Başlangıç Dönemi– 6. Hafta

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hâsılat kavramları Firmaların kârı maksimize ettikleri varsayılır. Kâr toplam hâsılat ile toplam maliyet arasındaki farktır. Kârı analiz etmek için hâsılat.
Advertisements

Fakir Baykurt 1929’da Burdur’un Yeşiloca ilçesi Akçaköy’de doğdu. Az topraklı köylü bir ailenin çocuğu. 1948’de Gönen Köy Enstitüsü’nü bitirdi, 5 yıl köy.
AVRUPA BİRLİĞİ SİSTEMİNDE ENGELLİLER ve ÖZEL EĞİTİM
DESTAN.
İleri Bir Medeniyet: Sümerler Mezopotamya, Yunancada "nehirler arasında" anlamına gelir. Bu bölge, dünyadaki en verimli topraklardan biridir ve bu özelliğiyle.
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
Metin içi özellikler metin dışı özelliklerle yakın ilişki içerisindedirler. Bunlar çeviri stratejilerinde kolaylıkla belirlenebilirler. Örneğin Felsefe.
PLATON NAMI DİĞER: EFLATUN
TANZİMAT EDEBİYATI 2. DÖNEM
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA ASTIM RİSK FAKTÖRLERİ Dr.Mehmet Seyhan A Acta Pædiatrica , 1606–1610.
E- Pazarlama Nedir? Pazarlama, bir ürünün tüketici tarafından bilinmesi, talep edilmesi ve alınmasını sağlayan, bu çerçevede, birçok bileşeni bulunan planlanmış.
1. Ders Bir, İki ve Üç Yazarlı Eserlerin Kataloglanması Prof. Dr. Bülent Yılmaz Arş. Gör. Tolga Çakmak.
 Bir Uygur destanıdır. Büyük Türk İmparatorluğunu Göktürkler' den devralan Uygur Türkler' i, Türeyiş Destanı ile soylarının vücut buluşunu anlatırken.
DEDE KORKUT HİKAYELERİ
YAZI TÜRLERİ GURBET DUYMUŞ
Bayramlarımız Hikmet SIRMA.
 15.ve 16. yüzyıllarda İtalya’da başlayan ve daha sonra Avrupa’da yayılan edebiyat,güzel sanatlar ve bilim alanındaki gelişmelere Rönesans(Yeniden doğuş)
BİYOGRAFİ Sanatta, bilimde, politikada veya başka alanlarda tanınmış kişilerin yaşamlarını anlatan yazı türüne biyografi (yaşam öyküsü) denir. "Biyografi"
Mevlana Celaleddin-i Rumi. Mevlana Celaleddin-i Rumi: Mevlana hazretleri 1207 yılında Horasan'ın Belh şehrinde dünyaya geldi. Asıl adı Muhammed Celaleddin'dir.
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
TALEP (İstem).
B E D İ A C E Y L A N G Ü Z E L C E "Devrim, kadınların gözlerinde başlar. Bir kadın gözlerini deviriyorsa, bir şeyler değişecektir.’’
Metinlerin Sınıflandırması
KÖROĞLU KAYNAKÇA; HAZIRLAYAN; Miraç öksüz 10rdtvtkn-91.
GENÇLİK ve ÇOCUK EDEBİYATINDA 49 YIL GÜLTEN DAYIOĞLU
Hazırlayan : Recep Gürkan TINÇ n.ö
PRATİK ÇALIŞMA.
 Mısır, Nil Nehri'nin akış yönüne göre Aşağı ve Yukarı Mısır olmak üzere ikiye ayrılmıştır.
SERVET-İ FÜNUN DÖNEMİNDE ROMAN
CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI
Şinasi Şair Evlenmesi.
Konu: Purāṇalar ve Genel Özellikleri II
Problem Çözelim.
ÇOCUK VE DRAMA DRAMA İLE İLGİLİ TERİMLER, ÇOCUKLARDA DRAMA UYGULAMALARININ TARİHÇESİ Öğr. Gör. : Yasemin SU.
AİLENİN TÜRLERİ VE İŞLEVLERİ
TEVFİK FİKRET (
İSLAMİYET  ETKİSİNDEKİ TÜRK EDEBİYATI (GEÇİŞ DÖNEMİ EDEBİYATI ) ( yy)
Ünite 9: Korelasyon Öğr. Elemanı: Dr. M. Cumhur AKBULUT.
SOSYAL FARKINDALIK PROJESİ
KESİRLERİ SAYI DOĞRUSUNDA GÖSTERMEK
Güvenli İnternet Kullanımı
William Shakespeare: Hamlet
Donato Bramante ( ).
CÜMLENİN YAPISI (SIRALI CÜMLE)
RÖNESANS Ön Rönesans /Duccento- Trecento Y.Y
Başlangıç Dönemi– 11. Hafta
Erken Çocukluk Döneminde Sağlık Bilimleri Fakültesi
Başlangıç Dönemi– 8. Hafta
EMPATİK İLETİŞİM 1.
Aşağıda verilen bilgileri (dönem / ulus – destan) eşleştiriniz.
DESTAN NEDİR? Destan bir ulusun yaşamını yakından ilgilendiren savaş, göç, yıkım , felaket , yangın … gibi tarih ve toplum olaylarının çerçevesi içinde.
DESTAN NEDİR? Destan bir ulusun yaşamını yakından ilgilendiren savaş, göç, yıkım , felaket , yangın … gibi tarih ve toplum olaylarının çerçevesi içinde.
Diğer Teknikler I Yrd. Doç. Dr. Gökhan Atik.
Türkiye HBÖ Eylem Planı ( )
Roma Yazını: Başlangıç Dönemi 2. Hafta
Roma Yazını: Başlangıç Dönemi 1. Hafta
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yazı Sistemleri.
DİL GELİŞİMİ KURAMLARI - I
8. HAFTA KİŞİLİK ve KENDİLİK.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Başlangıç Dönemi– 7. Hafta
DESTAN 1. Deniz Hoca Youtube Kanalı ⇒
Beden Eğitimi ve Spor Tarihi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Başlangıç Dönemi Marcus Porcius Cato.
İleri Algoritma Analizi
Abbasilerde Eğitim ve Öğretim
DESTAN NEDİR? Destan bir ulusun yaşamını yakından ilgilendiren savaş, göç, yıkım , felaket , yangın … gibi tarih ve toplum olaylarının çerçevesi içinde.
Sunum transkripti:

Başlangıç Dönemi– 6. Hafta Livius Andronicus

Başlangıç Dönemi– 6. Hafta Cicero, Brutus, 72 Atqui hic Livius [qui] primus fabulam C. Claudio Caeci filio et M. Tuditano consulibus docuit anno ipso ante quam natus est Ennius, post Romam conditam autem quarto decumo et quingentesimo, ut hic ait, quem nos sequimur. est enim inter scriptores de numero annorum controversia. Accius autem a Q. Maxumo quintum consule captum Tarento scripsit Livium annis xxx post quam eum fabulam docuisse et Atticus scribit et nos in antiquis commentariis invenimus;

Başlangıç Dönemi– 6. Hafta Cicero, Brutus, 73 Docuisse autem fabulam annis post xi, C. Cornelio Q. Minucio consulibus ludis Iuventatis, quos Salinator Senensi proelio voverat. in quo tantus error Acci fuit, ut his consulibus xl annos natus Ennius fuerit: quoi aequalis fuerit Livius, minor fuit aliquanto is, qui primus fabulam dedit, quam ii, qui multas docuerant ante hos consules, et Plautus et Naevius.

Başlangıç Dönemi– 6. Hafta Antik Kaynaklara göre Latin Edebiyatının kurucusu Roma’ya ne zaman geldiği tartışma konusu Güney İtalya’nın Tarentum kentinden olan bir Yunan savaş esiri Andronikos.

Başlangıç Dönemi– 6. Hafta Livia ailesi tarafından satın alınmıştır. Ailenin çocuklarının eğitilmesi ile görevlendirilmiştir. Azat edilmiş ve Livius Andronicus adını almıştır. Çocukların eğitimi için Latince okul kitabı hazırlamıştır

Başlangıç Dönemi– 6. Hafta Troya savaşından yurduna dönmeye çalışan Odysseus’un hikayesinin anlatıldığı Homeros destanı Odysseia’yı Latinceye çevirmiştir. Eseri çevirirken İtalya’nın yerel vezni olan Saturnia veznini kullanmıştır. Çeviri Odusia adıyla tanınır.

Başlangıç Dönemi– 6. Hafta Çeviri Örneği 1: Hom. Od. 1.1:   Ἄνδρα μοι ἔννεπε, Μοῦσα, πολύτροπον Andron. Od.1.1: Virum mihi, Camena, insece versutum,

Başlangıç Dönemi– 6. Hafta Çeviri Örneği 2: Hom. Od. 1.45 “ὦ πάτερ ἡμέτερε Κρονίδη, Andronicus: 2.1 Pater noster, Saturni filie . . .

Başlangıç Dönemi– 6. Hafta Çeviri Örneği 3: Hom.Od.1.64: “τέκνον ἐμόν, ποῖόν σε ἔπος φύγεν ἕρκος ὀδόντων. Andronicus: 3.1 Mea puera, quid verbi ex tuo ore supera fugit?  

Başlangıç Dönemi– 6. Hafta Aynı zamanda oyun ozanıdır. 8 tragedya yazmıştır. Targedyaları konusunu Yunan kültüründen, özellikle de Troya savaşından almıştır.

Başlangıç Dönemi– 6. Hafta Tragedyaları: Achilles, Aegisthus, Aiax Mastigophorus, Equos Troianos Hermiona.

Başlangıç Dönemi– 6. Hafta Tragedyaları: Andromeda, Danaё Tereus

Başlangıç Dönemi– 6. Hafta Komedya-Palliata Palliata yazdığı bilinmekte. Latince olarak konusu olan bir komedya yazan ilk kişi olarak görülür. Latin Komedyasının gelişiminde önemli payı vardır. Cantica-Diverbia ayırımının onunla başladığı söylenir.

Başlangıç Dönemi– 6. Hafta Senatonun talebi üzerine bir de ilahi yazmıştır. Ozanlar Loncası kurduğu kurduğu söylenir.