Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

4 oğul 4 mevsim... SLAYTCAFE.COM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "4 oğul 4 mevsim... SLAYTCAFE.COM"— Sunum transkripti:

1 4 oğul 4 mevsim... SLAYTCAFE.COM fatih_saglam06@hotmail.com
HAZIRLAYAN: Fatih SAGLAM Sesli izleyiniz

2 Bir zamanlar 4 Oğlu olan bir adam varmış
Bir zamanlar 4 Oğlu olan bir adam varmış.. Çocuklarının çok erken karar vermemeleri ve önyargılı olmamaları için onları bu konuda eğitmek istemiş. Böylece her birini uzak bir yerde duran Ağacın yanına gidip ona bakmalarını istemiş.

3 ilk oğlan kışın gitmiş...

4 ikincisi ilkbahar...

5 üçüncüsü sonbahar

6 dördüncüsüde yazın...

7 Geri döndüklerinde hepsini bir araya çağırmış ve ne gördüklerini sormuş. İlk oğlan ağacın çok çirkin, yaşlı ve kupkuru olduğunu söyledi. İkinci oğlan hayır, yeşillikle doluydu ve canlıydı dedi. Üçüncü oğlan başka fikirdeydi. Çiçekleri vardı ve kokusuyla görüntüsüyle o kadar muhteşemdi ki, daha önce hiç böyle bir şey görmemişti. Sonuncu Oğlan hepsinin haksız olduğunu ve ağacın meyvelerle dolu, canlı ve hayat dolu olduğunu belirtti.

8 Yaşlı adam Oğullarına hepsinin haklı olduğunu söyledi
Yaşlı adam Oğullarına hepsinin haklı olduğunu söyledi. Çünkü hepsi farklı mevsimlerde ağacı görmeye gitmişti. Onlara bir ağacı veya bir İnsanı, kısa bir süre veya bir mevsim tanıdıktan sonra yargılayamayacaklarını anlatmaya çalıştı. Yada neye sahip olup olmadıklarını. Gerçekleri ancak sonunda, 4 mevsimi gördükten sonra görürsünüz. Eğer kışın vazgeçersen ilkbaharın nimetinden olursun, yazın güzelliğinden ve sonbaharın bütünlüğündende. Bir mevsimin acısının, diğer güzel mevsimleri parçalamasına izin vermeyin. Hayatınızı bir mevsim(bir dönem) yüzünden yargılamayın. Unutmayın ki ilerde şuan ki zamanı arayabilirsiniz. Yada daha güzel günlerde yaşayabilirsiniz.. F.S.

9


"4 oğul 4 mevsim... SLAYTCAFE.COM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları