Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VİTAMİNLER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VİTAMİNLER."— Sunum transkripti:

1 VİTAMİNLER

2 VİTAMİN NEDİR ? Her besinin içinde birbirinden yararlı vitaminler vardır . Besinleri vitaminlerine göre ayırırız . 6 tane vitamin vardır . Her besinde her vitaminden vardır fakat hangi vitaminden daha fazla varsa besinleri ona göre ayırırız .

3 A VİTAMİNİ NEDİR ? A Vitamini havuç,karaciğer,fıstık,yumurta,süt,ceviz,domates,mantar gibi besinlerde bulunan vitamin çeşitidi A vitaminidir A Vitamininin Görevleri : A vitamini göz ve deri sağlığı için çok önemlidir

4 B VİTAMİNİ NEDİR ? B VİTAMİNİ
Kırmızı et ,kuru baklagiller,tahıllar,süt ve süt ürünleri, yumurtada bulunan vitamin çeşidi B vitaminidir. B Vitamininin Yararları B vitamini dikkat dağınıklığını önler , hafızayı güçlendirir,beynin çalışmasını sağlar .

5 C VİTAMİNİ NEDİR ? C VİTAMİNİ
Yeşil yapraklı sebzeler, turunçgiller,domates,lahana,maydanozda bulunan vitamin çeşidi C vitaminidir C Vitamininin Yararları C vitamini vücudu mikroplara karşı dirençli kılar. Diş ve diş eti sağlığı için önemlidir.

6 D VİTAMİNİ NEDİR ? D VİTAMİNİ
Karaciğer,yumurta,kurutulmuş meyve ve sebze , balık ve balık yağı gibi besinlerin içinde bulunan vitamin çeşidi D vitaminidir. D Vitamininin Yararları D vitamini dişlerin ve kemiklerin gelişmesinde önemli bir rol oynar .

7 E VİTAMİNİ NEDİR ? E VİTAMİNİ
Yumurta sarısı,yeşil sebzeler,domates,tahıllar ,kuruyemişler gibi besinlerin içerisinde E vitamini bulunur . E Vitamininin Yararları E vitamini vücudumuzun büyümesinde görevlidir. Özellikle çocuklar için çok önemli bir vitamindir.

8 K VİTAMİNİ NEDİR ? K VİTAMİNİ
Muz,karaciğer,mısır,yeşil sebzeler,çay,domates,kırmızı et gibi besinlerin içinde bulunan vitamin K vitaminidir . K Vitamininin Yararları K vitamini yaralanma durumunda kanın pıhtılaşmasında büyük rol oynar.


"VİTAMİNLER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları