Başkasının parasını bulunca sahibine vermek en doğru harekettir.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Evet arkadaşlar şimdi ben size bir kaç metin vereceğim. Size de anladıklarınızı soracağım.
Advertisements

Özgürlük nedir? Nasıl anlaşılmalıdır?
Babam Beni Hiç Sevmedi... Balıkesir'de Asma Ağacı Ve Anılarım.. Kısa Öykü.
MATTA 17. İSA’NIN GÖRÜNÜMÜ DEĞIŞIYOR Altı gün sonra İsa, yanına yalnız Petrus, Yakup ve Yakup'un kardeşi Yuhanna'yı alarak yüksek bir dağa çıktı. Onların.
CÜMLE ÖGELERİ Cümle, bir duyguyu, düşünceyi veya olayı anlatan sözcük ya da sözcükler topluluğudur. Cümlede her sözcüğün bir görevi vardır. Cümlede görevli.
2-A SINIFI BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ Yarışmada; Hayat Bilgisi 5 soru Türkçe 6 soru Matematik 5 soru ve Genel kültür 4 soru olmak üzere Toplam 20 soru.
Metin içi özellikler metin dışı özelliklerle yakın ilişki içerisindedirler. Bunlar çeviri stratejilerinde kolaylıkla belirlenebilirler. Örneğin Felsefe.
1 ZAMİRLER Dil, kısa, öz anlatımı sever. Konuşurken, yazarken gereksiz, sevimsiz tekrarlardan kaçınmak için, daha önce anılan bir ismin yerine, onu karşılayacak.
(Ravi Modelleri) Sunum 2 Doç. Dr. Halis AYDEMİR. Rivayet, bir aktarıcının kaynak ile muhatabı arasında oluşturduğu bilgi akışının yahut başka bir ifadeyle,
ÖZÜRLÜLÜĞE YAKLAŞIM. Yanlış: Özürlü kişiler hastadır, tedavi edilip iyileştirilmelidirler. Doğru: Özürlülük hastalık değildir. Özürlü kişiler özürlü olmayan.
BİLGİ YARIŞMASI 5. SINIF Hazırlayan: Mustafa AKKAŞ 5-A Sınıf Öğretmeni Hazırlayan: Mustafa AKKAŞ 5-A Sınıf Öğretmeni Başarılar dilerim.
 LÖSEV, 24 Eylül 2000 tarihinde, lösemili çocuklara özel, modern tıbbın tüm olanaklarını bünyesinde barındıran 2000'li yılların.
TEMEL İŞLEVLERİNE GÖRE REHBERLİK
O R T L G İ M A A Ve Problem çözme.
ARAPÇA BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ AHMET ARSLAN.
NEDEN URGE (ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ) PROJESİNE KATILMALIYIM?
Bedenim ve Ben (Bedenim Değerlidir)
Sözsüz İletişimin Özellikleri
Bayramlarımız Hikmet SIRMA.
ULU ÖNDER(LİDE R) Hikmet SIRMA. lider Toplum ya da grupları yöneten, onlara yön veren kişilere lider denir. Lider kime denir?
40 ALTIN. Küçük Abdulkadir okumak, bilgili, kültürlü bir insan olmak istiyordu. Annesi, babasından kalan 40 altını kıyafetinin koltuğunun altına dikti.
SORUNLARIMI ÇÖZEBİLİRİM. Okuldaki öğrenciler;  Öğretmeni veya  Okul çalışanlarıyla sıkıntınlar yaşayabilir.  Arkadaşları arasında da bazı sorunlarla.
AYAKKABICI Ayakkabıcı, yeni getirdigi malları vitrine yerleştirirken, sokaktaki bir çocuk onu izlemekteydi.
4 oğul 4 mevsim... SLAYTCAFE.COM
KİM MİLYONER OLMAK İSTER
Zaten onlarla adaştı... Adı : Gül 'dü...
Düzgün ve Doğru Yapacağız, Adam Gibi Adam Olacağız.
Değerlendirme Soruları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni
Yüksekokulumuz tarafından hazırlanan ‘15 TEMMUZ’DAN 16 NİSAN’A YENİ TÜRKİYE YOLUNDA’ isimli konferansımızı, Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Kağan.
Bu BEP’in Geliştirildiği BEP Toplantısı
EŞSİZ YUVAM TEMASI ETKİNLİKLERİ 2
PROGRAMLAMAYA GİRİŞ VE ALGORİTMA
OYUN ve OYUNCAK.
Son İlahi Kitap Kur’an-ı Kerim
Problem Çözelim.
REHBERLİK SERVİSİ.
Sevgi.
ZAMANIMIZIN ALTI HASTALIĞI
EŞYALAR KONUŞUYOR Ceren, o gün okuldan eve gelince çantasını bir kenara atıp,giysilerini bile çıkarmadan yatağa uzanmıştı.Ama çok geçmeden uyuyakaldı.
YAŞAM BECERİLERİ -Öfke kontrolü -“Hayır” diyebilme -Israrlara karşı koyabilme -Kendini ortaya koyma -İletişim becerileri -Sorun çözme -Stresle başa.
İNANILMAZ AMA GERÇEK. > Okulun ilk gününde 5
Kalbim.gen.tr Lütfen Bu iletiyi okuyun.
ELİ ÖPÜLESİ CAN ÖĞRETMENLERİM KAÇ ALIŞKANLIĞIMIZ VAR DERSİNİZ?
KELİME-SÖZCÜK NEDİR? Cümlenin anlamlı en küçük birimlerine ya da tek başına anlamı olmadığı hâlde cümle içinde anlam kazanan anlatım birimlerine kelime.
Yaşlılar için felsefe George Carlin 102 yaşında (Sevimli bir ihtiyarcık) TÜRKÇEYE ÇEVİREN : ONUR AYANGİL SONUNA KADAR OKUMAZSANIZ, YAŞAMINIZDAN BİR GÜN.
ZAMİRLER “Sen ve ben ve deniz Bizi anlamayan bir nesle aşina değiliz”
ZAMİRLER (ADILLAR).
Nazlı ÖZTÜRK.
ŞENAY ÖZTÜRK ANAOKULU "HER ÇOCUK BİR UMUT" projesi.
ATATÜRK İLKOKULU’NUN TANITIMI VE TARİHİ. ATATÜRK İLKOKULU’NUN TANITIMI VE TARİHİ.
Çocuklarımız İçin Düşünün
2-B İnternet Anketi Sibel Payaslı.
SAFİYE AKÇA İŞİTME ENGELLİLER ÖĞT
Hz. Muhammed’in Sözleri
KİPER’İN DOĞUM GÜNÜ.
PROGRAMLAMAYA GİRİŞ VE ALGORİTMA
-asan –asta oldu. –ülya –anım ı-lamur Yaptı. -oroz çorbası yaptı.
ODTÜMİST MENTORLUK PROGRAMI
Cemalettin Işık, Tuğrul Kar
Beden Eğitimi ve Spor Tarihi
6. Sınıf 3. Ünite: ZARARLI ALIŞKANLIKLAR
ZAMİRLER(ADILLAR) 6.SINIF.
CİHANGİR ÇAĞLAR ZAMİRLER
TEKİRDAĞ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI
Nitel Araştırmalar.
Lütfen Bu iletiyi okuyun.
ERASMUS+KA229 PROJESİ İÇİN ÖN TEST ANALİZİ
5. SINIF 1. ÜNİTE ALLAH İNANCI.
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ ve OKUL YÖNETİMİ
Sunum transkripti:

Başkasının parasını bulunca sahibine vermek en doğru harekettir. Kime Ait? Öğretmen, tahtaya yazı yazıyordu. Yazı yazarken Yusuf’ un sıra arkadaşı bir para bulmuştu. Yusuf arkadaşına:- Bu parayı alman doğru değil, bu para başkasının parası diyordu. Arkadaşı parayı öğretmene götürdü. Başkasının parasını bulunca sahibine vermek en doğru harekettir.

Neden kavga etmemeliyiz? İki öğrenci kavga ediyorlardı. Öğretmen, kavga eden çocukların yanına gitti. Arkadaşına vuran çocuğa: -Arkadaşın sana kötü bir söz mü söyledi? -Hayır. -Arkadaşın sana vurdu mu? -Arkadaşın senin bir eşyanı izinsiz mi aldı? Öğrenci hatasını anlamıştı. Arkadaşıyla hiçbir sebep yokken kavga etmişti. Bizler iyi insanlarız. Bizlere güzel davranmak, arkadaşlarımıza iyilik yapmak düşer. İki öğrenci birbirleriyle dost oldular ve bir daha da hiç kavga etmediler.

Sınıf Öyküleri İnsanlığın bizden beklediği güzellikleri verebilmek için her gün iyiliği, doğruluğu anlatan güzel insanlar vardır. Bu güzel insanlar insanlara el uzatmayı, güzel konuşmayı ve iyiliği tavsiye ederler. Güzel insanların olduğu yerlerden birisi de okullardaki sınıflardır ve her sınıfın güzel öyküleri vardır.

Millet Malı Hepimizin ortak kullandığı eşyalar vardır. Bu eşyaları daha dikkatli kullanmalı ve korumalıyız. Süleyman kapıdan çıkarken yerde bir toplu iğne fark etti. –Öğretmenim, bakın millet malı dedi ve yerdeki toplu iğneyi tekrar kullanılmak üzere sınıf panosuna iliştirdi. Bu milleti en çok sevenlerden biri de ortak kullanılan eşyaları dikkatli kullanan ve koruyandır.