Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ŞENAY ÖZTÜRK ANAOKULU "HER ÇOCUK BİR UMUT" projesi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ŞENAY ÖZTÜRK ANAOKULU "HER ÇOCUK BİR UMUT" projesi."— Sunum transkripti:

1 ŞENAY ÖZTÜRK ANAOKULU "HER ÇOCUK BİR UMUT" projesi

2 Çocuklara insan sevgisi, yardımlaşma, dayanışma, hoşgörü kazandırmak,.
PROJENİN AMACI Çocuklara insan sevgisi, yardımlaşma, dayanışma, hoşgörü kazandırmak,. Çocuklarda engelsiz bir toplum bilinci oluşturmak ve bu bilinci yaşam kültürü haline getirmek. Çocukların edindikleri olumlu bakış açısını anne, baba, kardeş, akraba gibi yakın çevrelerine taşıyarak tüm topluma yaymak.

3 “Engelleri Aşalım, Hayatı Paylaşalım”
PROJE SLOGANI “Engelleri Aşalım, Hayatı Paylaşalım”

4 PROJENİN SÜRESİ Eylül 2015 –Haziran 2016

5 UYGULAMA: Eylül ayında okulumuza eğitim almak için başvuran özel öğrenciler yaş gruplarına uygun sınıflara yerleştirildi. Okulumuzda eğitim öğretim yılında 11 özel öğrenci hem destek eğitim odasında birebir hem de sınıflarında kaynaştırma eğitimi aldılar.

6 Her öğrencimiz için BEP birimi oluşturuldu
Her öğrencimiz için BEP birimi oluşturuldu. Öğretmenler tarafından velilere ve sınıftaki diğer çocuklara özel öğrencinin durumu hakkında bilgi verildi. Özel öğrencinin ailesiyle sürekli görüşülerek çalışmaların evde de devamı sağlandı.

7 Sınıflarda “Bir fırsatta siz tanıyın, Mustafa'nın yeni arkadaşı, Down sendromlu bir arkadaşım var, çok yaşa daire vb hikayeler çocuklara anlatıldı. Hikayeden sonra sohbet edilerek özel kişilere fırsatlar verilince neler başardıkları anlatıldı. Örneğin;Tekerlekli sandalye basketbol takımı, görme engelliler kitap okuma, işaret dili ile konuşma vb.

8 Çeşitli sanat etkinlikleri, boyama çalışmaları ile konu hakkında farkındalık yaratılmaya çalışıldı. Yapılan çalışmalar panolarımızda sergilendi.

9 Beyin fırtınası yöntemiyle “Göremeyen kişilere nasıl yardım edilebilir
Beyin fırtınası yöntemiyle “Göremeyen kişilere nasıl yardım edilebilir?” konulu beyin fırtınası yapıldı, çocukların verdikleri tüm cevaplar not edildi. Düşünerek çözüm bulma becerileri geliştirildi.  

10 “Bil bakalım kim oyunu” ile bir ebe seçildi
“Bil bakalım kim oyunu” ile bir ebe seçildi. Gözleri bağlanan ebe seçilen bir arkadaşını sadece dokunarak tanımaya çalıştı. Öğrencilerimizin sadece görerek değil dokunarak, duyarak da bazı şeyleri başarabilecekleri kavratılmaya çalışıldı.

11 Çocuklara görmeyen kişilerin nasıl hayatlarını sürdürdükleri hakkında bilgi verildi. Hastane vb. yerlerde yere yapılan kabartmalı yolların nedenleri çocuklara anlatıldı, özel eğitimli köpeklerden, bastonlardan bahsedildi. Konu ile ilgili kısa film izlendi. Körebe Oyunu oynandı.

12 Okulumuz 5 yaş A ve B şubesi öğrencileri görme engelliler okulunu ziyarete gittiler. Görme engelli bireylerin nasıl okuyup yazdıklarını, bilgisayar kullandıklarını vb öğrendiler.

13 Okulumuz 5 Yaş C şubesi öğrencileri Denizli Özel eğitim Anaokulunu ziyaret etti. Burada özel öğrencilerle tanıştılar, birlikte şarkı söyleyip oyun oynadılar.

14 “Hayalimdeki Mesleği Konuşmadan Anlatıyorum” çalışması için Çocukların arasından bir ebe seçildi ve hiç konuşmadan hareketlerle büyüdüğünde ne olmak istediğini anlatması istendi. Konuşamayan insanları isteklerini nasıl anlattıkları hakkında konuşuldu.

15 Beyin fırtınası yöntemi ile çocuklara “Duymasaydınız ve Konuşamasaydınız İsteklerinizi Nasıl. Anlatırdınız?” diye sorduk Verdikleri cevapları not ederek sergiledik.

16 Çocuklara işaret dili hakkında bilgi verildi
Çocuklara işaret dili hakkında bilgi verildi. İşaret dilini anlatan slaytlar izlendi. İşaret dili ile söylenmiş “İstiklal Marşı” ve “Annemize Türkü” şarkısı çocuklarla birlikte bilgisayardan dinlendi.

17 Okulumuz 5-C ve 5-D şubeleri işitme engelliler okulunu ziyaret ettiler
Okulumuz 5-C ve 5-D şubeleri işitme engelliler okulunu ziyaret ettiler. Buradaki öğrencilerle tanışıp, okulu gezdiler. İşitme engelli bireylerle nasıl konuşulduğu ve onların neleri başarabildiklerini öğrendiler.

18 5-G sınıfı öğrencileri Polis Amca Özel Eğitim Okuluna giderek buradaki özel öğrencilerle tanıştılar. Okulu gezdiler nasıl eğitim aldıkları hakkında sohbet edildi. Atölyeler gezilerek özel öğrencilerin çalışmaları incelendi.

19 5-F ve 5-G sınıfları “21 Mart Dünya Down Sendromu Günü” dolayısıyla Down Kafe’ye gittiler. Burada özel insanlarla birlikte oldular. Özel insanların çalışabildiğini gördüler. Kahvaltılarını onların servisi ve hoş sohbetleri eşliğinde yaptılar.

20 5-F sınıfı öğrencileri Çamlık Özel Eğitim Uygulama okulunu ziyaret ettiler. Okulu gezdiler buradaki özel öğrencilerin nasıl eğitim aldıkları hakkında sohbet edildi. Atölyeler gezilerek özel öğrencilerin çalışmaları incelendi.

21 Özel insanların birçok işi başardıklarını öğrencilerimize göstermek için Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Mehteran Takımını okulumuza davet ettik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasına onların coşkulu gösterisi ile başladık.

22 Engeliler haftasında sınıflarımız pankartlar hazırlayıp okul çevresinde yürüyüş yaptılar. Engelliler haftası dolayısıyla konuya farkındalık oluşturmaya çalıştılar.

23 10-16 Mayıs engelliler haftası nedeniyle okulumuzda çeşitli etkinlikler yapıldı. Bu haftanın önemi vurgulandı. Engelliler haftasını anlatan hikaye çocuklara anlatıldı. Farkındalık oluşturuldu.

24 Uyguladığımız bu proje ile;
Uyguladığımız bu proje ile; * 3-6 Yaş dönemindeki çocuklarda, özel insanlara karşı olumlu bir bakış açısı oluşturduğumuza ve ileriki dönemde özel insanları farklı görmeyen bir nesil yetiştirdiğimize,

25 Öğrencilerimizin edindikleri bu yaşam tecrübelerini anne, baba ve yakın çevrelerine aktararak tüm topluma yaydıklarına,

26 Öğrencilerimize yardımlaşma, işbirliği, sevgi, saygı, merhamet vb
Öğrencilerimize yardımlaşma, işbirliği, sevgi, saygı, merhamet vb. değerleri kazandırdığımıza inanıyoruz.

27 Teşekkür ederim. HAZIRLAYAN VE SUNAN: Dilek ÇAKIN Okul Öncesi Öğretmeni


"ŞENAY ÖZTÜRK ANAOKULU "HER ÇOCUK BİR UMUT" projesi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları