Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Element, Bileşikler ve Karışımlar

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Element, Bileşikler ve Karışımlar"— Sunum transkripti:

1 Element, Bileşikler ve Karışımlar

2 ELEMENTLER Aynı cins atomlardan oluşan saf maddelere “element” denir. Örnekler : Demir, bakır, gümüş, altın, oksijen, hidrojen, iyot ve karbon birer elementtir. * Farklı cins atomlar içeren maddeler, element olamaz.

3 ELEMENTLER SORU : Aşağıda verilen madde modellerinden hangisi element değildir?

4 ELEMENTLER ÇÖZÜM : A,B ve C seçeneklerindeki madde modellerini incelediğimizde bu modellerin aynı cins atomlardan oluştuklarını görürüz. Ancak D seçeneğindeki modelde farklı cins atomlar olduğu için bir element olamaz.

5 BİLEŞİKLER Aynı tür atomlardan oluşan maddelere element dendiğini öğrendik. O halde farklı cins atomlardan oluşan maddelere ne ad verilir? Doğada; tuz, su, sabun, şeker, alkol gibi farklı cins atomlar içeren pek çok madde vardır. Farklı cins atomlardan oluşan saf maddelere “bileşik” denir.

6 BİLEŞİKLER SORU : Aşağıdaki madde modellerinden hangisi bileşik değildir?

7 BİLEŞİKLER ÇÖZÜM : A, B ve D seçeneklerindeki modelleri incelediğimizde farklı cins atomlardan oluştuklarını görürüz. Ancak C seçeneğindeki model, aynı cins atomlardan oluşmuştur. Dolayısıyla A, B ve D seçenekleri bileşik, C seçeneği ise elementtir.

8 MOLEKÜLLER Birden fazla atomun bir arada bulunduğu atom gruplarına “molekül” denir. Moleküller 2’ye ayrılır : • Element molekülü • Bileşik molekülü

9 ELEMENT MOLEKÜLLERİ Aynı cins atomlardan oluşan moleküllere “element molekülü” denir. Element moleküllerine örnekler :

10 BİLEŞİK MOLEKÜLLERİ Farklı cins atomlardan oluşan moleküllere “bileşik molekülü” denir. Bileşik moleküllerine örnekler :


"Element, Bileşikler ve Karışımlar" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları