Yükseköğretim Kurulu Kalite Çalışmaları

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
STRATEJİK PLAN STRATEJİK PLANLAMA EKİBİ
Advertisements

KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
Kalite Koordinasyon Grubu, Genel Bilgilendirme Toplantıları
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NDE
Kamu Personeli Verimlilik Projesi

Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları.
EUA Kurumsal Değerlendirme Programı Felsefesi Prof. Dr. Nejat Erk.
Kurumsal Değerlendirme Programı (IEP) Prof. Dr. Nejat Erk Ç.Ü. Kurumsal Değerlendirme Programı Koordinatörü.
Mustafa Kemal Üniversitesi
EUROPEAN UNIVERSITIES ASSOCIATION (EUA) AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ 10 Ekim 2007.
Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
Biz Kimiz? DELFİN, her türlü doküman tabanlı teknolojileri araştırmak, geliştirmek, kurum ve şirketlere fiziksel arşiv ve elektronik arşivleme hizmetlerinde.
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
Öğrenme Kazanımları ve İlişki Haritaları Öğrenme Kazanımları ve İlişki Haritaları Mustafa Turan 13 Mayıs 2014 Abant İzzet Baysal Üniversitesi.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Akademik Personel Anket Formu İdari Personel Anket Formu
Yerel ihtiyaçlara uygun kalite güvencesi:
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 1-2 MART 2003 ANTALYA.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
Stratejik Yönetim.
BOLOGNA SÜRECİNİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI PROJESİ Kasım 2006 Fırat Üniversitesi, Elazığ Nezih Güven- Bologna Rehberi.
ADEK BİŞKEK, Ana Görevler Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Raporunu (ADEK Raporu) yıllık hazırlayarak rektörlüğe sunmak (Takvim Yılı.
«MESLEKİ EĞİTİMDE KALİTE GÜVENCESİ»
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Strateji Geliştirme Başkanlığı
MÜDEK Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi 11 Mayıs 2012, İzmir Dr. M. Yavuz Erçil Genel Sekreter.
TM (EA) PUAN TÜRLERİ YGS – LYS Bİ LGİ
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Stratejik Plan Formatı
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Kamu Kuruluşlarında Stratejik Yönetim
ADEK Bişkek TEMEL GÖREVLER  Kalite Yönetim Sistemi standartlarına göre kalite sistemini kurmak, uygulamak ve devamını sağlamak için tüm faaliyetleri.
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Hacettepe Üniversitesi – Eğitim Fakültesi STRATEJİK AMAÇLARIMIZ Vizyon ve misyonumuza dayalı olarak oluşturulan.
STRATEJİK PLANI Silivri İlçe MEM Stratejik Planı
Ulusal Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kurulu (ECZAK) –
İstanbul Üniversitesi Kalite Çalışmaları
27 Ağustos 2015, SAÜ Senato European University Association (EUA) Institutional Evaluation Programme (IEP)
YÜKSEKÖĞRETİM’de KALİTE ÇALIŞMALARI
T.C. Yükseköğretim Kurulu Hasan MANDAL BOLOGNA SÜRECİ BİLGİ PAYLAŞIMI TOPLANTISI - Bologna Süreci Kapsamında Stratejik Planlama Yaklaşımı ve Kalite Güvencesi.
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ KURUMSAL DEĞERLENDİRME PROGRAMI DENEYİMLER-KAZANIMLAR Prof. Dr. Selda Önderoğlu Hacettepe Üniversitesi HÜADEKK Üyesi Özdeğerlendirme.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
Kurumsal Dış Değerlendirme Kılavuzu
Kurumsal Değerlendirme Süreci 07 Nisan 2017
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
DÖNEMİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI HAZIRLIK SÜRECİ
H.Ü. KALİTE KOMİSYONU. H.Ü. KALİTE KOMİSYONU SUNUM İÇERİĞİ Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği Kurumsal İç Değerlendirme Süreci Kurumsal Dış.
Kurumsal Dış Değerlendirme Kılavuzu
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
Paydaş Memnuniyeti ve Bildirim Yönetimi Ölçme Analiz ve İyileştirme
KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
Uludağ Üniversitesi Kalite Kurulu
KALİTE GÜVENCESİ SİSTEMİ MEVZUATI
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
T.C. Yükseköğretim Kurulu
Faaliyet Raporları Demet ARSLANTAŞ
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ)
Yükseköğretim Kalite Kurulu DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Dış Değerlendirme Süreci
Yükseköğretim Kalite Kurulu
IŞIK Üniversitesi & Bologna Süreci
TC ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
Sunum transkripti:

Yükseköğretim Kurulu Kalite Çalışmaları YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE GÜVENCESİ YÖNETMELİĞİ MADDE 1 – (1) Bu Yönetmelik, yükseköğretim kurumlarının eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile idarî hizmetlerinin iç ve dış kalite güvencesi, akreditasyon süreçleri ve bağımsız dış değerlendirme kurumlarının yetkilendirilmesi süreçlerini ve bu kapsamda tanımlanan görev, yetki ve sorumluluklara ilişkin esasları düzenler.

Yükseköğretim Kurumu Kalite Komisyonunun görevleri MADDE 8 – (1) Komisyonun görevleri şunlardır: a) Kurumun stratejik planı ve hedefleri doğrultusunda, eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile idarî hizmetlerinin değerlendirilmesi ve kalitesinin geliştirilmesi ile ilgili kurumun iç ve dış kalite güvence sistemini kurmak, kurumsal göstergeleri tespit etmek b) İç değerlendirme çalışmalarını yürütmek ve kurumsal değerlendirme ve kalite geliştirme çalışmalarının sonuçlarını içeren yıllık kurumsal değerlendirme raporunu hazırlamak c) Dış değerlendirme sürecinde gerekli hazırlıkları yapmak, Yükseköğretim Kalite Kurulu ile dış değerlendirici kurumlara her türlü desteği vermek.

Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun web adresi: http://www.yok.gov.tr/web/kalitekurulu Üniversitelerin 2015 ve 2016 yılı Kurum İç Değerlendirme Raporları (KİDR) için web adresi: http://www.yok.gov.tr/web/kalitekurulu/raporlar

2016 YILI KURUMSAL GERİ BİLDİRİM RAPORLARI Akdeniz Üniversitesi Anadolu Üniversitesi Atılım Üniversitesi Bülent Ecevit Üniversitesi Düzce Üniversitesi Erciyes Üniversitesi Hacettepe Üniversitesi İstanbul Medipol Üniversitesi İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İstanbul Üniversitesi İzmir Ekonomi Üniversitesi İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Kapadokya MYO Karadeniz Teknik Üniversitesi Mersin Üniversitesi Ömer Halisdemir Üniversitesi Özyeğin Üniversitesi Sakarya Üniversitesi Selçuk Üniversitesi TED Üniversitesi

Kalite Birimi İnternet Sitesi: FIRAT ÜNİVERSİTESİ Kalite Birimi İnternet Sitesi: http://kalite.firat.edu.tr Elektronik posta adresi: kalite@firat.edu.tr

Kurumsal dış değerlendirme süreci Kurumsal dış değerlendirme süreci, kurumun kendi iç değerlendirme sürecinden de yararlanmak suretiyle Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından organize edilen bir değerlendirme takımı aracılığıyla değerlendirmesini kapsamaktadır. Bu süreç, program değerlendirmesi ve akreditasyonundan farklı olarak kurumun genel değerlendirmesi üzerine odaklıdır.

Kurumsal dış değerlendirme sürecinin temel özellikleri: Kurumun kendisini tanımladığı misyon/vizyon ve stratejik hedeflerine uyumunu ölçmeye çalışan, “Sürekli iyileşme” yaklaşımını benimseyen bir değerlendirme sürecidir. Uluslararası kabul görmüş bir bakış açısıyla ulusal bir değerlendirme sürecidir. Kurumun iç değerlendirme (Özdeğerlendirme) aşamasına güçlü vurgu ile yapılan bir değerlendirmedir. Kurumun iç ve dış paydaşlarının görüşleri alınarak akran değerlendirme süreci ile değerlendirilmesini kapsamaktadır.

Kurumsal dış değerlendirme sürecinde; Kurum hakkında bilgiler Araştırma ve geliştirme Kalite güvencesi sistemi KİDR Eğitim ve öğretim Yönetim sistemi Sonuç ve değerlendirme incelenmektedir

Dış değerlendirme sürecinde dört (4) temel sorunun cevabını aramaya yönelik bir yaklaşım izlenir: Kurum ne yapmaya çalışıyor? (Kurumun vizyonu, misyonu ve hedefleri) Kurum misyon ve hedeflerine nasıl ulaşmaya çalışıyor? (Kurumun yönetişim/organizasyonel süreçleri ve faaliyetleri) Kurum misyon ve hedeflerine ulaştığına nasıl emin oluyor? (Kalite güvencesi süreçleri, İç değerlendirme süreçleri) Kurum süreçlerini nasıl iyileştirmeyi planlıyor?(Kurumun sürekli iyileşme faaliyetleri)

Dış değerlendirme süreci üç temel evreden oluşur: a) KİDR üzerinden ön değerlendirme, b) Kurum ziyareti, c) Kurumsal Geri Bildirim Raporu (KGBR) ile sonuçlanan ziyaret sonrası etkinlikler

Fırat üniversitesi dış değerlendirme takvimi 29 Eylül 2017 tarihinde bir günlük değerlendirme ziyareti yapılacaktır. 30 Ekim-1 Kasım 2017 tarihleri arasında üç günlük dış değerlendirme gerçekleştirilecektir.

Kalite Komisyonumuzun Anket Çalışmaları Akademik personel memnuniyet anketi soruları http://kalite.firat.edu.tr/tr/node/175 İdari personel memnuniyet anketi soruları http://kalite.firat.edu.tr/tr/node/176 Öğrenci memnuniyet anketi soruları http://kalite.firat.edu.tr/tr/node/177 Öğrenci ders değerlendirme anketi soruları http://kalite.firat.edu.tr/tr/node/178

Fırat Üniversitesi Kalite Komisyonunun Birimlerden istediği bilgiler/çalışmalar 1. Özel yaklaşım gerektiren öğrenciler (engelli veya uluslararası öğrenciler gibi) için düzenlemeler var mıdır? 2. Yeni öğrencilerin kuruma/programa uyumlarının sağlanması için nasıl bir yöntem izlenmektedir? 3. Öğrencilerin mesleki gelişim ve kariyer planlamasına yönelik ne tür destekler sağlanmaktadır? 4. İç paydaşlar (akademik ve idari çalışanlar, öğrenciler) ve dış paydaşların (işverenler, mezunlar, meslek örgütleri, araştırma sponsorları, öğrenci yakınları vb.) kalite güvencesi sistemine katılımı ve katkı vermeleri nasıl sağlanmaktadır?