VEHBİKOÇ VAKFI (VKV) AMERİKAN HASTANESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İNSAN KAYNAKLARI’NDA SOSYAL MEDYA
Advertisements

Yönetim Kurulu Başkanı Güneş Enerjisi Sistemi
Dr. Haldun Soygür Psikiyatri Doçenti Farmakoloji Bilim Doktoru (PhD)
Formasyon Belgeleri Formasyon mezuniyet belgelerinizi alabilirsiniz…
İKİNCİ BASAMAK SAĞLIK KURULUŞLARINDA ACİL SERVİSLERİN GÜNCEL DURUMU
DOĞUMHANE HİZMETLERİ HOŞGELDİNİZ.
Yataklı Tedavi Kurumları Enfeksiyon Kontrol Yönetmeliği
1985 - TÜRKİYE'NİN İLK ÖZEL ENTEGRE ET TESİSİ OLARAK PINAR ET YAŞAR HOLDİNG TARAFINDAN KURULMUŞTUR … KURUCUSU SELÇUK YAŞAR’DIR.

İTALYAN VE TÜRK TEKNOLOJİSİNİN BULUŞTUĞU NOKTA Şirketimiz 2000 yılında Mimsunar LPG Otogaz Dönüşüm adı altında bir şahıs firması olarak İzmit'de 5 adet.
ZEYNEP ALPTEKİN GÖLCÜK ASKER HASTANESİ
4000 yıl önce SOKRATES ; ‘Sorgulanmamış yaşam yaşamaya değmez.’ demişti. Yaşanası bir dünya içindir ki, insanlar; baktığını görmeli, gördüğünü anlamalı,
KALİTE Hizmetin sunum standartlarının belirlenmesi, ve hizmete insanlar tarafından duyulan inanç, güven ve memnuniyetinartırılmasıdır.
HASTA ODAKLI KALİTE YÖNETİM STANDARTLARI VE HİZMET KALİTE STANDARTLARI İLİŞKİSİ Yrd. Doç. Dr. Ufuk Cebeci İTÜ Sağlık İşletmeleri Sertifika Program Koordinatörü.
Eğitim ve Araştırma Hastanesi
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Çanakkale İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Çanakkale Devlet Hastanesi KLİNİK LABORATUVARDA KALİTE Mehmet OLDACAY Tıbbi.
11 Üniversite hastanelerinin organizasyonu
ŞENER ENDÜSTRİ ÜRETİM VE ELEKTRİK SAN.TİC.A.Ş.
Tartışma Hastane (sağlık kurumları) yönetimi niçin ayrı bir yönetim disiplini olarak gelişmiştir ?
KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYALARI SEKTÖRÜ İÇİN PİLOT AKTİVİTELER 5 Haziran 2013 Ankara.
TIBBİ KAYITLARIN YÖNETİMİ VE BİR HASTANE UYGULAMASI
Klinik Hasta Bakımına Farklı ve Modern Bir Yaklaşım BÜTÜNLEŞİK BAKIM Uzm. Dr Orhan KOÇ SADEF Yönetim Kurulu Başkanı Ulus Devlet Hastanesi Başhekimi.
Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Fazlı ASLAN 2014
T.C. OKAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SAĞLIK YÖNETİMİ YÜKSEKLİSANS 1.PROGRAM SAĞLIK HUKUKU ÖDEVİ-II HAZIRLAYAN Dr Beytullah ŞAHİN AKADEMİK DANIŞMAN.
HASTA HAKLARI VE SORUMLULUKLARI
8. Tıp hizmetleri organizasyonu
Sağlık Bakanlığı Hastanelerinin Yönetim ve Organizasyonu
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI AMBULANS ACİL BAKIM TEKNİKERLİĞİ PROGRAMI STRATEJİK.
KOMİTELER VE TOPLANTI KAYITLARI
ADEK BİŞKEK, Ana Görevler Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Raporunu (ADEK Raporu) yıllık hazırlayarak rektörlüğe sunmak (Takvim Yılı.
İ.Ü.CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
DİŞ DOSTU KLİNİK.
ŞİRKET PROFİLİ Gençoğlu ailesi tarafından 1989 yılında, Bursa’da 7 bin 500 m2 alanda kuruldu. Kuruluş amacı tümüyle ihracat olan Penguen Gıda, Avrupa.
HEMŞİRE NE YAPAR?.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Stratejik Plan Formatı
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ERZURUM NUMUNE HASTANESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
ARABAN İLÇE DEVLET HASTANESİ
TOBB ETÜ HASTANESİ.
BİRİNCİ BÖLÜM Sağlıkta Kalite Akreditasyon Daire Başkanlığı
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Görevlileri Akademik Kurulu 9 Aralık 2015.
Dr. Mehtap Türkay Ankara SÇS Akdeniz Üniversitesi İşyeri Sağlık Birimi.
TARİHÇE Selçuk Yaşar, üretimin daha çok küçük çiftlik ve atölyelerde gerçekleştiği 1970’lerde tarıma dayalı sanayinin önemini keşfederek, 1973 yılında.
ocak AŞAMALAR Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü 2010 Mükemmellikte Süreklilik Ödülü 2013 ISO Belgesi.
Dentistanbu l DENTİSTANBUL DİŞ HASTANELERİ Gülümseyin Burası Dentistanbul... Özel Dentistanbul Diş Hastanesi, temelleri 2 Ağustos 2001’de Özel.
GÖZ HASTALIKLARINDA AKILCI İLAÇ KULLANIMI VIII.Zonguldak Oftalmoloji Kursu.
DİYARBAKIR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ GENEL BİLGİLER
Biyomedikal Cihaz Teknolojileri alanımız eğitim öğretim yılında okulumuzda eğitim-öğretime başlamıştır.
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
GÖZ HASTALIKLARINDA AKILCI İLAÇ KULLANIMI
Yeni Nesil Laboratuvar
Özel Körfez Marmara Hastanesi
KAMU SEKTÖRÜ SAĞLIK YÖNETİCİSİ GÖZÜYLE BASIN
SAĞLIK ENFORMASYON YÖNETİMİ 1 DERSİ 5
Yükseköğretim Kurulu Kalite Çalışmaları
Hakkında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi 2 Ekim 1979 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne bağlı olarak kurulmuştur. Ülkemizde nitelikli.
İlk hastanesi 1991 yılında kurulan Acıbadem Sağlık Grubu, bünyesinde bulunan 21 hastane ve 16 tıp merkezinde doktor, hemşire olmak üzere.
ÖZEL BÖLGE HASTANELERİ
KALİTE YÖNETİMİ.
Yeditepe Üniversitesi Hastanesi
MİSYON Histoloji ve Embriyoloji alanında mezuniyet öncesi ve mezuniyet sonrası düzeyinde eğitim ve öğretim kapsamında bilimsel düzeyde eğitim vermek, Araştırma.
Farmakovijilans Sorumlusu
HASTA GÜVENLİĞİ KOMİTESİ
YÖNETİM KURULU GENEL DİREKTÖR
VİZYON MİSYON AMAÇ-4 AMAÇ-3 AMAÇ-2 AMAÇ-1 AMAÇ-5 HEDEF-1 HEDEF-2 HEDEF-3.
İÇERİK Hasta dosyaları arşiv komitelerinin çalışma alanları
2018 Yılı Performans Sunumu
Eurocert European Academy
Sunum transkripti:

VEHBİKOÇ VAKFI (VKV) AMERİKAN HASTANESİ NAZLIHAN AYDEMİR 2151051061

TARİHÇE: 1920 yılında Constantinopolis Amerikan Hastanesi adıyla kurulan VKV Amerikan Hastanesi,  1995’ten bu yana Vehbi Koç Vakfı bünyesinde, kâr amacı gütmeyen özel hastane statüsünde hizmet veriyor.

Güncel tıbbi yaklaşımları etik ve güvenilir bir ortamda sunmaktır. MİSYON: Güncel tıbbi yaklaşımları etik ve güvenilir bir ortamda sunmaktır.

VİZYON: Akademik değerlere önem veren tıbbi kadromuz ve yetkin çalışanlarımız ile vermekte olduğumuz nitelikli sağlık hizmetini sürekli geliştirerek sağlık sektöründeki saygınlığımızı sürdürmektir.

Kaliteli Sağlık Hizmeti Amerikan Hastanesi'nde uygulanan modern yönetim anlayışı, tüm çalışanların, yöneticilerin ve hekimlerin sürekli eğitim almaları esasına dayanmaktadır.

Amerikan Hastanesi, uluslararası standartlarda güvenli ve kaliteli tıbbi bakım sağlayabilmek için “Sürekli Kalite Geliştirme Programları” uygulamaktadır. İlk kez 2000 yılında alınan ISO 9001: 2000 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası 2003 yılında yenilenmiştir

(JCI) Akreditasyonu 2002 yılında kazanılmış, 2005 yılında yenilenmiş ve 2008 yılına kadar uzatılmıştır.

ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistemi Sertifikası ise 2004 yılı şubat ayında kazanılmıştır. VKV Amerikan Hastanesi, Türkiye’de bu sertifikayı almaya hak kazanan ilk özel sağlık kuruluşudur

ISO 9001, JCI ve ISO 14001 belgelerinin üçüne birden sahip olan Türkiye’nin “tek” özel hastanesi VKV Amerikan Hastanesi; yenilediği JCI Akreditasyon Belgesi ile “akredite edilmiş hastane” unvanını korumaktadır.

Son olarak ise, 2014 yılında ISO 27001 Bilgi Güvenliği Sistemi belgelendirme çalışmaları ile yine sağlık sektöründe bu alanda belge alan ilk kuruluş olmuştur.

Amerikan Hastanesi, marka yönetimi ve pazarlama konusunda uluslararası bağımsız bir otorite olan Superbrands tarafından ödül almaya layık görüldü.

Amerikan Hastanesi bununla birlikte; - Kardiyoloji Akreditasyonu – Enerji Star Belgesi - Uyku Laboratuvarı Akreditasyonu - Bebek Dostu Hastane unvanlarını almaya hak kazanmıştır.

Performans Göstergeleri Acil Servis'e 72 Saat İçindeki Plansız Geri Dönüşler: Nasıl İzliyoruz? Acil Servis’e başvuran hastaların, taburcu olduktan sonra 72 saat içinde geri dönüşleri takip edilmektedir

SONUÇLAR

Yoğun Bakım’a Plansız Geri Dönüş Oranı (48 Saat) Genel Yoğun Bakım’a 48 saat içerisinde plansız geri dönen hastaların geri dönüş nedenlerini incelemek, değerlendirmek ve gerekli önlemleri almak amacıyla takip edilmektedir.

SONUÇLAR

Cerrahi Alan Enfeksiyon Hızı Cerrahi alan enfeksiyon hızları, ameliyat sonrası bakım kalitesini gösteren en önemli göstergelerden biridir.

Tüm hastalar, enfeksiyon klinik bulguları, antibiyotik kullanımı ve kültür sonuçları açısından Enfeksiyon Kontrol Ekibi tarafından günlük olarak izlenmektedir.

Kritik Test Sonuçlarının 30 Dakika İçinde Bildirme Oranı (Laboratuvar) En geç 30 dakika içinde doktora bildirilerek hastaya erken tanı konması ve tedavisinin yapılmasını sağlamak amaçlanmaktadır.

SONUÇLAR

KAYNAKÇA http://www.kariyer.net/amerikan-hastanesi-is-ilanlari-c11247-p1356/ http://www.kurumsalhaberler.com/amerikanhastanesi/hakkimizda http://www.vkv.org.tr/tr/saglik/vkv-amerikan-hastanesi-124 http://www.amerikanhastanesi.org/Yaklasimimiz.aspx?PageID=1&SPID=157