Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ROUTER NEDİR? Elif Melike DEMİR 1131602026.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ROUTER NEDİR? Elif Melike DEMİR 1131602026."— Sunum transkripti:

1 ROUTER NEDİR? Elif Melike DEMİR

2 Kelime anlamı yönlendirici olan router, aynı ağ iletişim kurallarını kullanan iki bilgisayar ağı arasında, veri iletimini sağlayan ağ donanımıdır. Yalnızca ağ adresi bilinen paketleri yönlendirir, böylece trafik azalır.

3 Paket Yönlendirme

4 Ağdaki bilgisayarların yönlerini bulmalarına klavuzluk eder.
Yönlendirme için OSI (Open Systems Interconnection) yedi katman modelinin üçüncüsü olan ağ katmanı kullanılır

5

6 Router bir ağ üzerindeki tüm bilgisayarların adreslerini bilir ve buna göre gelen paketi en uygun şekilde hedefe yollar. Genellikle dinamik yönlendirmeyi kullanır. Bunun anlamı kendisine gelen bir paketin tüm ağ taranarak en güvenli ve hızlı yolun denenmesidir. Router ilk olarak verinin içeriğini inceler ve iletilmesi gerekmiyorsa iletmez. Eğer herhangi bir sorun çıkarsa, alternatif bir yol arayarak mutlaka paketi hedefine ulaştırmaya çalışır.

7 Router’lar hangi bileşenlerden oluşurlar?
Rom Ram Motherboard CPU

8 Router Bilgi Protokolü
Router Information Protocol, yani Router Bilgi Protokolü anlamına gelen RIP, bir TCP/IP ağındaki router’ların birbirini otomatik olarak tanımasında kullanılan bir protokoldür. Routing information protokol, en iyi yol seçimini yaparken tek kriter olarak hub sayısına bakar. Max. 15 Hub’ı kabul eder.  

9 Nasıl Çalışır? Yönlendirici, konfigürasyon tablosu yardımı ile çalışır. Bu tabloda, adres bilgileri, öncelik bilgileri, sıradan ve özel durum kuralları bilgileri vardır.

10 Yönlendiricinin iki işlevi vardır:
Veri paketinin ilgili olmayan adreslere gönderilmemesini sağlamak Veri paketinin doğru adrese sağlıklı olarak teslimini sağlamak

11 Router Çeşitleri Brouter Core router Edge Router Virtual router
Wireless router

12 Kaynakça https://networkgiller.wordpress.com/router/


"ROUTER NEDİR? Elif Melike DEMİR 1131602026." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları