SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ENGELLİ ÇOCUKLAR İÇİN EVDE BAKIM VE REHABİLİTASYON ÖNERİLERİ Doç. Dr
Advertisements

OFİSTE EGZERSİZ PROJESİ
EKMEK İŞLETMELERİNDE HAŞERE MÜCADELESİ EĞİTİMİ
AŞIRI SICAKLARIN İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNE OLUMSUZ ETKİLERİ
SU HALDEN HALE GİRER.
Araucaria heterophylla
Sümer tabletlerine göre bira ilk defa M. Ö
LABORATUARDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR
MUTFAK GÜVENLİĞİ ON ADIM GÜNEY MARMARA AŞÇILAR DERNEĞİ ON ADIMADA
MÜCADELESİ Kültürel Önlemler  Hastalık bahçenin belli kısmında görülüyorsa hastalık etmeninin oluşturduğu kordonların sağlam ağaçlara.
İLKÖĞRETİM Bilgisayar ve Sağlık.
ISININ YAYILMA YOLLARI
EVDE YAŞANABİLECEK KAZALAR
ŞEYDAGÜL YİĞİT
Camellia japonica Kamelya-japon Gülü..
Aechmea fasciata.
SU HALDEN HALE GİRER Su 3 halde bulunur: Katı, sıvı ve gaz.
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ
FİCUS BENJAMİNA.
Tayland – Sisaket’ teki Wat Pa Maha Chedi Kaew mabedi, tamamen yörede çok içilen bir bira markasının cam şişeleri ile ilginç bir şekilde gerçekleştirilmiş.
ÇİFT KOVALI PASPAS ARABASI KULLANIMI
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 30 Nisan 2009 Perşembe Matematik Çocuklar, yapmanız gereken kavanozları ikili gruplara ayırıp, ayrı renklere.
Mammillaria elongata.
Bilgisayar ve Sağlığımız
KİŞİSEL TEMİZLİK.
KİŞİSEL HİJYEN SAĞLIK YÜKSEKOKULU.
BULAŞIK DOLAŞIMI Yıkama / Durulama Ön - ıslatma Basketlere dizme Ön - sıyırma Ön - ayırma Taşıma Teslim alma Depolama Porsiyonlama Taşıma Ayırma Makineden.
YUMAKLICERİT ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
BİLGİ TEKNOLOJİSİ VE TOPLUM
SU HALDEN HALE GİRER Su 3 halde bulunur: Katı, sıvı ve gaz. Gaz halindeki bir maddenin sıvı hale ge ç mesine YOĞUŞMA denir.
SU KAPLARI TAŞIMACILIKTA VE EVLERDE.
BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
BİLGİSAYAR VE SAĞLIĞIM
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK VE HIFZISSIHHA MÜDÜRLÜĞÜ.
BÖLÜM III. ÖRNEK ALMA Doç.Dr. Ebru Şenel.
MUTFAĞIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ
TBS’DE OLUŞAN ARTIK VE KAYIPLAR ÇÖPLERİN KALDIRILMASI
Isı ve Sıcaklık Farklıdır
Alakart kuverde bulunması gereken servis takımları nelerdir?
KUVER AÇMA Standart Kuver Malzemeleri : Molton Masa örtüsü Kapak örtü
Geleneksel Servis Türleri
4. SERVANTLARIN HAZIRLIĞI
Tranş, kesilip parçalanmadan bütün halde pişirilen et yemekleri, balıklar, tavuk ve diğer kümes hayvanları ile av etlerinin temizlenip dilimlenmesi ve.
BİLGİ TEKNOLOJİSİ VE TOPLUM
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
SERVİS ARABALARININ HAZIRLIĞI
“Mizan Plas” (Mise en Place) nedir? Kısaca açıklayınız.
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
MİZAN PLAS (MISE EN PLACE): SERVİSE ÖN HAZIRLIK Emir Hilmi Üner
Geleneksel Servis Türleri
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
KUVER AÇMA İki Bardak: Kuverde kullanılacak iki bardağın yeri sunulacak içkilere bağlıdır. Su bardağı ile birlikte şarap bardağı da kullanılacak ise.
YATAK YAPMA.
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
BACALAR 1- ATEŞ BACALARI 2- HAVALANDIRMA BACALARI 3- ÇÖP BACALARI
BACALAR 1- ATEŞ BACALARI 2- HAVALANDIRMA BACALARI 3- ÇÖP BACALARI
HOŞGELDİNİZ ÇAPA İLKOKULU
BACALAR 1- ATEŞ BACALARI 2- HAVALANDIRMA BACALARI 3- ÇÖP BACALARI
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
ANESTEZI POZISYONLARı.  Hastaya pozisyon verme ve hastayı olası risklerden koruma anestezist ve cerrahi ekibin ortak sorumluluğundadır. Sağlık bakım.
Doğal Afetler Ve Korunma Yolları
ECZANELERDE PERSONEL YÖNETİMİ
►Güneş, yeryüzündeki karaları ve suları ısıtır ►Güneş, yeryüzündeki karaları ve suları ısıtır. Havayı ise yeterince ısıtamaz. ► Havanın bir kısmı.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İŞ HAYATINDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR HAZIRLAYAN İLAYDA DEMİR 9/C 194.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ BİRA

BİRA SERVİSİ Biralar güneş ışığında bırakılmamalı ve fazla hareket ettirilmemelidir. Biraların depolandığı yerin ısı derecesi 13-15 derece olmalıdır. Lager biralar 7 derece civarında, ale biralar 13-15 derece civarında servis edilmelidir. Biralar yeteri kadar soğutulmuş olmalı ve soğutulmuş bardaklara konularak servis edilmelidir.

BİRA SERVİSİ Biralar uygun bardaklarda servis edilmelidir. Fıçı biralarda bira musluğu temiz tutulmalı, gerektikçe uygun şekilde temizlenmelidir. Biralar, konuklara daha çok baharatlı yemeklerle tavsiye edilmelidir.

BİRA SERVİSİ Şişe biralarda bira konuğun yanında açılmalı, masaya götürülmeden şişe iyice temizlenmelidir. Şişe biralarda köpük ayarlaması ve taşmayı önlemek için, gerekirse doldurulurken bira bardağı uygun şekilde elde tutulmalıdır. Şişe biralarda, şişede bira kalmış ise şişe masaya bırakılmalıdır.

BİRA SERVİSİ Şişe biralarda, içinde tortu bulunması olasılığına karşı şişe tam olarak dibine kadar boşaltılmamalı, çok az bir miktar dibinde bırakılmalıdır. Şişe biralarda bardak, taşırılmadan doldurulmalı, çok fazla köpük oluşmuş ise, konuktan özür dileyerek çökmesi için bir süre beklenmelidir.

BİRA SERVİSİ Biraların bardağa dökülmesi veya bardakta bira servisi konuğun sağından yapılmalıdır. Fıçı biralarda konuğun isteğine göre bardağın üst kısımlarında, bardağı eğerek, düz tutarak ve bardağı yukarı aşağı kaldırıp indirerek, köpük oluşturulmalıdır.

BİRA SERVİSİ Çok fazla köpük doldurarak konuğa aldatıldığı hissi verilmemeli, eğer bardakta işaret varsa bu işarete kadar bira doldurulmalıdır. Eğer bira kulplu bir bardakta veriliyorsa, bardak masaya kulpu saat 17.00’yi gösterir şekilde konmalıdır.