‘AHŞAP OYUNCAK YAPIMI VE AHŞAP BOYAMA KURSU’

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DOÇ. DR.MEHMET ERDOĞAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Advertisements

İŞBİRİLİĞİNE DAYALI ÖĞRENME YÖNTEMİ. İşbirliğine dayalı öğrenme, çocukların ortak bir amaç için birlikte çalışmaları ile sağlanan bir öğrenme türüdür(Berk,1997).
Diyadin İmam Hatip Lisesi Eğitim Öğretim yılında toplamda 4 sınıf ve 146 dokuzuncu sınıf öğrencisi ile eğitim ve öğretime başlamıştır. İmam.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ Öğrencilerin aldıkları puanlar kadar yaptıkları doğru tercihler de iyi bir liseye adım atmalarına yardımcı olacaktır.8.sınıf.
Mastarlar.
BLG 368 Yöneylem Araştırması Serkan Türkeli. İlk hikayemiz Biri Thales’e sorar: “Sana göre dünyada biricik devamlı olan şey nedir?” –“Ümit” der; “zira.
BAŞLIK Makale Künyesi: Yılı, Yazarları, Yayınlandığı Dergi, sayfa sayısı ( gibi)
EN İ Y İ LER HEP B İ Z İ MLE BÖLGEN İ N BEŞ OKUL B İ R İ NC İ S İ.
DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ. İÇİNDEKİLER  DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ OKULLARDA DESTEK EĞİTİM HİZMETİ NERELERDE VERİLİR? NEDEN DESTEK EĞİTİM? DESTEK EĞİTİM.
Küçük Grup Eğitimi Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Eğitici Eğitimi Kursu Eylül 2015 / 281.
İMAL USULLERİ KAYNAK TEKNOLOJİSİ BÖLÜM 5 KESME. Esası? Oksijen saflığının etkileri? Kesme üfleci ve çalışma şekli? Yüzey kalitesi değerlendirmesi?
Avrupa Birliği Yaşamboyu Öğrenme Proğramı Grundtvig Learning Partnership Project.
T.C. ŞEHİTKAMİL KAYMAKAMLIĞI 75. YIL CUMHURİYET ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
AKRAN DESTEKLİ ÖĞRENME
ATP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
T.C. ORDU VALİLİĞİ İlköğretim Müfettişleri Başkanlığı TAM ÖĞRENME MODELİ TAM ÖĞRENME MODELİ.
Bilimsel bilgi Diğer bilgi türlerinden farklı
İSİM GRUBU. Bu konu için önerilen literatür: 1. İSİM TAMLAMASI: Leyla Karahan, Türkçede Söz Dizimi, Akçağ Yayınları, 2008, İYELİK GRUBU VE İSİM.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
TEOG BÜ Ş RA ATICI REHBER Ö Ğ RETMEN Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile.
DONANIM VE YAZILIM.
DESTEK EĞİTİM ODASI.
AİLELERLE İŞBİRLİĞİ.
ÜMRANİYE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DESTEK EĞİTİM ODASI HOŞGELDİNİZ.
Program Tasarım Modelleri
2014 ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ – 2015 E ğ itim- ö ğ retim yılında altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak.
ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. Ankara’da orta öğretim çağ nüfusu ’dir öğrencimiz orta okullarımızın 8. sınıfından muzun oldu. 9. sınıf.
F İ NLAND İ YA EG İ T İ M S İ STEM İ Dünyanın en iyi eğitim sistemlerinden birine sahip Finlandiya’da özel okul yok, öğrenciler günde 4 saat ders yapıyor,
İyilik Okulu Projesi Uygulama Süreçleri Dr Cemil Keskin
EĞİTİCİ OYUNCAKLAR Doç. Dr. Ender DURUALP.
PROJE TABANLI ÖĞRENME ATÖLYESİ
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU “VELİ UYUM” PROJESİ
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Erken çocukluk döneminde fen ve matematik kavramlarının gelişimi
Proje Oluşturma ve Yönetimi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Niçin Yaratıldık?
Proje Oluşturma ve Yönetimi
AMAÇ Bu faaliyette verilen bilgiler doğrultusunda, uygun ortam sağlandığında, alçı şekillendirmede kullanılan pim çeşitlerini tanıyarak, teknik resim kurallarına.
Hazırlayan: Safiye Çakır Mat.2-A
(EDS462/OMB504) OKUL DENEYİMİ – II
CESARETLENDİRME ve ÖVGÜ
ZAFER İLKOKULU BENGİ FAALİYETLERİ
ÖRGÜN EĞİTİMLE BİRLİKTE HAFIZLIK PROJESİ TANITIM PROGRAMINA
Aile Atölyeleri Projesi
MAKİNE ve METAL TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ
Teknolojİ ve tasarIm dersİ
TEMEL GEOMETRİK KAVRAMLAR VE ÇİZİMLER
RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TAM SAYILARDA TOPLAMA İŞLEMİ CETVELİ EZGİ BÖLEK, ÖZGE AYTAÇ, AYŞE NUR KOÇALİ MATERYALİN AMACI MATERYALİN.
TEKNİK RESİM GÖRÜNÜŞ (12. HAFTA).
Erken Çocukluk Döneminde Sağlık Bilimleri Fakültesi
ŞENAY ÖZTÜRK ANAOKULU "HER ÇOCUK BİR UMUT" projesi.
İŞBİRLİKLİ ÖĞRENME YAKLAŞIMI
PROJENİN AMACI Milli Eğitimin Temel Amaçlarında ifadesini bulan; beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir.
YENİ SINAV SİSTEMİ   REHBERLİK SERVİSİ.
MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
GÖRSEL MATERYAL TASARIMI
İSTASYON YÖNTEMİ.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.D.1. Özgün Ürünümü Tasarlıyorum.
ÖĞRENME STİLLERİ.
Öğretim Yöntemleri ve Yaklaşımları
öneriler Sınıfların tüm öğrencileri içerecek biçimde düzenlenmesi
DESTEK EĞİTİM Destek Eğitim Odası. DESTEK EĞİTİM Destek Eğitim Odası.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
1 /D SINIFI VELİ TOPLANTISI
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ŞUBESİ
TÜRKÇE EĞİTİMİNİN ÖNEMİ
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLAMA PLANI (1)
Örgüt Kuramı, Örgüt Tasarımı ve Örgütsel Değişim
Sunum transkripti:

‘AHŞAP OYUNCAK YAPIMI VE AHŞAP BOYAMA KURSU’ ATÖLYE ÇALIŞMASININ ADI ‘AHŞAP OYUNCAK YAPIMI VE AHŞAP BOYAMA KURSU’

ATÖLYE ÖĞRETMENİ ‘Sadrettin SOYLAR’

Nasıl Bir Yol İzlenecek? 1.Atölye çalışmalarına katılacak öğrencilerin velileri bilgilendirilir ve veli izin belgesi alınır. 2.Ahşap atölyesi içinde gerekli olan iş güvenliği kuralları ayrıntılı bir şekilde anlatılır. 3.Öğrencilerin atölyede uygun bir kıyafetle gelmeleri sağlanır. 4.Yapılacak uygulamalar hakkında öğrencilerle örneklerle bilgi verilir. 5.Öğrencilerin etkinlikte kullanabileceği makine, araç, gereç, alet ve takımlar tanıtılarak, ne işlerde ve ne zaman kullanılacakları uygulamalı olarak gösterilir. 6.Uygulamalar makine başında, atölye mekânında, eğiticiler gözetiminde ahşap malzemeler işlenecektir.

7-10 yaş Uygulamalar nasıl olacak? 7-10 yaş grubu öğrenciler için; ahşap oyuncak yapımında birbirinden farklı geometrik şekillerde ve boyutlarda çok sayıda ahşap parça tezgâha konulur. Öğrenciler tamamen kendi özgün yaratıcılıklarını kullanarak oyuncağını tasarlar ve bu ahşap parçaları birbirine yapıştırırlar. Hayal güçleri sınırlandırılmaz. Öğrenci nasıl bir oyuncak yapmak istiyorlarsa onu yapabilir. Planlanmış bir şey yapmaları istenmez. Bu aşamada çocuklara ahşap parçaları yapıştırma konusunda eğiticiler yardımcı olacaktır. Yapıştırılan oyuncaklar öğrenciler tarafından zımparalanarak perdah yapılacaktır. Akrilik boyalar kullanılarak boyama ve vernikleme işlemi ile süreç sonlandırılacaktır. Atölye çalışması sonunda ürettikleri ahşap oyuncaklar çocuklarda kalacak ve evlerine götürebilecekler.

(10-15 yaş)Uygulamalar nasıl olacak? 10-15 yaş grubu öğrenciler; tasarladıkları veya yapmak istedikleri oyuncakların resimlerini karbon kâğıdı ile ahşap malzemeye aktarırlar. Kıl testere makinalarında eğitici gözetiminde çizilen oyuncakların parçaları kesilir ve zımparası yapılır. Parçalar uygun bir şekilde birleştirilerek yapıştırılır. Perdah işlemleri bittikten sonra akrilik boyalar ve vernik kullanılır. Atölye çalışması sonunda öğrencilerin ürettikleri ürünler kendilerine verilir.

Ahşap boyama uygulamalar nasıl olacak? Yuvarlak çaptaki zeytin vb ağaçlar uygun kalınlıkta makta kesimleri eğitici tarafından kesilerek öğrencilere dağıtılır. Öğrenciler bu makta kesimi sistre ve zımpara yaparak temiz ve düzgün bir yüzey oluştururlar. Temiz yüzeye öğrenciler tarafından boyanacak resimler kopya kâğıdı ile çizilerek aktarılır. Akrilik boyama ve vernikleme işlemi yapılır. Atölye çalışması sonunda öğrencilerin ürettikleri ürünler kendilerine verilir.

 ’Ahşap oyuncak yapımı ve ahşap boyama yapılacak çalışmalardan örnekler.

 ’Ahşap oyuncak yapımı ve ahşap boyama yapılacak çalışmalardan örnekler.

 ’Ahşap oyuncak yapımı ve ahşap boyama yapılacak çalışmalardan örnekler.

 ’Ahşap oyuncak yapımı ve ahşap boyama yapılacak çalışmalardan örnekler.

 ’Ahşap oyuncak yapımı ve ahşap boyama yapılacak çalışmalardan örnekler.

 ’Ahşap oyuncak yapımı ve ahşap boyama yapılacak çalışmalardan örnekler.

 ’Ahşap oyuncak yapımı ve ahşap boyama yapılacak çalışmalardan örnekler.

 ’Ahşap oyuncak yapımı ve ahşap boyama yapılacak çalışmalardan örnekler.

 ’Ahşap oyuncak yapımı ve ahşap boyama yapılacak çalışmalardan örnekler.

 ’Ahşap oyuncak yapımı ve ahşap boyama yapılacak çalışmalardan örnekler.

 ’Ahşap oyuncak yapımı ve ahşap boyama yapılacak çalışmalardan örnekler.

 ’Ahşap oyuncak yapımı ve ahşap boyama yapılacak çalışmalardan örnekler.

 ’Ahşap oyuncak yapımı ve ahşap boyama yapılacak çalışmalardan örnekler.

Atatürk İlkokulu öğretmenlerinden Fatma GÖRMÜŞ, öğrencileriyle ’Atölyelerimiz Size De Açık’ projesi kapsamında okulumuz El Sanatları Alanında atölye çalışması yaptılar.

Orhangazi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Rehber Öğretmeni Kasım KURT danışmanlığında , öğrenciler Pınar BEKTAŞ, Elif TUNÇEVER ve Zennure KOÇYİĞİT ´İmam Hatipler İyilikte Yarışıyor´ yarışmasına okulumuzda uyguladıkları proje ile hazırlandılar.

  Tuna İlkokulundan 1/ B sınıfı öğretmeni Ayhan SELÇUK ve 1/D sınıfı öğretmeni Şerife CANYÜREK öğrencilerine atölye çalışması yaptırmak için okulumuzu ziyaret ettiler.

  ´Atölyelerimiz Size de Açık´ projemiz kapsamında bugünkü konuklarımız Kurtuluş İlkokulu anasınıfı öğrencileri oldu.

  Tuna ilkokulu 4/D sınıf öğretmeni Alev ÖZCAN ve öğrencileri ´Atölyelerimiz Size de Açık´ projesi kapsamında okulumuzu ziyaret ederek atölye çalışmalarına katıldılar.

´Atölyelerimiz Size de Açık´ projemizde Atatürk İlkokulu 2   ´Atölyelerimiz Size de Açık´ projemizde Atatürk İlkokulu 2. sınıf öğrencileri oldu. Sınıf öğretmenleri Meltem KIRANŞAL gözetiminde okulumuza gelen öğrenciler okulumuz atölyelerinde atölye çalışmalarına katıldılar.

Atölyelerimiz Size de Açık Projesi Kapsamında Bugünkü misafirimiz 125     Atölyelerimiz Size de Açık Projesi Kapsamında Bugünkü misafirimiz 125. yıl Anaokuluydu.Okul Müdürü Nurdoğan ÇEVİK eşliğinde okulumuza misafir olan minik öğrencilerimizi Cam ve Seramik Atölyesi ve El Sanatları Atölyesine paylaştırdık

    ´Atölyelerimiz Size De Açık´´  projesinde Tuna İlkokulu 4. sınıf öğrencilerini konuk ettik. Sınıf öğretmeni Mustafa İNAL´ın gözetiminde atölye çalışması yaptılar.

PROJENİN SONUÇLARI VE KAZANIMLARI 1. Atölyelerimiz imkanlarından Tuna ilkokulundan---- 4 sınıf Atatürk ilkokulundan---- 3 sınıf Alitekin ilkokulundan---- 1 sınıf Kız And. İ. H. Lisesinden---- 1 sınıf Kurtuluş ilkokulundan---- 1 sınıf 125. yıl Anaokulundan---- 1 sınıf Ormo Fab. Anaokulundan---- 2 sınıf olmak üzere yaklaşık olarak 350 öğrencinin atölye çalışmalarından yararlanması sağlandı.