OZAN TABAKOĞLU 1141602902.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BULUT BİLİŞİM GÜVENLİK VE KULLANIM STANDARDI M. Raşit ÖZDAŞ Huzeyfe ÖNAL Zümrüt MÜFTÜOĞLU Ekim 2013.
Advertisements

Veri Tabanı Yönetim Sistemleri Hafta 1. 2 Temel Kavramlar Veri Olguların, kavramların, veya talimatların, insan tarafından veya otomatik yolla iletişim,
Microsoft Azure Bilgi İşlem Organizasyonu HAZIRLAYAN : PRIL MOUMİN ( )
PHP on Windows Muammer Benzeş
BULUT BİLİŞİM M. KÜRŞAT YILDIRIM İÇERİK  BULUT BİLİŞİM NEDİR?  BULUT BİLİŞİM ÖZELLİKLERİ  BULUT BİLİŞİM MİMARİ YAPISI  BULUT BİLİŞİM.
Uzaktan Eğitim Sürecinde Materyal Ortam ve Teknoloji Tasarımı Yusuf DOĞANAY.
MED 167 İnternette İstatistik. İnternetteki istatistik verileri, özellikle ülke hakkındaki makro istatistiklerden bahsediyorsak, çoğunlukla resmi kurumlardan.
YEDEKLEME NEDIR? Gülşen Güler. YEDEKLEME NEDIR? Yedekleme, en genel anlamıyla, bir bilgisayar sistemini işlevsel kılan temel birimlerin, üzerinde çalışan.
BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR. BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR.
SUNUCU İŞLETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Ümit ATİLA.  1980’li yıllardan günümüze geldikçe, bilgi toplumuna yönelişte teknolojik rota, telekomünikasyon ve iletişim.
Muammer Benzeş MVP (IIS) /muammerbenzes.
E- Pazarlama Nedir? Pazarlama, bir ürünün tüketici tarafından bilinmesi, talep edilmesi ve alınmasını sağlayan, bu çerçevede, birçok bileşeni bulunan planlanmış.
BULUT BİLİŞİM Dudu AŞKIN Sevilay COĞUPLUGİL. KONU AKIŞI  Bulut Bilişimin Tarihçesi  Bulut Bilişim Nedir?  Bulut Bilişimin Temelleri  Bulut Bilişim.
Weblog! Eğitimde Günlük Uygulaması. İçerik »Weblog »Kavramsal Tanımlama »Sınıflandırma »Eğitimde Weblog Uygulaması »Eğitim Sisteminde Yaygınlaşmamasının.
Çağrı Kuçat SQL Yapısı.
İÇİNDEKİLER GRID COMPUTING NEDİR? NASIL ÇALIŞIR? GRID COMPUTING YAPISI
Yazılım Mühendisliği1[ 3.hft ]. Yazılım Mühendisliği2 Yazılım İ sterlerinin Çözümlemesi Yazılım Yaşam Çevrimi “ Yazılım Yaşam çevrimin herhangi bir yazılım.
Eyüp Yıldız Web Yönetimi Amacı Nedir Web Yöneticisi Özellikleri SEO-KÖK DİZİN-ASP.NET-SANAL DİZİN IIS Ve Kurulumu Admin Paneli Kaynakça.
Toplantıları önemli hale getirin. Harika ekiplerin temelinde çok iyi iletişim vardır. Temel.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DONANIM VE YAZILIM.
E-YEDEKLEME.
İnternetin Güvenli Kullanımı ve Sosyal Ağlar
Sanayi ve ticaret limiteD şirketi
GELECEKTEKİ DÜNYAMIZ.
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
ERP YAZILIMLARI ERKAN KARATAŞ
Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları (Microsoft Word Programı)
Birim Bilgi Teknolojileri Tic.A.Ş.
Açık Bulut Nedir ? Neden Açık Bulut ?
haZIRLAYAN: ELİF KARAOĞLU
CAD (Computer Aided Design) İngilizce kelimesinin baş harflerinden oluşmaktadır. Türkçesi Bilgisayar Destekli Tasarım `dır piyasada çeşitleri çoktur. CAD.
EMRE ŞİMŞEK E-Anket.
Bulut Bilişim Olmadan Digital Dönüşüm Mümkün mü?
VPN (VİRTUAL PRİVATE NETWORK )
J-guar Rest Servis.
MUHASEBE YEDEKLEME.
DİJİTAL VATANDAŞLIK ve E – DEVLET
Ürün veya Hizmet Satışı
HAZIRLAYAN SEDA KALKANDELEN
Güvenli İnternet Kullanımı
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
Ağ İşletim Sistemleri Öğr. Gör. Arif DAŞ.
BULUT BİLİŞİM ( CLOUD COMPUTING)
Azure Cognitive Services Development
STORAGE BÜŞRA KARADENİZ
VLC Media Player.
MERVE AYDIN WEB 2.0 HAKKINDA.
İnternetin Güvenli Kullanımı ve Sosyal Ağlar
Mobil uygulama geliştirme pelin yıldırım Fatma bozyiğit

KRİPTOLU BORDRO VE PERSONEL YÖNETİMİ
İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI
Yükseköğretim Kurulu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
Bu konudaki her şeyi okuyun Microsoft SharePoint Haberler
Akıllı kart teknolojisini Dünya’da ve Türkiye’de kurumsal harcamalar ve maaş dışı ödenekler alanında kullanan ilk şirket olan Multinet, bu kez okulları.
TOPLU POSTALAMA İŞLEMİ İÇİN ETİKET OLUŞTURMA VE YAZDIRMA
Kemal AKYOL, Şafak BAYIR, Baha ŞEN
Ex-Go (Extreme Government)
Bilgisayarım Simgesinin Kullanımı Dosyaların Yönetimi
EBSCOadmin Genel Bakış
Restoranlar İçin İş Zekâsı Çözümü
İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI
Hata ayıklama da denilen programlama hatalarını bulma ve düzelme işlemine ne denir? a) Veri b) Yazılım c) Bug d) Debugging e) Donanım.
TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU
Eğitsel Robotların Bileşenleri-2
Bilgehan Arslan, Süreyya Gülnar
2. HAFTA BİLİMSEL ARAŞTIRMA YAKLAŞIMLARI
Bilişim Güvenliği: Güvenli Hesaplama
Bellek içi raporlama sistemleri için denormalizasyon uygulaması
İŞ ZEKASI UYGULAMALARI İLE ÜST YÖNETİM GRAFİK RAPORLAMA
Sunum transkripti:

OZAN TABAKOĞLU 1141602902

MICROSOFT AZURE NEDİR? Microsoft’un Genel Bulut uygulama ve altyapı platformudur. Sanal Makineler App Service SQL Veritabanı Depolama Azure Backup Sanal Özel Ağ Data Factory Log Analytics ...

NEDEN AZURE Düşük maliyet Esnek, Güvenilir Platform Bağımsız Hizmetin ölçeğini arttırıp azaltabilir Kullandığın kadar ödersin Hızlı aksiyon alabilme Bakım ve Yedeklemeye ihtiyaç duymaz. Kolay kullanım, izleme ve raporlama

Dünyada en çok kullanılan bulut bilişim platformudur. 42 Azure bölgesiyle diğer tüm bulut sağlayıcılarından daha fazla

MS DATA CENTER (DUBLIN,İrlanda)

Sanal Makineler Yeni bir sanal makine oluşturabilme ya da var olan bir imaj dosyasından da sanal makinelerin oluşturma. Vhd oluşturma ve boyut ayarlama. 

Veritabani Hizmeti Microsoft Azure bu iş içinde kullanıcılara üç farklı yöntem sunmuştur. Bunlar SQL Databases, Tables ve Blobs’tur. SQL databases sayesinde ilişkisel verilerin depolanması sağlanır. Tables ise büyük veriler ile çalışan fakat karmaşık SQL sorguları kullanmayan bir yapıda verilere erişim kolaylığı sağlamaktadır. Bu teknoloji sayesinde büyük verilere hızlı erişim sağlanır. Blob ise her tür belge, medya dosyası veya uygulama yükleyici gibi  verileri depolayan teknolojidir.

Web Siteleri - Web Barındırma Hizmeti Azure Web Siteleri, kurumsal düzeydeki web uygulamaları oluşturmanızı sağlar. Azure teknolojisini kullanarak;  ASP.NET, Java, C# gibi istediğimiz dili tercih edebiliriz. Web sitenizi yedekleyerek güvende kalmasını sağlayabiliriz ve kendi etki alanınızı, SSL sertifikanızı kullanmanız da sayılabilecek önemli özellikler arasındadır.

UYGULAMA HİZMETİ(APP SERVICE) Azure Mobile Services; Windows Store, Windows Phone, Apple iOS, Android ve HTML/JavaScript uygulamaları oluşturmak için ölçeklenebilir bulut backend hizmeti sağlamaktadır. Bulut üzerinde tutulan veriler ile kullanıcıların kimlik doğrulama işlemlerini ve mobile uygulamalarınız için gereken push notifications işlemlerini dakikalar içinde gerçekleştirebilirsiniz.

Machine Learning Tüm İşlemler Browser Ortamında Geçmiş Verilerinizden doğru tahminler çıkarın Sürünleyin, bırakın ve tahmin edin Donanım Satın Almanız Gerekmez

ÖRNEK UYGULAMA

KAYNAKLAR https://azure.microsoft.com http://www.msazureturkey.com https://docs.microsoft.com/tr https://tr.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Azure