Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İŞ HAYATINDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR HAZIRLAYAN İLAYDA DEMİR 9/C 194.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İŞ HAYATINDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR HAZIRLAYAN İLAYDA DEMİR 9/C 194."— Sunum transkripti:

1 İŞ HAYATINDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR HAZIRLAYAN İLAYDA DEMİR 9/C 194

2 Yanınıza biri geldiğinde ayağa kalkmamanızla onu küçük düşürebilirsiniz. Eğer ayağa kalkmak için bir rahatsızlığınız varsa bunu belirtmelisiniz.

3 İş görüşmelerinde kendinizi tanıtırken adınızı tam olarak söyleyin ve aynı zamanda karşınızdakinin de kendini tanıttığını dikkatli dinleyin. İsminiz tam olarak söylemek için uzun geliyorsa kendinize göre kısaltabilirsiniz.

4 El sıkmayı siz başlatarak centilmenliğinizi gösterin.

5 İyi giyinme sözsüz iletişim için mükemmel bir araçtır. Giyim seçiminizle karşınızdakine profesyonel bir mesaj vermiş olursunuz.

6 Konuşma boyunca en fazla bir veya iki kez teşekkür edin aksi takdirde karşınızdakine yardıma muhtaç gibi görünebilirsiniz.

7 Herkese tek tek olmak üzere 24 saat içinde teşekkür notu göndermelisiniz notunuzu posta veya elektronik posta yoluyla gönderebilirsiniz ancak posta yoluyla birkaç gün sürebileceği için elektronik postayı tercih etmeniz daha doğru olur.

8 Her gün kendimizle beraber telefonumuzu her yere götürüyoruz ancak söz konusu görüşmeler olunca telefonu görüşme yerinin dışında tutmak gerekiyor gizlice mesaj veya e-mail atmaya çalışabilirsiniz ama bu fark edilir ve çok kaba bir davranıştır.

9 Sosyal medya hesaplarınızda her zaman göğüsten yukarı ve profesyonel fotoğraflar paylaşın.

10 E-mail göndereceğiniz hesabı iki kez kontrol etmenizde fayda var aksi taktirde istemediğiniz bir içerik istemediğiniz birinin hesabına düşebilir.

11 Herkesin ismini hatırlayamamak doğaldır. Sadece hatırlayamadığı nızda karşınızdakinden özür dileyerek tekrar adını sormanız gerekir.

12 Tanıdığınız tanımadığınız herkese selam verin günaydın deyin. Başkası sizden önce davranıp selam verirse sizin de karşılık vermeniz önemli.

13 Parmağınızla işaret etmeniz sizi agresif biri olarak gösterir.

14 İş hayatınızda yaptığınız görüşmelerin sonunda veya başında kapıyı tutabilirsiniz ancak sandalyesini çekmeyin tabi ki karşı cinsten bir arkadaşınızla özel görüşmenizde yapabilirsiniz.

15 İş yemeğinizde rulo şeklindeki yiyecekleriniz için bıçak kullanmayın. Ekmeği elinizle kesip ihtiyacınız kadar kesmek daha doğru bir hareket.

16 Pahalı yiyecek veya içecek siparişi vermeniz ev sahibi avantajı kullandığınız imajını verdirebilir. Bu yüzden iş yemeklerinizde aşırıya kaçmamaya özen gösterin.

17 Yemek masasında yiyecekler ve içeceklerin masanın neresinde olduğunu ve masa düzenini öğrenin.

18 Misafiriniz veya ev sahibi konumunda ki kişi yemekten sonra tatlı siparişi verirse sizde eşlik edin.

19 Yemeğinizde geriye kalanları kalkarken paket yaptırmayın.


"İŞ HAYATINDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR HAZIRLAYAN İLAYDA DEMİR 9/C 194." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları