Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EMRE ŞİMŞEK 1131602019 E-Anket.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EMRE ŞİMŞEK 1131602019 E-Anket."— Sunum transkripti:

1 EMRE ŞİMŞEK E-Anket

2 Anket Nedir ? Anket, sistematik bir veri toplama yöntemidir.
Veriler, önceden belirlenmiş insanlara bir dizi soru sorarak elde edilir. Anket yöntemi ile çok farklı türde veri toplamak mümkündür. İnsan davranışları, iş performansları, bilgi düzeyleri, tercihleri, tutumları, inançları, duyguları vb. bunlardan birkaçıdır.

3 Anket Çeşitleri Online Anketler
Telefon Anketleri : Sorular anketör ya da araştırmacı tarafından telefonla sorulur ve alınan yanıtlar yine anketörün elindeki anket formuna kaydedilir. Yüz Yüze Anketler : Anket formunda bulunan sorular, bu konuda eğitilmiş bir kişi (anketör) tarafından sorulur ve alınan yanıtlar forma kaydedilir. Göndermeli Anketler : Kişiler kendilerine bir biçimde ulaştırılan anket formunu, kendileri doldurarak ilgili yere ulaştırırlar. Grup Görüşmeli Anketler : Araştırmacı ya da anketörün de bulunduğu bir ortamda, anket formları kişilere dağıtılır ve nasıl uygulanacağı açıklanır. Kişiler anket formlarını kendileri uygularlar ve forma kaydederler.

4 E-Anket Nedir ? Anketin sunucu ağı içerisinde olduğu ve internet üzerinden diğer organizasyona bağlandığı elektronik bir web tabanlı anket cihazıdır. E-Anket , kullanıcıların internet üzerinden anket yayınlamasını sağlayan güvenli ve güvenilir bir e-hizmet platformudur. Anket sonuçlarını göndermek ve gönderim durumunu kontrol etmek için güvenli bir yol sağlar. E-Anket, açık uçlu sorular, matris tarzı sorular, metin, grafikler ve çoktan seçmeli sorular içerebilen web tabanlı anketler oluşturmanızı sağlar. Belirli bir zaman dilimi boyunca alıcıları bir ankete cevap vermeye davet edebilir. Sistem, yanıtları sizin yerinize otomatik olarak toplar.

5 E-Anket Hazırlama Anket Başlığı: Tanıtım Açıklaması:
Anketin içeriğini yansıtmalıdır. Anlaşılması kolay olmalıdır. Kısa olmalıdır. Tanıtım Açıklaması: Anketin amacı hakkında kısa bir özet sağlamalıdır. Anketi yapacak kişinin gizliliği hakkında bilgi içermelidir. Anketi tamamlamak için katılımcıyı motive etmelidir. Tamamlanması gereken süreyi tahmini vermelidir. Açık ve net olmalıdır.

6 E-Anket Avantajları Geniş bir grup insana ilişkin bilgi toplamak için etkili bir yoldur. Tutum, bilgi, tercih vb. Ölçebilen esnek ortam sağlar. Standartlaştırılmış, bu yüzden hataya daha az duyarlıdır. Uygulaması kolaydır. Tam olarak çalışmak istediğiniz alana göre uyarlanabilir.

7 E-Anket Avantajları Web anketleri daha hızlı, daha basit ve daha ucuzdur. Diğer anket yöntemlerine yanıt oranı karşılaştırmaları genellikle çevrimiçi anketler için uygun olmadığından, daha yüksek bir yanıt oranı elde etme çabaları önemli ölçüde maliyeti artırabilir. Katılımcı ile anket arasındaki etkileşim, e-postayla veya kağıt araştırmalarıyla karşılaştırıldığında daha dinamiktir. Çevrimiçi anketler dışarıdan daha az müdahale ile yapılan anketlerdir. Hızlı Ucuz İnsan Kaynakları Kaliteli Güvenli

8 E-Anket Zaman Beklenti Maliyet Güven

9 E-Anket Eksileri Belli nüfusların internet erişimine ve çevrimiçi anketlere cevap verme olasılığı daha düşüktür. Canlı destek birimlerinin olmaması daha az güvenilir verilere yol açabilir. Anketin doğru kişi tarafından tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmek çok zordur.

10 Kaynakça Survey Monkey : http://www.surveymonkey.com
Zoomerang : Louis M. Rea & Richard A. Parker (2005) Designing and Conducting Survey Research: A Comprehensive Guide Don A. Dillman, Jolene D. Smyth, & Leah Melani Christian (2008) Internet, Mail, and Mixed-Mode Surveys: The Taylored Design Method UVa Graduate Students - Curry School of Education UVa Policy on Mass Electronic Mailings : UVa Institutional Review Boards (IRB) :


"EMRE ŞİMŞEK 1131602019 E-Anket." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları