KİMYA NE İŞE YARAR  Kimyanın insan sağlığına da sonsuz diyebileceğimiz derecede büyük etkisi vardır. Kimya hastalıklarla savaşmak, sağlığımızı korumak.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Elektronların Dağılımı ve Kimyasal Özellikleri
Advertisements

ELEMENTLER VE SEMBOLLERİ
ELEMENT VE BILESIKLER a) Elementler :
Elementler ve Sembolleri
ELEMENT VE SEMBOLLERİ SAF MADDE: Kendisinden başka madde bulundurmayan maddelere denir. ELEMENT: İçerisinde tek cins atom bulunduran maddelere denir. Yani.
ELEMENTLER VE SEMBOLLERİ
SAF MADDELER: ELEMENTLER VE BİLEŞİKLER
ELEMENTLER VE SEMBOLLERİ
SAF MADDE: Kendisinden başka madde bulundurmayan maddelere denir.
ELEMENT VE SEMBOLLERİ.
Maddenin yapısı ve özellikleri
ELEMENTLER VE SEMBOLLERİ
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
Saf değillerdir Farklı cins atom yada moleküllerden oluşurlar Fiziksel yollarla bileşenlerine ayrılırlar Kendilerini oluşturan maddelerin özelliklerini.
ELEMENT LER VE BİLEŞİKLER
İnsanlar; duygu, düşünce ve isteklerini cümlelerle dile getirir. Cümleler ise sözcüklerden oluştuğu için sözcükler, dilin en önemli öğesidir. Sözcükler,
Değerli Arkadaşlar, aşağıdaki sorular 7. ve 8. sınıflar için özel hazırlanmış dil bilgisi kitabımızdan yararlanılarak oluşturulmuştur. Kendi okulumuzda.
(Özkütle). Hacim: Maddenin uzayda kapladığı yere hacim denir. Hacim birimi mililitre (mL) ya da santimetreküp (cm 3 ), Litre (L) ya da desimetreküp (dm.
KİMYA: YİRMİBİRİNCİ YÜZYIL BİLİMİ. KİMYA BİLİMİ BİLİMSEL METOD.
Besinleri yuttuğunuzda bunlar midenize nasıl ulaşır, hiç düşündünüz mü?
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
Elementler ve Sembolleri 1. 2  Elementler : Aynı cins atomlardan oluşan, fiziksel ya da kimyasal yollarla kendinden daha basit ve farklı maddelere ayrılamayan.
SİNDİRİM SİSTEMİ.
karIşImlarIn ayrIlmasI
FATİH MERCAN KARGICAK İLKÖĞRETİM OKULU 6/A SINIFI MADDENİN TANECİKLİ YAPISI.
Dalton Atom Modeli. Dalton Atom Modeli, John Dalton'un 1805 yılında bugünkü atom modelinin ilk temellerini attığı modelidir. Katlı oranlar yasasını bulmuştur.
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
ROUTER NEDİR? Elif Melike DEMİR
Uluslararası Pazarlama Araştırması
İÇİNDEKİLER NEGATİF ÜS ÜSSÜ SAYILARIN ÖZELLİKLERİ
FEN VE TEKNOLOJİ.
AYŞE ÖZEL MERYEM ÖZDEMİR MERWAN RUBAR BEYAZGÜL MUHAMMED ENES YILDIRIM
VİTAMİNLER.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
ISI = SICAKLIK ISI Bir enerji türüdür. Birimi kalori(cal) veya joule(j)dür. Kalorimetre kabıyla ölçülür. Madde miktarına bağlı olarak değişir. SICAKLIK.
KÜMELR Kümelerin çeşitleri.
BARALAR.
C Elementi.
NELER ÖĞRENECEĞİZ 1-Doğru ile nokta arasındaki ilişkiyi açıklamayı
KİMYA: YİRMİBİRİNCİ YÜZYIL BİLİMİ
Maddenin Tanecikli Yapısı
MAT – 101 Temel Matematik Mustafa Sezer PEHLİVAN *
KİMYASAL BAĞLAR.
1-HETEROJEN KARIŞIMLAR (ADİ KARIŞIMLAR):
ELEMENTLER VE BİLEŞİKLER
Maddenin Ayırt Edici Özellikleri
ELEMENTLER.
5.Konu: Kimyasal Tepkimeler.
1. Atomun Yapısı MADDENİN YAPI TAŞLARI
KAZIM KARABEKİR EĞİTİM FAKÜLTESİ
HAYEF FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ
Kapasite Birimleri Depolama Birimleri
BÖLÜM 5 Atomlar ve Moleküller. BÖLÜM 5 Atomlar ve Moleküller.
ELEMENT ve BİLEŞİKLER.
ATOM NEDİR?.
MADDEYİ OLUŞTURAN TANECİKLER
KÜMELER HAZIRLAYAN : SELİM ACAR
ELEMENTLER VE SEMBOLLERİ
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI
1- Elementler ve Elementlerin Özellikleri :
Isı Enerjisi ve Gerekliliği
ATOMUN YAPISI.
8.3.MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
KİMYASAL BAĞLAR.
Saf Madde ve Karışımlar Hazırlayan: İlayda Turgut
Element, Bileşikler ve Karışımlar
FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 6. SINIF
A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü
Sunum transkripti:

KİMYA NE İŞE YARAR  Kimyanın insan sağlığına da sonsuz diyebileceğimiz derecede büyük etkisi vardır. Kimya hastalıklarla savaşmak, sağlığımızı korumak alanında çok çeşitli yollarla çalışır. İnsan vücudunun besinleri nasıl sindirdiğini, hangi besinlerin vücudumuza yararlı olduğunu gene kimya inceler. Vitaminlerin çeşitlerini, ne bakımdan yararlı olduklarını incelemek de kimyanın görevidir. Bunlardan başka, çeşitli hastalıklara yol açan bakterilerle savaşmak, mikropları yok etmeye yarayan antiseptikleri geliştirmek, sayısız ilâçlar yapmakta da kimyanın büyük payı vardır.

Kimyanın, bütün bunlardan başka, enerji sağlamakta da yararlı öldüğünü biliyor muydunuz? Benzini ele alalım. Bugün milyonlarca otomobilde, uçakta kullanılan benzin kimyasal yollarla elde edilir. Otomobillerde, daha başka yerlerde kullanılan akümülatörler kimya araştırmaları sonucunda bulunmuştur.

ELEMENT Günümüzde bilinen 118 element vardır. Bu elementlerin 92 tanesi doğada bulunurken geri kalanı da laboratuarlarda elde edilen yapay elementlerdir. Elementler sembollerle gösterilir ve her elementin kendine özgü sembolü vardır. Element sembolü yazılırken; • Sembol tek harfli ise büyük harfle yazılır. • Sembol iki veya üç harfli ise ilk harf daima büyük, diğer harfler küçük yazılır.

Elementlerin Özellikleri : 1- En küçük yapı birimleri atomlardır. 2- Aynı cins atomlardan oluşurlar. 3- Kendinden daha basit ve farklı maddelere ayrılamazlar. 4- Saf maddelerdir. 5- Sembollerle gösterilirler.

Element Çeşitleri : Atomik Yapıdaki Elementler : Bazı elementleri oluşturan aynı cins atomlar doğada tek başlarına bulunurlar. Böyle atomlara sahip elementlere atomik yapılı elementler denir. Atomik yapılı elementlerin en küçük taneciği atomlardır. Demir, bakır, alüminyum, çinko, kurşun, altın gibi elementler atomik yapılıdır.

İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER ALİ AYAZ