Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Okulumuz Nallıhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 6 Kasım 1989 tarihinde 2 şube olarak Hemşirelik Bölümü ile eğitim öğretime başlamıştır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Okulumuz Nallıhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 6 Kasım 1989 tarihinde 2 şube olarak Hemşirelik Bölümü ile eğitim öğretime başlamıştır."— Sunum transkripti:

1

2 Okulumuz Nallıhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 6 Kasım 1989 tarihinde 2 şube olarak Hemşirelik Bölümü ile eğitim öğretime başlamıştır.

3 2004 yılında 5450 sayılı kanunla Sağlık Bakanlığından Milli Eğitim Bakanlığına devredilen okulumuz, 2013-2014 eğitim öğretim döneminde eski Fatih İlkokulu binasına taşınıp kapasitesi arttırılmış ve 231 kapasiteli kız pansiyonu açılarak eğitime öğretime devam edilmiştir. Okulumuzda etkinliklerimizi gerçekleştirdiğimiz çok amaçlı salonumuz mevcuttur.

4 PANSIYONUMUZDA 14 PARALı, 157 PARASıZ OLMAK ÜZERE 171 ÖĞRENCI KALMAKTADıR. 2016- 2017 EĞITIM ÖĞRETIM YıLıNDA 46 ÖĞRENCI IÇIN KONTENJANıMıZ VARDıR.

5 Etüt salonlarımız 20 şer kişilik olup, belletmen gözetiminde etütler yapılmaktadır.

6 GÜNDE ÜÇ ÖĞÜN 4 YADA 5 ÇEŞIT YEMEK VE HAFTA IÇI 3 GÜN ARA ÖĞÜN VERILMEKTEDIR.

7 HAFTANIN HER GÜNÜ BANYO YAPMA VE ÇAMAŞIR YIKAMA İMKANI VARDIR.

8 CUMARTESI VE PAZAR GÜNLERI 14:00- 16:00 ARASı ÖĞRENCILERIN ÇARŞı IZINLERI VARDıR

9 2015-2016 öğretim yılı itibari ile hemşirelik ve acil tıp teknisyenliği bölümlerinin kapatılması planlanmakta bu bölümlerin yerini hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı ve hasta bakım teknikerliğinin alması planlanmaktadır. Bu bölümlerin görev yetki ve sorumluluklarına bakacak olursak ;

10

11

12 Hastaların muayene, tetkik ve tedavi için hazırlanmasına, tıbbi işlem öncesinde elbiselerinin değiştirilmesine ve işlem sonrasında giyinmesine yardım eder.Sağlık meslek mensuplarının belirlemiş olduğu günlük yaşam aktivitelerine yönelik plan doğrultusunda hastaya yardım eder.Sağlık meslek mensubu tarafından belirlenen beslenme programına uygun olarak hastanın beslenmesine yardımcı olur. Kullanılan malzemelerin hazırlanmasına, temizliğine, dezenfeksiyonuna ve uygun şekilde saklanmasına yardım eder.

13  Üniversitelerin Hemşirelik programında eğitim süresi 4 yıldır. Sağlık meslek liselerinden mezun olan ve hemşirelik bölümü okumak isteyen öğrenciler ek puan olanağı ile üniversite sınava giren diğer öğrencilere göre daha avantajlıdırlar.

14 Ayrıca 2 yıllık ön lisans bölümlerinden bazılarına sınavsız geçme hakları mevcuttur. 2 yıllık Ön lisansı başarıyla bitirenler 4 yıllık lisansa geçmek için öngörülen koşulları yerine getirdikleri takdirde lisans programının 3. ve 4. yıllarından itibaren üniversite eğitimlerine devam ederek yüksek eğitimlerini tamamlayabilirler.

15  Okulumuzdan mezun olan hemşirelik öğrencilerinin İki yıllık sınavsız yerleşebilecekleri Ön Lisans bölümlerine örnekler şu şekildedir: Diyaliz, Elektronörofizyoloji, Engelli bakımı ve Rehabilitasyon, Evde Hasta Bakımı, Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım, iş ve uğraşı terapisi, laboratuvar teknolojisi, laborant ve veteriner sağlık, patoloji laboratuvar teknikleri, perfüzyon teknikleri, sağlık kurumları işletmeciliği, tıbbi laboratuvar Teknikleri, yaşlı bakımı ve tıbbi tanıtım ve pazarlama

16  Okulumuzdan mezun olan öğrencilerin ek puanla yerleşebilecekleri 4 yıllık lisans bölümleri ise şunlardır: Hemşirelik, Fizyoterapi, Sosyal Hizmet, Beslenme ve Diyetetik, Sağlık Yönetimi, Ebelik, Çocuk Gelişimi, Afet Yönetimi, Odyoloji, İş Sağlığı, Ergoterapi, Dil ve Konuşma Terapisi ve Gerantoloji

17 Sağlık Meslek Liselerini bitiren mezunlar Hemşire Yardımcısı, ebe yardımcısı ve hasta bakım teknikeri olarak Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında, yataklı ve yataksız sağlık kuruluşları, Devlet Hastaneleri, Özel Hastaneler, Doğumevleri ve Üniversite Hastanelerinin Servis ve acil servislerinde çalışmaktadırlar.


"Okulumuz Nallıhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 6 Kasım 1989 tarihinde 2 şube olarak Hemşirelik Bölümü ile eğitim öğretime başlamıştır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları