Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GÜLLE ATMA SUNUM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GÜLLE ATMA SUNUM"— Sunum transkripti:

1 GÜLLE ATMA

2 GÜLLE ATMA TARİHÇESİ Eski çağlardaki toplumlarda taş atma şeklinde müsabakalar yaparlardı.Bazı literatürler taş atma yarışmalarının tek elle bazılarının da çift elle yapıldığını belirtirler. Yarışmaya katılacaklar belirlenen yere ayaklarından birini koyarak ve istedikleri bir durumu alarak taşı fırlatırlar.Bu atışları yarışanlar üç kez tekrarlar ve ırası gelen sporcular aynı zamanda gidip taşı alır.Taş atışlarında belli bir sitil yoktu. Hakem Kurulu’ndaki görevlilerde taşın düştüğü yare işaret koyarlar. böylece kim taşı daha uzağa atarsa o kişi gösteri için ortaya konan ödülü alır.Bu biçimleme günümüzdeki disk ve gülle atma yarışmalarına bir yaklaşım olarak kabul edilir.

3 GÜLLA ATMA ALANI Çemberin ön kenarında atış ırasında atletin içeride kalmasını sağlayan çarpma tahtası bulunur. Çarpma tahtası ağaçtan imal edilir. İçten uzunluğu 1.22 m genişliği 114 mm olup üzeri beyaz boyanır.

4 GÜLLE ATMA ALANI Atış yapılan daire beton olduğundan ayakkabılarda çivi yoktur

5 GÜLLE ATMA ALANI

6 GÜLLE ATMA AYAKKABISI

7 KULLANILAN MALZEME Kadınlar Gülle Ağırlığı 4kg Erkekler Gülle Ağırlığı 7.260gr Yıldızlar ve gençlerde ağırlıklar değişmektedir.

8 DEMİR GÜLLE

9 GÜLLE ATMA-TEKNİK Gülle atma, günümüze üç atış tekniği ile gelmiştir. İlk teknik DURARAK ATIŞ, İkinci teknik ve en sık kullanılan,amerikalı o’brien isimli atletin bulduğu, halen günümüzde geçerli olan KAYARAK ATIŞ TEKNİĞİ ‘dir.

10 Üçüncü teknik ise ROTASYON YANİ DÖNEREK ATIŞ TEKNİĞİ’dir. rotasyon tekniği hala denemeler yapılan bir tekniktir. Ek olarak; YANA KAYMA ADIMI ile yapılan teknik ve ADIMLAMA TEKNİĞİ de,kayarak atışı yapamayan genç sporcularda,tekniğe geçişi kolaylaştırmak çim yapılan teknikler arasındadır.

11 TEKNİK Yapılan biomekanik incelemelerde rotasyon tekniği ile 26 metre atılacağı hesaplanmıştır Dünya da rotasyon tekniği hızla yayılmaktadır..

12 TEKNİK AÇIKLAMA Gülle atmaya başlarken atıcı sırtını atış yapacağı atma alanına çevirir. Vücut ağırlığı sağ bacak üzerine verilir ve sol ayak yukarı kaldırılır. Sporcunun vücudu T şeklini alır.

13 Geriye doğru kayma hareketi yapılır, sol ayak ise atma takozunun iç kısmına dayanır. Sol kol geniş bir açı yaparak atış yönü istikametinde açılır, sağ ayak ise atış yönüne doğru çevrilir etrafında 180 derecelik bir dönüş yapılır ve gülle omuz hizasından bilek ve parmak uçlarının yardımı ile bütün güçle itilerek atılır.

14 TEKNİK

15 G ÜLLE ATMA - TUTUŞ

16 DURARAK ATIŞ TEKNİĞİ

17 O’BRİEN TEKNİĞİ (KAYARAK ATIŞ )

18 ROTASYON TEKNİĞİ(DÖNEREK ATIŞ )

19 Teşekkürler Fatma AKKURT Taf Eğitim Kurulu Üyesi Teşekkürler Fatma AKKURT Taf Eğitim Kurulu Üyesi

20 KAYNAKLAR Gülle Atma Nedir? Gülle AtmaGülle Atma Nedir? Gülle Atma https://www.msxlabs.org/forum/spor/9231- gulle-atma-nedir-gulle- atma.html#ixzz4qNI3sSPFhttps://www.msxlabs.org/forum/spor/9231- gulle-atma-nedir-gulle- atma.html#ixzz4qNI3sSPF https://www.msxlabs.org/forum/spor/9231-gulle- atma-nedir-gulle-atma.html


"GÜLLE ATMA SUNUM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları