Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TOP TUTMA Bir oyuncu tarafından, durarak, yürüyerek, koşarak ve sıçrama suretiyle, yerde yuvarlanan, potada seken ve pas olarak gelen topların tek veya.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TOP TUTMA Bir oyuncu tarafından, durarak, yürüyerek, koşarak ve sıçrama suretiyle, yerde yuvarlanan, potada seken ve pas olarak gelen topların tek veya."— Sunum transkripti:

1 TOP TUTMA Bir oyuncu tarafından, durarak, yürüyerek, koşarak ve sıçrama suretiyle, yerde yuvarlanan, potada seken ve pas olarak gelen topların tek veya çift elle alınıp kontrol altına getirilmesine top tutma denir.

2 Paslaşma Sırasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Oyuncu pas vereceğini belli etmelidir. Pas verilecek oyuncu müsait olmadıkça top sürme kesilmemelidir. Topu alacak oyuncuya savunmanın uzağına doğru pas verilmelidir. Sahayı enine geçen paslardan kaçınılmalıdır. Pasınızın yerine ulaşacağından şüpheli iseniz o pası hiç atmayın. Antrenör iyi pas atan oyuncuyu motive etmeli ve ödüllendirmelidir. Pas yaparken vücut dengeli olmalıdır. Pas alacak oyuncuların her pası alırken hareket etme zorunluluğu vardır. İyi bir paslaşma için her tarafın gözle görülmesi şarttır. Her pas için mutlaka aldatma yapın. Bütün pasların canlı ve gereken sertlikte atılmasına dikkat edin. Mümkünse takım arkadaşlarınızla göz temasında bulununuz.

3 PAS Topun bir oyuncu tarafından çeşitli şekillerde tek veya çift elle kendi takım arkadaşlarına aktarılmasıdır.

4 Yerden Pas Top pas verilecek kişi ile kendi aramızdaki mesafenin 2/3 civarında zemine vurularak pas verilir.

5 Baseball Pas Top göğüs hizasında omuz üstünde kulak
hizasına getirilir. Gözler hedefte sol el çekilmiş. Vücut ağırlığı sol ayak üstündedir. Parmaklar açık, el topu arkasından kavramış. Sağ ayak hafif kaldırılır, sonra öne doğru gider. Top bileğin hareketi ile elden çıkar.Dirsek pası alana dönük. Sol el,Dengenin ve topun korunması için kullanılmış. Kol hedefe doğru ve düz

6 Göğüs Pası Dirsekler vücuda yakın Kollar öne uzanırken Top kuvvetli bilek hareketi Topu tutarken kendinizi ile elden çıkartılır sıkmayın.

7 Baş Üstü Pas Parmaklar topun alt yan Bilekler geride kollar hafif Top açık pas yolundan atılır tarafından kavranmış. aşağı uzatılırken. Top bilekten aşağı doğru itilerek düşürülmesiyle parmakları terk eder Top iki eller baş üstünde dirsekler Avuç içleri pas sonrası yeri gösterir. bükülü vücut dik ve rahat. Pozisyona göre sıçrayarak veya öne adım atarak bu pası verebilirsiniz.

8 Arkadan Pas Dribbling esnasında sol ayak öne Doğru atılırken top arkaya alınır ve bilek hareketi ile pas verilir.

9 Tek El Alttan Pas Top orta parmakların üzerinden yuvarlanarak eli terk eder.

10 Çengel Pas Zor durumlarda pivot oyuncusu atış yapamazsa, potaya toplu dalışlarda ve oyunu süratli olarak başlatmak için bu pası kullanır.


"TOP TUTMA Bir oyuncu tarafından, durarak, yürüyerek, koşarak ve sıçrama suretiyle, yerde yuvarlanan, potada seken ve pas olarak gelen topların tek veya." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları