Yaşamdan gerçek kesitler

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yaşamdan gerçek kesitler
Advertisements

ÜSLÜ SAYILAR.
ULUS ÇANKAYA’YA BARİKAT KURDU!... Prof. Dr. Tülay Özüerman
Evet arkadaşlar şimdi ben size bir kaç metin vereceğim. Size de anladıklarınızı soracağım.
Fakir Baykurt 1929’da Burdur’un Yeşiloca ilçesi Akçaköy’de doğdu. Az topraklı köylü bir ailenin çocuğu. 1948’de Gönen Köy Enstitüsü’nü bitirdi, 5 yıl köy.
Babam Beni Hiç Sevmedi... Balıkesir'de Asma Ağacı Ve Anılarım.. Kısa Öykü.
KUTÜL AMARE ZAFERİ KUTLAMA PROGRAMI [100. Yıl] ERTUĞRUL GAZİ İMKB MESLEKİ VE TEKNİK VE ANADOLU LİSESİ.
MATTA 17. İSA’NIN GÖRÜNÜMÜ DEĞIŞIYOR Altı gün sonra İsa, yanına yalnız Petrus, Yakup ve Yakup'un kardeşi Yuhanna'yı alarak yüksek bir dağa çıktı. Onların.
23 NİSAN 23 NİSAN NEDİR? 23 Nisan 1920′de Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi kuruldu.Türkiye Büyük Millet Meclisi 88 yıl önce.
DÜZKÖY TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ. SİGARA NEDİR ? Zehirli bir bitki olan tütünün ince bir kağıt içine sıkıştırılarak sarılmış halidir.
4/D SINIFI UZAY KAMPI GEZİSİ Nursel Karagül Demirçelik BÖLÜM 1.
Mısır danatında resim ve heykel
Hayalle Gerçek Arasında Rumeli Hisar’ından Bir Boğaz Manzarası.
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde genel anlamlı bir sözcük kullanılmıştır? A) Kamyonu buradan çekiniz. B) Otobüs öneki durakta bozulmuş. C) Araba insan yaşamını.
IPHONE KULLANICALARI ÜZERİNE YAPILAN BİR ANKETTİR !
VEREM NEDİR? NASIL BULAŞIR? KORUNMA YOLLARI NELERDİR? HAZIRLAYAN : FATMA SALDUZ.
Sağlıklı Yaşama Kılavuzu Merhaba, işte bu yeşilcan! Sağlıklı olan ne varsa yapar. Zararlı olan her şeyle savaşır. Kötülerin düşmanı, iyilerin dostudur.
Tel – Tüm faaliyetlerimiz hakkında bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için bu numaradan bize ulaşabilirsiniz. Köyevim.
Teknolojiden Yararlanmak İçin…. Keloğlan’ın düşünde, Kaf Dağı’nın ötesinde, korkunç devler ülkesinde gezinmeyen biri mi var? Saklambaç, köşe kapmaca,
HERON & ZEPLİN İbrahim KURU SİVAS.
AYNUR ŞİMŞEK İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI ÖNÜNÜZDEN ÇEKİLİN.
K O R K U Yükseklikten Karanlıktan Çeşitli hayvanlardan Yalnız Kalmaktan.
Geleceği şekillendirmekten sorumluyuz… 11 Mart 2009www.futurizm.org.tr Future Tips Future Tips.
Hikmet SIRMA.
Tatlı çocuk… Küçük Luis parkta oynarken Babasının arabasının İçinde Mari teyze olduğu halde ormana doğru Gittiğini gördü.Merak içinde arabayı takip etti.
ACELE KARAR VERMEYİN S.S..
PSİKOLOJİK DANIŞMAN H.YUSUF POLAT. İnsanların geçimlerini sağlamak için sürekli yaptıkları işe meslek denir.
Yıllar önce bir Millî Eğitim Bakanı’nın makam odasının kapısı çalındı. İçeriden kararlı ve tok bir ses, ''Girin'' diye seslendi. Oldukça mütevâzı’ döşenmiş.
Asya Hun Devletinde Devlet Yönetimi
[Hüseyin Nihâl Atsız 7 Yaşında iken] [Atsız’ın Askeri Tıbbiye yıllarına ait bir fotoğraf.] [Atsız’ın Askeri Tıbbiye yıllarına ait bir başka fotoğraf.]
AYAKKABICI Ayakkabıcı, yeni getirdigi malları vitrine yerleştirirken, sokaktaki bir çocuk onu izlemekteydi.
TIBBİ ATIK KAZALARI ANKARA’DA HASTANE ÖNÜNDE TIBBİ ATIK TAŞIYAN KAMYONDA PATLAMA Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nin.
Ben de Savaş Suçlusuyum
B E D İ A C E Y L A N G Ü Z E L C E "Devrim, kadınların gözlerinde başlar. Bir kadın gözlerini deviriyorsa, bir şeyler değişecektir.’’
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
GÜNEY CEPHESİ MARAŞ ANTEP URFA DESTANLAŞAN DİRENİŞ SÜTÇÜ İMAM
TAHTA ÇANAK Haz. İlknur Eryiğit DEM 2011.
II.BALKAN SAVAŞI (29-30 HAZİRAN 1913).
KOCAELİ ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI
15 TEMMUZ YAŞANANLAR ŞEHİTLER SUÇLULAR ANASAYFA.
DEPREM.
Yangın ve patlama tehlikeleri
ÇARPMA ANI.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ
Spiritüellik.
O’na Dair Dr.Sibel OK.
KELİME-SÖZCÜK NEDİR? Cümlenin anlamlı en küçük birimlerine ya da tek başına anlamı olmadığı hâlde cümle içinde anlam kazanan anlatım birimlerine kelime.
YEŞİLAY.
OCAK 2018 FİLM GÖSTERİM PROGRAMI /
Bir Bakan Ve İki Çocuk.
ÇOCUKLARDA MAHREMİYET EĞİTİMİ 1. Duyguları İfade etme 2
Foto muhabiri görev yerine zamanında gitmelidir
YANGIN.
Fotoğraf Terimleri- Diyafram
Türkiye Futbol Federasyonu 9-10 YAŞ TEKNİK VE BECERİ ÇALIŞMALARI
"Merhaba sevgili izleyiciler. İşte size ilginç bir yarışma haberi daha
Bu bir gizli eğitimdir…
Türkiye Futbol Federasyonu 7-8 YAŞ TEMEL HAREKET EĞİTİMİ
Türkiye Futbol Federasyonu
"Merhaba sevgili izleyiciler. İşte size ilginç bir yarışma haberi daha
“Hayatın Ortağı Olmak…”
Dünyanın bir ucunda yaşayan Türkler onlar. Toplam sayıları 8
50-, 60- veya 70-li yıllarda mı büyüdün .. ¿
Sağlıklı Yaşama Kılavuzu
ÇEVRE SORUNLARI.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Eğitim Önemlidir İKS kadrosunun ve çiftçilerin eğitimi İKS sürecinin önemli bir bölümüdür. Hedef çiftçilerin, ve proje çalışanlarının organik çiftçiliğin.
Hasan Tahsin'in Yunan İşgali'ne karşı yazdığı tarihi yazı:
ALAN TERCİHLERİ VE MESLEK SEÇİMİ
Sunum transkripti:

Yaşamdan gerçek kesitler “O” an Yaşamdan gerçek kesitler İsmail Uslu

BABA VE OĞUL 63 bin fotoğraf arasından bütün kategorilerde birinci olan 'o' an. AP'nin  Fransız fotoğrafçısı Jean-Marc Bouju 'nün Irak savaşında elde ettiği bir 'o' an fotoğrafı... Dikenli tellerin ardında kumda oturan, İşgal güçlerinin  tutukladığı bir babayla oğlu. Necef'teki esir kampında Iraklı baba, oğlunu teselli ediyor. Babanın o koşullarda vücut dili adeta ''geçecek oğlum geçecek merak etme''  diyor...

AIDS Fotoğraf Çin'den Lu Guang'a ait... AIDS'in bir insanda yaratabileceği tahribatı belki de en iyi anlatan 'o' an fotoğraflarından biri bu... Henan bölgesinde AIDS vakalarının sonunun gelmediği bir kasabadan iki insan var bu karede. Bir Çinli diğer Çinli arkadaşını kucağında taşıyor, çünkü arkadaşının yürüyebilecek hali yok artık. AIDS tüm vücudunu çökertmiş...

GERİLLALAR Fotoğraf haberdeki insan kategorisinde birinci oldu. Avustralyalı foto muhabiri Philip Blenkinsop'un bir 'o' an eseri... Laos'taki Hmong gerillaları bir toplama kampında... Hmonglar Laos'taki etnik yapılardan biri ve yıllardır yönetime karşı mücadele ediyorlar. Hatta Vietnam Savaşı'nda Amerika'nın yanında yer almışlar... Çocuklar da dahil herkes toplanmış. Başlarında da bir Laos askeri var. Hemen hemen herkesin yüzünde korku var... Fotoğraf adeta ''merhamet'' diye inliyor... Kendi gibi içeriği de siyah-beyaz bir fotoğraf.

YAŞAMA BAĞLILIK Amerikalı fotoğrafçı Adam Nadel Sierra Leone'de çekmiş bu 'o' anı... Ne olursa olsun yaşama bağlılığın fotoğrafı bu... Tek bacağı olmayan bu insanlar, koltuk değnekleriyle yeşil sahada kıran kırana bir mücadele veriyorlar.

YANGIN SÖNDÜRME Amerikan THA Press-Enterprise'ın foto muhabiri Mark Zaleski'nin bir siyah-beyaz fotoğrafı. Kaliforniya'daki orman yangınları sırasında çekilmiş bir 'o' an... Bir yangın söndürme helikopteri alevlerin üstüne su  bırakırken dumanlarla birlikte bu ilginç görüntüyü oluşturmuş... Ve siyah-beyaz fotoğrafın yok edilemeyen gücü bir kez daha kanıtlanmış.