Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİSİKLET SPORU NEDİR ? İki tekerlekli bisikletin gelişmesiyle oluşmuş bir spor dalıdır. Ülkemizde son yıllarda yaygınlaşmıştır. Her yaştan insan bu sporu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİSİKLET SPORU NEDİR ? İki tekerlekli bisikletin gelişmesiyle oluşmuş bir spor dalıdır. Ülkemizde son yıllarda yaygınlaşmıştır. Her yaştan insan bu sporu."— Sunum transkripti:

1

2 BİSİKLET SPORU NEDİR ? İki tekerlekli bisikletin gelişmesiyle oluşmuş bir spor dalıdır. Ülkemizde son yıllarda yaygınlaşmıştır. Her yaştan insan bu sporu yapabilmektedir. İlk bisiklet yarışı 1896 yılında Atina’da düzenlenmiştir. Özellikle avrupa’da çok sevilmektedir. Amatör ve profesyonel bisikletçiler için çeşitli yarışlar düzenlenmektedir. Bisiklet yarışları özel pistlerde veya yollarda yapılmaktadır. Bir tur 250 metre veya 333.3 metredir. Türkiye’de ilk bisiklet yarışı 1897 yılında Selanik’te yapılmıştır. Fenerbahçe SK 1912’de bisiklet şubesi kurarak destek olmuştur. Türkiye ilk uluslararası yarışmalara 1927′de Bulgaristan’da katılmıştır.

3

4 Türkiye’de yarışlara katılmak? Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun yapmış olduğu açıklama, ülkemizde düzenlenen bisiklet yarışlarına lisanssız katılmanın mümkün olmayacağı yönünde. Lisanslı bir sporcu olmak için ilk olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün (GSGM) istediği sporcu lisansının alınması gerekmektedir. Bisiklet sporu bireysel kayıt kabul ettiği için ise ferdi lisans veya bağlı bulunabilecek kulüp lisansı alınabilir. Sporcu olmanın ilk şartı sağlıktır. Bu nedenle hiçbir sağlık probleminin olmaması gerekmektedir. Lisanslar her yıl, ocak ayında yenilenmektedir. GSGM onaylı lisans ile Türkiyede’ki uluslar arası yarışmalara katılım sağlanabilir.

5

6 BİSİKLET YARIŞ TÜRLERİ Yol Yarışları Zamana karşı - Yarışçılar peş peşe çıkış noktasından hareket eder. Tek günlük yol yarışları - 250 km yarışlarda bitişe ilk ulaşan kazanır. Turlar - Çok etaplı yol yarışlarıdır. 3 gün yada 21 gün olabilir. Pist Yarışları Oval biçimindeki pistlerde yapılan bisiklet yarışları kısa mesafeli yarışlardır. Bir tur uzunluğu, 250, 333, 400 veya 500 metre arasında değişmektedir. Bisikletli Koşu Yarışları Bisiklet krosu inişli çıkışlı ve bozuk yollarda yapılır. Yarışçıların bazen inerek bisikletlerini omuzlarında taşımaları gerekebilir. Dağ Bisikleti Yarışları Olimpik Dağ Bisikleti Yarışı - 5-9 km arasında 2 saat kadar sürede tamamlanır. Dağ Bisikleti Maraton Yarışı - 80 km’den uzun parkurlarda yapılır. Dağ Bisikleti İniş Yarışı - 3-5 km uzunluğunda tamamı iniş olan yarışlardır. Dağ Bisikleti Dörtlü Eleme Yarışı BMX Yarışları BMX yarışı freestyle olarakta adlandırılabilir. Toprak zeminde çeşitli hareketler yapılır. 2008 yılında ilk kez Pekin olimpiyatlarında başlamıştır. Yol Yarışları Zamana karşı - Yarışçılar peş peşe çıkış noktasından hareket eder. Tek günlük yol yarışları - 250 km yarışlarda bitişe ilk ulaşan kazanır. Turlar - Çok etaplı yol yarışlarıdır. 3 gün yada 21 gün olabilir. Pist Yarışları Oval biçimindeki pistlerde yapılan bisiklet yarışları kısa mesafeli yarışlardır. Bir tur uzunluğu, 250, 333, 400 veya 500 metre arasında değişmektedir. Bisikletli Koşu Yarışları Bisiklet krosu inişli çıkışlı ve bozuk yollarda yapılır. Yarışçıların bazen inerek bisikletlerini omuzlarında taşımaları gerekebilir. Dağ Bisikleti Yarışları Olimpik Dağ Bisikleti Yarışı - 5-9 km arasında 2 saat kadar sürede tamamlanır. Dağ Bisikleti Maraton Yarışı - 80 km’den uzun parkurlarda yapılır. Dağ Bisikleti İniş Yarışı - 3-5 km uzunluğunda tamamı iniş olan yarışlardır. Dağ Bisikleti Dörtlü Eleme Yarışı BMX Yarışları BMX yarışı freestyle olarakta adlandırılabilir. Toprak zeminde çeşitli hareketler yapılır. 2008 yılında ilk kez Pekin olimpiyatlarında başlamıştır.

7


"BİSİKLET SPORU NEDİR ? İki tekerlekli bisikletin gelişmesiyle oluşmuş bir spor dalıdır. Ülkemizde son yıllarda yaygınlaşmıştır. Her yaştan insan bu sporu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları