:
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi
KARTEPE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TÜRLERİ
2017 İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI
SİMAV İBNİ SİNA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ŞEHİT SABRİ ERYELER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ KUMRU-ORDU
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITILMASI, YÖNLENDİRMESİ VE ALAN TANITIMI
Sunum transkripti:

YENİŞEHİR EVLİYA ÇELEBİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MERSİN 1979 EVLİYA ÇELEBİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 1979-1980 REHBERLİK SERVİSİ YENİŞEHİR MERSİN

KÜTÜPHANEMİZ

OKULUMUZ Otelcilik ve turizm hizmet sektörünün ihtiyaç duyduğu vasıflı, alanında; ilgili, bilgili ve yetenekli işgücünü sağlamak amacıyla 1979-1980 öğretim yılında Mersin Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi olarak eğitim ve öğretime başlamıştır. Okulumuz 2010 YGS sonuçlarına göre kendi türündeki okullar içinde Türkiye birincisi olmuştur. Üniversite sınavı sonuçlarına göre ise okulumuz her yıl kendi türündeki okullar içinde ilk beş okul arasında yer almaktadır. Okulumuz 2014–2015 eğitim ve öğretim yılından itibaren Mersin Yenişehir Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi adıyla hizmet vermeye başlamıştır. 2017–2018 eğitim ve öğretim yılı itibariyle okulumuzda 26 sınıf bulunmakta ve 669 öğrenciyle öğrenimine devam etmektedir. Okulumuzda 6 idareci ve 55 öğretmen mevcuttur.  

ÖĞRETİM ŞEKLİ Okulumuz dört yıl süreli karma eğitim ve öğretim yapan lise dengi Anadolu Meslek Lisesi’dir. Okulumuzda ayrıca kapalı spor salonu, erkek öğrenciler için pansiyon binamız mevcuttur. Pansiyonumuz 64 yataklıdır. 64 öğrencimiz kalmaktadır. Okulumuzda her dal için atölyelerimiz vardır. Servis atölyesi, resepsiyon atölyesi, kat atölyesi, pastacılık atölyesi, mutfak atölyesi bulunmaktadır.

PANSİYON

PANSİYON

PANSİYON

PANSİYON YEMEKHANESİ

PANSİYON

SPOR SALONUMUZ

SPOR SALONUMUZ

KAYIT KABUL ŞARTLARI Öğrenciler okulumuzu Mersin ili içinden ve diğer illerden tercih edebilirler.Okulumuzda ingilizce ve almanca eğitim gören sınıflarımız vardır. Taban puanları: İngilizce 310 Almanca 300 puandır.

ALANLARIMIZ VE DALLARIMIZ: Öğrencilerimiz, Lise 1. sınıfta yabancı dil, genel kültür dersleriyle beraber kısmi olarak meslek derslerini öğrenirler. 9. sınıfın ikinci döneminde alan seçimi yaparlar. Alanlarımız: A)Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı B)Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı olmak üzere 2’ye ayrılır.

10.sınıfta öğrencilerimiz başarı ortalamalarına göre ya yiyecek ve içecek hizmetleri alanında ya da konaklama ve seyahat hizmetleri alanlarında öğrenimlerine devam ederler. Öğrencilerimiz mayıs ayının ilk haftasından başlamak üzere, eylül ayının üçüncü haftasına kadar 4,5 ay sürecek olan beceri eğitimi (staj- uygulamalı eğitim) için okulumuzun anlaşmaya vardığı işletmelere (otellere) gönderilirler. Eylül ayının üçüncü haftası beceri eğitimi sona erer. Beceri eğitiminin sonunda Eylül ayının 3.haftasında sınav için belirlenen günlerde öğrencilerimize beceri eğitimi sınavı uygulanır. Okulda derslerden, beceri eğitimi sonrası, beceri eğitimi sınavından başarılı olan öğrencilerimiz 11.sınıfı okumaya hak kazanırlar. 11. ve 12.sınıf öğrencilerimizin teorik eğitimleri ekim ayının 2.haftası başlar. 11.sınıfa geçen öğrencilerimiz, başarı ortalamalarına göre ve istemleri doğrultusunda derslere başlamadan önce dal tercihi yaparlar.

A)Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanının Dalları: 1-Mutfak 2-Servis 3-Pastacılık

servis

servis

SERVİS

MUTFAK

MUTFAK

MUTFAK

PASTACILIK

PASTACILIK

PASTACILIK

A)Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı İş İmkanları A)Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanını başarı ile bitiren öğrenciler iş hayatına yönelebilecekleri gibi yüksek öğrenime de devam edebilirler.TYT ve AYT’ye girebilirler Mezun olan öğrenciler konaklama işletmelerinin : Konaklama tesislerinde, Hava yolu şirketlerinde (kabin memuru ) Restoran ve Mutfaklarında, Pastanelerde Restoran ve Kafeteryalarda Kurum Mutfaklarında Yemek Fabrikalarında yiyecek-içecek ünitelerinde çalışabilirler

B)Konaklama Hizmetleri Alanının Dalları: 1-Resepsiyon (Ön Büro) 2-Kat Hizmetleri

Resepsiyon (Ön Büro)

Resepsiyon (Ön Büro)

Resepsiyon (Ön Büro

Kat Hizmetleri

Kat Hizmetleri

Kat Hizmetleri

Kat Hizmetleri

Kat Hizmetleri

B)Konaklama ve Seyahat Hizmetlerİ Alanı İş İmkanları B)Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; Konaklama İşletmelerinde(kamu ve özel) Seyahat acentelerinde Organizasyon şirketlerinde Hava yolu şirketlerinde (kabin memuru ) Danışma ve Temizlik şirketleri vb. yerlerde çalışabilirler

. 11. sınıflarda okuyan öğrencilerimize Rusça dersi ikinci yabancı dil olarak öğretilmektedir. 12.sınıfta öğrencilerimiz haftada 40 ders saati ders görürler. Başarılı olan öğrencilerimiz, nisan ayının üçüncü haftası sonu itibariyle okulumuzdan mezun olurlar. Okulumuzda öğretilen meslek derslerinin sayısı yıllara göre artmaktadır. Beceri eğitimi (uygulamalı eğitim/staj), 10. ve 11.sınıfta öğrenim gören öğrencilerimize uygulanmaktadır. 9. ve 12.sınıf öğrencilerimize beceri eğitimi uygulanmamaktadır.

STAJ (BECERİ EĞİTİMİ) 3308 sayılı kanuna göre yapılan beceri eğitiminde, öğrencilerimiz ülkemizin turistik bölgelerinde kurulu bulunan 5,6 ve 7 yıldızlı otel veya işletmelerde, mayıs ayının ilk haftasından başlamak üzere, eylül ayının üçüncü haftasına kadar görev yaparlar. Asgari ücretin % 60’ı kadar bir ücretle çalışırlar ve sigortalarıyla ilgili işlemler (sadece sağlık sigortası) okulumuz tarafından yapılır.

STAJ (BECERİ EĞİTİMİ)

STAJ (BECERİ EĞİTİMİ)

STAJ (BECERİ EĞİTİMİ)

STAJ (BECERİ EĞİTİMİ)

STAJ (BECERİ EĞİTİMİ)

Okulumuzdan Mezun Olan Öğrencilerimiz Öğrencilerimiz mezun oldukları alan ve dalların karşılığında gösterilen yükseköğretim ön lisans proğramlarına Ek Puan ile yerleştirilirler. OBP ‘ları 0,18 ile çarpılır. Örnek: Diploma notu 50 olana 45, 100 olana 90 puan verilmektedir.

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının aşağıda belirtilen alan/dallarından mezun olanlar, karşılarında gösterilen yükseköğretim ÖN LİSANS Programlarına EK PUANLA yerleştirileceklerdir. . NOT: Her aday için hesaplanmış OBP: 0.12 ve 0,6 katsayısı ile çarpılarak sınav puanlarına eklenerek yerleştirme puanları hesaplanır. Bu da diploma notu 50 olana 45 puan, 100 olana 90 puan eklenmesi demektir. ( 5 x Diploma Notu x 0,18 ) 6030 KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ - ALANI VE TÜM DALLARI Aşçılık ikram Hizmetleri Kültürel Miras ve Turizm Otobüs Kaptanlığı SağlıkTurizmi işletmeciliği Turist Rehberliği Turizm Animasyonu Turizm ve Otel işletmeciliği Turizm ve Seyahat Hizmetleri 6057 YİYECEK İÇECEK ALANI VE TÜM MUTFAK DALLARI Gıda Teknolojisi Turizm ve Seyahat Hizmetleri Et ve Ürünleri Teknolojisi

Okulumuzdan Mezun Olan Öğrencilerimiz TYT ve YKS sınavlarına girerek Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumu mezunlarının tercih edebileceği bölümleri (M.T.O.K)tercih ederek avantaj sağlayabilirler. Bu bölümler:

ADRES: Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Dumlupınar Mahallesi Eski Öğretmen Okulu Bahçesi 33130-M E R S İ N TELEFON : 324.327 97 00 FAKS :324.327 97 10 E-MAİL :969342@meb.k12.tr WEB :www. http://mersinotml.meb.k12.tr