İŞYERI BILGI YÖNETIM SISTEMI İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Ankara, 2017.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEHLİKELİ ATIK BEYAN SİSTEMİ (TABS)
Advertisements

İş Sağlığı & Güvenliği Kurulu Bilgilendirme Toplantısı
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KAYIT TAKİP VE İZLEME PROGRAMI
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KAYIT TAKİP VE İZLEME PROGRAMI
R.Gazete No R.G. Tarihi: İşyeri hekimi: İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş işyeri hekimliği.
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu
Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın
HARİCİ FİRMA YÖNETİMİ Tuncay ÖZKAN BOSCH Termoteknik San. Ve Tic. A.Ş
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜ
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu
6331 SAYILI İSG KANUNU TEFTİŞE HAZIRLIK
“Sağlıklı ve güvenli bir işyeri için doğru çözümler”…
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
PATLAYICI ORTAM BULUNAN TESİSLERDE PROJELENDİRME ve RUHSAT İŞLEMLERİ
ÇALIŞMA MEVZUATI İLE İLGİLİ BİLGİLER
İŞ GÜVENLİĞİ VE SAĞLIĞI. Yürürlükteki Mevzuat  22 Mayıs 2003 tarihinde kabul edilen 4857 sayılı İş Kanunu 77 ila 90 arasındaki 13 madde, iş güvenliğini.
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
PERFORMANS BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ

İŞYERİNDE İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ ORGANİZASYONU
Türkiye ve Dünyada ve bizde İSG
İş sağlığı ve güvenliği; işyerlerinde iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenmesi için gerekli bütün faaliyetleri kapsayan bir konu olup, işveren.
YAPEX-2014 YAPI FUARI ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI (EMO) İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMA AÇIKLAMALARI 14 KASIM 2014.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Hedef A.1. : Deprem Bilgi Altyapısının Geliştirilmesi; Deprem bilgi altyapısının geliştirilmesi, güçlendirilmesi, sürdürülebilirliğinin sağlanması bu altyapıyı.
Büyük endüstriyel kaza riski taşıyan işyerleri, güvenlik raporu veya kaza önleme politika belgesi olmadan işe başlayamayacak. İşyerleri işletmelerini güvenlik.
AKSARAY İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
1) İşveren veya vekili (okul/kurum müdürü)
İzmit İlçe MEM.İSG Koordinatörleri
YETKİLENDİRME DAİRE BAŞKANLIĞI OSGB İŞ VE İŞLEMLERİ
İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARINDA YÖNETİM SİSTEMLERİNİN ENTEGRASYONU
1 20 EKİM 2004, ANKARA T. Uzm. Deniz YANIK Lisans ve Sözleşmeler Dairesi Başkanlığı TELEKOMÜNİKASYON KURUMU TÜRKİYE’DE TELEKOMÜNİKASYON POLİTİKASI ALANINDA.
6331 sayılı İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU BİLGİLENDİRME SUNUSU
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
OKULLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ
GENEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu.
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
BİRİNCİ BÖLÜM : İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
BİRİNCİ BÖLÜM : İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
FAALİYET RAPORLARI ve HAZIRLAMA ESASLARI
T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI SEFER ERKEÇOĞLU ŞUBE MD./İŞVEREN VEKİLİ.
İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KURSU
Bilgi Teknolojilerindeki Gelişmelerin Muhasebe ve Denetime Etkileri
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURULLARI OCAK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURULLARI OLUŞUMU EĞİTİMİ VE ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ.
"İSG OTOMASYONU" DRUZYAZILIM.
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ İSGB ÇALIŞMALARI
Ünite 1 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU
Ulusal & Uluslararası Kuruluşlar
Konu 3 Kalite kontrolünün amaçları
Ondokuz mayıs üniversitesi Havza meslek yüksek okulu
R.Gazete No R.G. Tarihi: İşyeri hekimi: İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş işyeri hekimliği.
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri ile Nitelikli Verinin Toplanması ve Yönetilmesi 2) Ortak Veri Modeli 4) Örnek Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği.
1. isgsis Nedir ? 2. isgsis Özellikleri 3. Kurumunuzda İSGSİS.
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
1. isgsis Nedir ? 2. isgsis Kurumunuza Ne Sağlar? 3. Sonuç.
1. isgsis Nedir ? 2. isgsis Özellikleri 3. Kurumunuzda İSGSİS.
İŞYERI BILGI YÖNETIM SISTEMI İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Ankara, 2017.

1. isgsis Nedir? 2. isgsis Özellikleri 3. İşletmeniz ve İSGSİS.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
İş Sağlığı ve Güvenliğinin Temel Prensipleri
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Sunum transkripti:

İŞYERI BILGI YÖNETIM SISTEMI İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Ankara, 2017

SUNUM AKıŞı  Sahadan Alınacak Veriler  Mevcut Veriler  Veri Paylaşımları  Verilerin Anlamlandırılması  Örnek Raporlar  Verilerin Toplanma Yöntemleri  Mevzuat İhtiyacı  Geliştirme ve Devamlılık

SAHADAN ALıNACAK VERILER Kurulacak İBYS ile 4 ana başlıkta işyerinin iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin bilgileri alınacaktır.  Risk Faktörleri  İSG Yönetimi  Sağlık Gözetimi  İşyeri Bilgileri

SAHADAN ALıNACAK VERILER Risk FaktörleriİSG YönetimiSağlık Gözetimiİşyeri Bilgileri FizikselGörevlendirmelerMeslek Hastalığı Bilgileri Yönetim Bilgileri (İSG Yön. Sis., Kalite Y.S., Sürekli/G., KimyasalEğitimlerAnamnez Bilgileri Çalışma-Dinlenme Bölümleri (Üretim, Depo, Yemekhane, Konaklama vb.) BiyolojikİSG KuruluTetkik Bilgileri Süreçler-Faaliyetler (SGK faaliyet kodları) Ergonomik Kayıtlar (Onaylı defter, Ramak Kala, YÇP, YDR)Teşhis/Tedavi/Sevk Bilgileri Makine ve Ekipman Listesi Makine ve İş EkipmanlarıMuayene Bilgileri KKD Türleri-Kaynakları Elektrik Psikososyal Kazaya Sebep Olabilecek Tehlikeler

SAHADAN ALıNACAK VERILER Alınması planlanan verilerin sağlanabilmesi amacıyla toplam:  19 adet tablonun dış kaynaktan sağlanması (İBYS)  25 adet tanımlama tablosunun oluşturulması (İSGGM)  3 adet tablonun kısmi olarak dış kaynakla paylaşılması gerekmektedir. (SGK+İSGGM) Bu çerçevede; her bir işyeri için toplam 176 adet her bir çalışan için toplam 45 adet dijital veri oluşturulacaktır. Oluşturulan verilerin güncelliği sağlanacaktır.

MEVCUT VERILER Verilerin anlamlandırılması amacıyla kullanılacak veriler:  MERNİS Verileri  İşyeri Verileri  İş Kazası Verileri  Meslek Hastalığı Verileri  E-Reçete Verileri  İSG Hizmetleri Verileri  Denetim Verileri  YÖK Verileri

MEVCUT VERILER Kullanılması planlanan verilerin anlamlandırılabilmesi için toplam:  8 adet tablonun İSGGM kaynaklarından sağlanması 10 adet tablonun Entegrasyon kaynaklı kullanılması gerekmektedir.

VERI PAYLAŞıMLARı Verilerin derlenmesi sırasında:  İçişleri Bakanlığı  SGK  THSK  YÖK İle bilgi paylaşımı sağlanacaktır.

VERILERIN ANLAMLANDıRıLMASı İBYS Risk Faktörleri İSG Yönetimi Sağlık Göz. Mevcut Veri SGK İstatistikleri İşyeri Bilgileri Çalışan Bilgileri Veri Havuzu

VERILERIN ANLAMLANDıRıLMASı Çalışan Sayısı Tehlike Sınıfı Sektör Bölge Veri Havuzu Raporlar Verimlilik Analizleri Takip Sistemleri İlişkilendirme Uyarı sistemleri

VERILERIN ANLAMLANDıRıLMASı RaporlarVerimlilik AnalizleriTakip SistemleriUyarı sistemleri Risk DağılımlarıTedbirlerin Ver.İşyeri Takibi İGU Uyarıları Sektör RaporlarıTeşviklerin Ver.Çalışan Takibi İH Uyarıları İl-Bölge RaporlarıİSG Hizmetlerinin Ver.İGU Takibi İşveren Uyarıları Gelişim RaporlarıProje Ver.İH Takibi Çalışan Uyarıları Tedbir TercihleriDSP Takibi OSGB Uyarıları Maliyet Raporları OSGB Takibi Bakanlık Uyarıları İlişkilendirme Raporları Eğitim Kurumu Takibi

ÖRNEK RAPORLAR

GÜRÜLTÜ DAĞıLıMı BÖLGESEL

ÖRNEK RAPORLAR

VERILERIN TOPLANMA YÖNTEMLERI Veri Toplama İç Kaynaklı Yazılım İSG-KATİPYeni Uygulama Dış K. Yazılım BYS Yazılımları

MEVZUAT IHTIYACı Tebliğ İçerik Yönetmelik Yöntem Kanun Yetki Ceza MADDE 30 -2

GELIŞTIRME VE DEVAMLıLıK Asgari Gerekli Personel 1 Veri Tabanı Yöneticisi 2 Entegrasyon Yöneticisi 2 Kod Geliştirici 1 Karar Destek Şubesi 1 İstatistik Şubesi İSG-KATİP TÜRKSAT Bilgi İşlem D.B.

GELIŞTIRME VE DEVAMLıLıK Dış Kaynak İç Kaynak PROBLEMTEDBİR Kullanıcılara mali yük Akreditasyon süreci Veri güvenliğinin sağlanamaması Zaman alması Büyük Kadro Sürdürülebilirlik Fiyat tarifesinin belirlenmesi Tecrübeli kadro tahsisi Yaptırım Önceliklendirme yapılması Kendi kadromuzla yapılması

İŞYERI BILGI YÖNETIM SISTEMI İŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Saygılarımla arz ederim.