ŞENAY ÖZTÜRK ANAOKULU "HER ÇOCUK BİR UMUT" projesi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
- Eğitici netbook pilot uygulaması Dr. Riina.Vuorikari, European Schoolnet.
Advertisements

ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU SUNAY AKIN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ.
T.C. ŞEHİTKAMİL KAYMAKAMLIĞI 75. YIL CUMHURİYET ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
AKRAN DESTEKLİ ÖĞRENME
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
Eğitim Kültür Alanında İnkılaplar 11.Milli Eğitim Tevhid-i Tedrisat(Öğretim Birliği Kanunu) ve Medreselerin Kaldırılması: (3 Mart 1924) Osmanlı Devleti’nin.
T.C. ORDU VALİLİĞİ İlköğretim Müfettişleri Başkanlığı TAM ÖĞRENME MODELİ TAM ÖĞRENME MODELİ.
YOL HARİTASI Okul Çevre İşbirliği Etkinliklerine İlişkin Temel Kavramlar Okul Çevre İş Birliği Etkinliklerinin Temel Özellikleri Okul Çevre İş Birliği.
Aile Hayatı. “Ey insanlar! Sizi bir özden yaratan ve ondan da eşini yaratan; ikisinden birçok erkek ve kadın (meydana geti- rip) yayan Rabbinize karşı.
Zihinsel engellilerin sınıflandırılması
AİLELERLE İŞBİRLİĞİ.
TEMEL İŞLEVLERİNE GÖRE REHBERLİK
AYNUR ŞİMŞEK İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI ÖNÜNÜZDEN ÇEKİLİN.
KENDİMİZİ TANIMAK MESLEKLERİ TANIMAK MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ SEÇMEK İSTEDİĞİM MESLEKLER HAKKINDA NERELERDEN BİLGİ ALABİLİRİM.
KONYA BİLİM VE SANAT MERKEZİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA NASIL OLUR? EYYÜBİYE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
Dünya engelliler günü. Engelli Olmak Bir Engel Mi?
Prof. Dr. İnayet Aydın Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi
Ailem (Büyüdükçe Değişiyoruz) Hikmet SIRMA. Küçükken nasıl bir bebektiniz?
Bayramlarımız Hikmet SIRMA.
Uzun ve yorucu bir okul döneminden sonra çocuklar nihayet tatile girdi. Ancak sınavlar, dersler, erken kalkma gibi birçok zorluğun geçici bir süreyle.
Hangi Konular Performans Görevi Hangi Konular Proje Olarak Seçilmelidir? MEB 2008.
GÖRÜŞ GELİŞTİRME TEKNİĞİ
İyilik Okulu Projesi Uygulama Süreçleri Dr Cemil Keskin
ENGELLİLERİN İSTİHDAMINA YÖNELİK DENEYİMLER Prof.Dr.Kamil Ufuk BİLGİN
EĞİTİM ORTAMLARININ DÜZENLENMESİ
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU “VELİ UYUM” PROJESİ
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
HAZIRLAYAN Ayşe ŞEBBOY Psikolojik Danışman Şahin İlköğretim Okulu.
Çocuklarda Davranış Ve Uyum Sorunları
Aile İçi İletişim İle Çocuğunuzun Sorunlarını Çözebilirsiniz!!!
EŞSİZ YUVAM TEMASI ETKİNLİKLERİ 2
ÖZEL EĞİTİMİN TEMEL İLKELERİ
GÜNEŞ SINIFI Tarih/Sayı: Ekim 2017/1 OKULUM VE BEN
HIGH SCOPE.
REHBERLİK SERVİSİ.
Ödev yapma alIşkanlIğI
Bütünleştirme uygulamaları
ZAFER İLKOKULU BENGİ FAALİYETLERİ
YAŞAM BECERİLERİ -Öfke kontrolü -“Hayır” diyebilme -Israrlara karşı koyabilme -Kendini ortaya koyma -İletişim becerileri -Sorun çözme -Stresle başa.
Aile Atölyeleri Projesi
SOSYAL FARKINDALIK PROJESİ
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ.
SarIyer beledİyesİ gençlİk eğİtİm merkezİ Aİle-eğİtmen buluŞmasI
ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLAR Sağlık Bilimleri Fakültesi
İŞBİRLİKLİ ÖĞRENME YAKLAŞIMI
‘AHŞAP OYUNCAK YAPIMI VE AHŞAP BOYAMA KURSU’
Sağlık Bilimleri Fakültesi
PROJENİN AMACI Milli Eğitimin Temel Amaçlarında ifadesini bulan; beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir.
Medya okuryazarlığı eğitimi dersi
GAZİKENT İMKB ORTAOKULU
OKUL-AİLE-ÇEVRE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi
TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI
2017 YILI SWISSÔTEL RESORT BODRUM BEACH MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM ve BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI Hazırlayan: Pınar Doker- Kalite Müdürü.
İSTASYON YÖNTEMİ.
Eğitim Sisteminde Öğretmenin Rolü
Erasmus projeleri kapsamında “Sağlıklı ve sorumlu bir yetişkinliğe doğru” adlı projenin Avrupalı öğrencilerin kültürler arası etkileşimi toplantısı.
HAZİRAN DÖNEMİ SEMİNER ÇALIŞMALARI
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Geliştirme Genel Müdürlüğü
VELİ SEMİNERİMİZE HOŞGELDİNİZ
seyahat zeyno zeyno seyahat
Sınıfın İlişki Düzeni.
Hangi Konular Performans Görevi Hangi Konular Proje Olarak Seçilmelidir? MEB 2008.
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLAMA PLANI (1)
Geliştirme Genel Müdürlüğü
BİREYİ TANIMA TEKNİKLERİ
Sosyal Bilgilerde Değer Eğitiminde Biyografi Kullanımı
Sunum transkripti:

ŞENAY ÖZTÜRK ANAOKULU "HER ÇOCUK BİR UMUT" projesi

Çocuklara insan sevgisi, yardımlaşma, dayanışma, hoşgörü kazandırmak,. PROJENİN AMACI Çocuklara insan sevgisi, yardımlaşma, dayanışma, hoşgörü kazandırmak,. Çocuklarda engelsiz bir toplum bilinci oluşturmak ve bu bilinci yaşam kültürü haline getirmek. Çocukların edindikleri olumlu bakış açısını anne, baba, kardeş, akraba gibi yakın çevrelerine taşıyarak tüm topluma yaymak.

“Engelleri Aşalım, Hayatı Paylaşalım” PROJE SLOGANI “Engelleri Aşalım, Hayatı Paylaşalım”

PROJENİN SÜRESİ Eylül 2015 –Haziran 2016  

UYGULAMA: Eylül ayında okulumuza eğitim almak için başvuran özel öğrenciler yaş gruplarına uygun sınıflara yerleştirildi. Okulumuzda 2015-2016 eğitim öğretim yılında 11 özel öğrenci hem destek eğitim odasında birebir hem de sınıflarında kaynaştırma eğitimi aldılar.

Her öğrencimiz için BEP birimi oluşturuldu Her öğrencimiz için BEP birimi oluşturuldu. Öğretmenler tarafından velilere ve sınıftaki diğer çocuklara özel öğrencinin durumu hakkında bilgi verildi. Özel öğrencinin ailesiyle sürekli görüşülerek çalışmaların evde de devamı sağlandı.

Sınıflarda “Bir fırsatta siz tanıyın, Mustafa'nın yeni arkadaşı, Down sendromlu bir arkadaşım var, çok yaşa daire vb hikayeler çocuklara anlatıldı. Hikayeden sonra sohbet edilerek özel kişilere fırsatlar verilince neler başardıkları anlatıldı. Örneğin;Tekerlekli sandalye basketbol takımı, görme engelliler kitap okuma, işaret dili ile konuşma vb.

Çeşitli sanat etkinlikleri, boyama çalışmaları ile konu hakkında farkındalık yaratılmaya çalışıldı. Yapılan çalışmalar panolarımızda sergilendi.

Beyin fırtınası yöntemiyle “Göremeyen kişilere nasıl yardım edilebilir Beyin fırtınası yöntemiyle “Göremeyen kişilere nasıl yardım edilebilir?” konulu beyin fırtınası yapıldı, çocukların verdikleri tüm cevaplar not edildi. Düşünerek çözüm bulma becerileri geliştirildi.  

“Bil bakalım kim oyunu” ile bir ebe seçildi “Bil bakalım kim oyunu” ile bir ebe seçildi. Gözleri bağlanan ebe seçilen bir arkadaşını sadece dokunarak tanımaya çalıştı. Öğrencilerimizin sadece görerek değil dokunarak, duyarak da bazı şeyleri başarabilecekleri kavratılmaya çalışıldı.

Çocuklara görmeyen kişilerin nasıl hayatlarını sürdürdükleri hakkında bilgi verildi. Hastane vb. yerlerde yere yapılan kabartmalı yolların nedenleri çocuklara anlatıldı, özel eğitimli köpeklerden, bastonlardan bahsedildi. Konu ile ilgili kısa film izlendi. Körebe Oyunu oynandı.

Okulumuz 5 yaş A ve B şubesi öğrencileri görme engelliler okulunu ziyarete gittiler. Görme engelli bireylerin nasıl okuyup yazdıklarını, bilgisayar kullandıklarını vb öğrendiler.

Okulumuz 5 Yaş C şubesi öğrencileri Denizli Özel eğitim Anaokulunu ziyaret etti. Burada özel öğrencilerle tanıştılar, birlikte şarkı söyleyip oyun oynadılar.

“Hayalimdeki Mesleği Konuşmadan Anlatıyorum” çalışması için Çocukların arasından bir ebe seçildi ve hiç konuşmadan hareketlerle büyüdüğünde ne olmak istediğini anlatması istendi. Konuşamayan insanları isteklerini nasıl anlattıkları hakkında konuşuldu.

Beyin fırtınası yöntemi ile çocuklara “Duymasaydınız ve Konuşamasaydınız İsteklerinizi Nasıl. Anlatırdınız?” diye sorduk Verdikleri cevapları not ederek sergiledik.

Çocuklara işaret dili hakkında bilgi verildi Çocuklara işaret dili hakkında bilgi verildi. İşaret dilini anlatan slaytlar izlendi. İşaret dili ile söylenmiş “İstiklal Marşı” ve “Annemize Türkü” şarkısı çocuklarla birlikte bilgisayardan dinlendi.

Okulumuz 5-C ve 5-D şubeleri işitme engelliler okulunu ziyaret ettiler Okulumuz 5-C ve 5-D şubeleri işitme engelliler okulunu ziyaret ettiler. Buradaki öğrencilerle tanışıp, okulu gezdiler. İşitme engelli bireylerle nasıl konuşulduğu ve onların neleri başarabildiklerini öğrendiler.

5-G sınıfı öğrencileri Polis Amca Özel Eğitim Okuluna giderek buradaki özel öğrencilerle tanıştılar. Okulu gezdiler nasıl eğitim aldıkları hakkında sohbet edildi. Atölyeler gezilerek özel öğrencilerin çalışmaları incelendi.

5-F ve 5-G sınıfları “21 Mart Dünya Down Sendromu Günü” dolayısıyla Down Kafe’ye gittiler. Burada özel insanlarla birlikte oldular. Özel insanların çalışabildiğini gördüler. Kahvaltılarını onların servisi ve hoş sohbetleri eşliğinde yaptılar.

5-F sınıfı öğrencileri Çamlık Özel Eğitim Uygulama okulunu ziyaret ettiler. Okulu gezdiler buradaki özel öğrencilerin nasıl eğitim aldıkları hakkında sohbet edildi. Atölyeler gezilerek özel öğrencilerin çalışmaları incelendi.

Özel insanların birçok işi başardıklarını öğrencilerimize göstermek için Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Mehteran Takımını okulumuza davet ettik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasına onların coşkulu gösterisi ile başladık.

Engeliler haftasında sınıflarımız pankartlar hazırlayıp okul çevresinde yürüyüş yaptılar. Engelliler haftası dolayısıyla konuya farkındalık oluşturmaya çalıştılar.

10-16 Mayıs engelliler haftası nedeniyle okulumuzda çeşitli etkinlikler yapıldı. Bu haftanın önemi vurgulandı. Engelliler haftasını anlatan hikaye çocuklara anlatıldı. Farkındalık oluşturuldu.

Uyguladığımız bu proje ile; Uyguladığımız bu proje ile; * 3-6 Yaş dönemindeki çocuklarda, özel insanlara karşı olumlu bir bakış açısı oluşturduğumuza ve ileriki dönemde özel insanları farklı görmeyen bir nesil yetiştirdiğimize,

Öğrencilerimizin edindikleri bu yaşam tecrübelerini anne, baba ve yakın çevrelerine aktararak tüm topluma yaydıklarına,

Öğrencilerimize yardımlaşma, işbirliği, sevgi, saygı, merhamet vb Öğrencilerimize yardımlaşma, işbirliği, sevgi, saygı, merhamet vb. değerleri kazandırdığımıza inanıyoruz.

Teşekkür ederim. HAZIRLAYAN VE SUNAN: Dilek ÇAKIN Okul Öncesi Öğretmeni