Beden Eğitimi Performans Ödevi İsimler Umut Güney Mert Ateş Ünal Aytar Yiğit Zaptiye Öğretmen Adı=Mustafa Güçlü Konu Atletizm.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ATLETİZM Atletizm, koşuları, yürüyüşleri, atlamaları içeren kurallara bağlanmış spor yarışmalarının tümüdür. Eski çağlardaki antik olimpiyatlar, vücut.
Advertisements

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ 3 AHMET ÇOLAK Doç.Dr. CENGİZ HAKAN AYDIN MAYIS-2010.
ATLETİZM ATMALAR ATLAMALAR KOŞULAR ÇOKLU MÜSABAKALAR YÜRÜYÜŞLER.
ŞARKİKARAAĞAÇ KAYMAKAMLIĞI
ATLETİZİM-ATLAMA.
ATLETİZM GENEL BİLGİLERİ
YIL SONU HAKEM SEMİNERİ İstanbul, 28 Kasım YIL SONU HAKEM SEMİNERİ – İstanbul, 28 Kasım 2010 Sezon Değerlendirmesi Salih Nathur İl Temsilcisi.
Faal Atletizm Hakem Seminerine
YIL SONU HAKEM SEMİNERİ
Üniversiteler Atletizm Eğitimi Programları Koordinasyon Toplantısı
ATLAMALAR.
TOP TUTMA Bir oyuncu tarafından, durarak, yürüyerek, koşarak ve sıçrama suretiyle, yerde yuvarlanan, potada seken ve pas olarak gelen topların tek veya.
ATLETİZM HAKEM KURSUNA
1 YÜRÜYÜŞ IAAF Kuralı: Yürüyüş, ayaklar ve zemin arasındaki temasın insan gözüyle görülür bir kesintiye uğramadan sürekli adım atılmasıdır. Dayanma.
ÇOKLU YARIŞMALAR.
YOL KOŞULARI : - Maraton (42km 195m) - Yarı maraton (21km 100m)
ATLAMALAR.
BEDEN EĞİTİMİ PERFORMANS ÖDEVİ
A T M A L A R.
USAIN BOLT HAZIRLAYAN:M.TEZCAN BAYRAK.
ENGELLİ KOŞULAR : (100m engelli, 110m engelli, 400m engelli)
BASKETBOL.
Öklit Matematikte ispat yöntemini ilk kullanan kişinin Thales (Tales) (MÖ. 624 – 547) olduğu düşünülmektedir. Euclides (Öklit), ispat yöntemini ince bir.
Barbell. A ğ ırlık kaldırma esasına dayanan bir spor dalı. Demir veya tahta bir sapla birleştirilen yuvarlak veya yassı iki kütlenin meydana getirdi ğ.
 DÜNYA'DA ATLETİZM Düzenli sporların en eskisi olan atletizmin temel dalları olan koşma, atma ve atlama ilk beslenme yolu olan avcılığın önemli birer parçalarıydı.
Okul Bahçeleri ve Oyun Alanları:
ATLETİZM.
YIL SONU HAKEM SEMİNERİ İstanbul, 16 Kasım 2015 İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İstanbul, 16 Kasım 2015 YIL SONU HAKEM SEMİNERİ.
DİSK ATMA.
ATLETİZM Şahısların yürüme,koşma,atma ve atlama gibi tabi hareketlerini ilmin ve tekniğin ışığı altında geliştirmek suretiyle metre ve zaman ölçüsünü.
Engel Koşuları.
UZUN ATLAMA.
BAYRAK YARIŞLARI 4x100 METRE 4x400 METRE 4X200 METRE.
CİRİT.
Doç. Dr. Gülten HERGÜNER GÜLLE ATMA.
ÇEKİÇ ATMA.
HENTBOL.
YÜKSEK ATLAMA.
MARATON.
ONDALIK KESİRLERİ KULLANAN SPOR DALLARI
ATLETİZM DOÇ. DR. GÜLTEN HERGÜNER KONU: BAYRAK KOŞULARI
KIŞ SPORLARI BEĞÜM ŞEVVAL ÜNAL.
BEDEN EĞİTİMİ PERFORMANS ÖDEVİ
ATLETİZM.
İLKOKUL FİZİKSEL ETKİNLİKLER ÖRNEK OYUNLARI
DÜNYA'DA ATLETİZM DÜNYA'DA ATLETİZM Düzenli sporların en eskisi olan atletizmin temel dalları olan koşma, atma ve atlama ilk beslenme yolu olan avcılığın.
 Gülle, günümüze dört değişik atış tekniği ile gelmiştir. İlk teknik durarak atış, ikinci teknik yana bacak açarak atış, üçüncü teknik O’brien isimli.
OKUL SPOR FAALİYETLERİ İLKOKULLAR FİZİKSEL ETKİNLİK OYUNLARI
Okul Bahçeleri ve Oyun Alanları:
BİSİKLET SPORU NEDİR ? İki tekerlekli bisikletin gelişmesiyle oluşmuş bir spor dalıdır. Ülkemizde son yıllarda yaygınlaşmıştır. Her yaştan insan bu sporu.
Yusup MAMETKULYYEV. SEĞİRTMENLİK SPORU
Spor; birey yada grupların sağlık, eğlence veya gösteri amacı ile yaptıkları fiziksel ve / veya beyinsel aktivite gerektiren, bazı kurallar içinde uygulanan.
Kedi Irkları ve Bakımı.
Antik Olimpik Oyunlar MÖ 776 – MS 393 Dini temeller - Zeus
BASKETBOL BASKETBOL TARİHİ BASKETBOL SAHASI ÖLÇÜLERİ
ATLETİZM.
ATLETİZM KOŞULARI MERVE ANDAÇ 9\D 932. ATLETİZM NEDİR ?  İnsanoğlunun yaptığı en eski spor dallarından biri. Fiziksel güç, dayanıklılık, çeviklik, hız.
GÜLLE ATMA SUNUM
Triatlon Nedir? 1. Triatlon Atletizm spor dalları arasında gösterilen bir spor dalı olup üç yarışın birlikte yapıldığı spor anlamına gelmektedir. Triatlon.
SPORDA TEKNİK ve TAKTİK ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
Triatlon Nedir? :HAZIRLAYAN: ROJHAT DEMİR 1. Triatlon Atletizm spor dalları arasında gösterilen bir spor dalı olup üç yarışın birlikte yapıldığı spor.
Volleyboll Voleybol nedir? Nasıl oynanır? Saha ölçüleri? İbrahim koca 28 İbni sina okulu.
ATLAMALAR. UZUN ATLAMA Uzun atlama, atletizmin atlama branşına ait bir daldır. Atlet, yaklaşık metre mesafeden hızlanarak, 30 cm genişliğindeki.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜREK TAKIMI SEZONU ANTRENMAN PROGRAMI
 Vücudumuzun gücünü artıran, zi­hin güçlerimizi geliştiren, aynı zamanda eğ­lendiren, hoş vakit geçirten işlerdir. Deniz­cilik, avcılık, binicilik, kayak,
Voleybol nedir? Nasıl oynanır? Saha ölçüleri? SECEM ATEŞ 9/B606.
ATLET İ ZM NED İ R. Atletizm Nedir ? Atletizm; bir alan yada pistte yapılan dünyanın en eski sporlarından biridir. Atlet diye tabir edilen sporcu, koşu,
ATLETİZM.
Sunum transkripti:

Beden Eğitimi Performans Ödevi İsimler Umut Güney Mert Ateş Ünal Aytar Yiğit Zaptiye Öğretmen Adı=Mustafa Güçlü Konu Atletizm

Atletizm, bir pist veya alanda yapılan, dünyanın en eski sporlarından biridir. Bu oyunlarda atletler koşu, yürüyüş, atlama ve atma yeteneklerini gösterirler. Bilinen ilk koşu yarışı MÖ 3800'lü yıllarda Mısır'da düzenlenmiştir. Ama tarihin en ünlü atletizm yarışmaları, ilk kez Eski Yunanistan'da düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda gerçekleşmiştir. Eski Olimpiyat Oyunları, yalnızca spor yarışmalarının düzenlendiği bir etkinlik değil, aynı zamanda sporun sanat ve kültürle birleştiği büyük şenliklerdi. Atletler yarışmalardan 10 ay önce hazırlanmaya başlar, son ayı da Olimpiyat Oyunları’nın düzenlendiği yer olan Olympia'da geçirirlerdi. Yarış öncesi hazırlanma değişik biçimlerde günümüzde de sürmektedir.

ORTA MESAFE KOŞULARI; 800m koşular 1500m koşular UZUN MESAFELİ KOŞULAR; 3000m koşular 5000mkoşular 10000mkoşular Marathon

BAYRAK KOŞULARI; 4*100m koşuları 4*400m koşuları Balkan bayrak koşusu İsveç bayrak koşusu ENGELLİ KOŞULAR; 100mkoşuları 110mkoşuları 400m koşuları 1500m koşuları 3000m koşuları

ATLETİZİMDE ATMALAR Gülle atma Disk atma Cirit atma Çekiç atma GÜLLE ATMA Gülle Erkeklerde; kg Ağırlığında ve mm çapında, bayanlarda ; 4kg ağırlığında ve mm çapındadır. Gülle Atma Branşı 2.13,5 mt. çapında bir dairenin içinde, kurallara uygun şekilde atılmak zorundadır (bayanlar ve erkeklerde aynı).

CİRİT ATMA Cirit m'lik bir koşu alanı içerisinde koşularak yapılan tek atma branşı özelliği taşımaktadır. Bayanlar 600gr, erkekler 800gr ağırlığında aletlerle atışlarını yaparlar. ÇEKİÇ ATMA Çekiç Üç bölümden oluşur; Çekiç sapı, çekiç teli ve çekiç güllesi. 1987'den beri erkeklerde çekicin ağırlığı kg boyu ise m arasında olabilmektedir.Bayanlarda Çekicin ağırlığı 4kg'dır, boyu ise erkelerin çekiciyle aynıdır.

ATLETİZİMDE ATLAMALAR Yüksek atlama Uzun atlama Üç adım uzun atlama Sırıkla yüksek atlama YÜKSEK ATLAMA Koşarak hız kazandıktan sonra sağlam iki dik sehpanın arasındaki çıtanın üzerinden atlayarak yapılır. Bu atlamada prensip vücudun çıtanın üzerinden düşürmeden geçmesidir. Atlama sehpası, sert ve bükülmez ağaçtan veya madendendir. Aralarındaki mesafe m'dir. Atlama çıtasının uçları kare, üçgen veya yuvarlak olabilir. Ağırlığı 2 kg'ı geçemez. Sehpa üzerindeki çıta, yarışmacının dokunduğu zaman kolayca düşecek biçimde yatay durumdadır. Çıtanın arkasında süngerle doldurulmuş düşme minderi, en az 5x4 m boyutunda ve yeterli kalınlıktadır.

UZUN ATLAMA Tek sıçrayışta en uzak mesafeye ulaşmaya dayanan pist ve alan sporudur. Uzun atlama yaklaşık 45 m'yi bulan hız alma mesafesinden koşularak, zemin hizasındaki gerileme sahasını geçmeden kum havuzuna atlanılarak yapılır. Kum havuzunun boyutları en az 2.75x10 m'dir. ÜÇ ADIM UZUN ATLAMA Üç adım atlama; sıçrama, adım atma ve atlama biçimindeki üç ayrı kesintisiz hareketin ard arda yapılarak, en uzak mesafeye ulaşmaya dayalı pist ve alan sporudur.

SIRIKLA YÜKSEK ATLAMA Yatay bir çıtanın üstünden bir sırık yardımıyla atlamaya dayanan bir atletizm dalıdır. Atletler yaklaşık 5 m uzunluğunda, 2 kg ağırlığında, cam elyaflı fiberglass sırık kullanırlar. ATLETİZİMDE YÜRÜYÜŞ M Yürüyüş M Yürüyüş Bir spor dalı olarak yürüyüş; adımların zeminle temasını kaybetmeden hızla ilerlemeye dayanan, olimpiyat oyunlarında yer alan, hafif atletizm dalında bir spordur. Gerek pistte, gerekse yollarda yapılan yürüyüş sporunda ayaklar zeminle temasını kaybetmemeli, öne doğru atılan ayak topuğu, diğer ayak yerden kalkmadan yere temas etmelidir. ÇOKLU YARIŞMALAR Atletlerin tüm yeteneklerini sergilemek için yarıştıkları, dayanıklılık ve performansın çok önemli olduğu spor dalıdır. Olimpiyat Oyunlarında Dekatlon, Pentatlon ve Heptatlon dallarında yarışmalara katılan ve birinci olan sporculara dünyanın en mükemmel atletleri denmektedir. Atletizm sporunun en zor branşlarıdır.