Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Mammillaria elongata.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Mammillaria elongata."— Sunum transkripti:

1 Mammillaria elongata

2 Familya: Marantaceae Botanik Adı: Mammillaria elongata Anavatanı: Meksika

3 MORFOLOJİK ÖZELLİKLERİ
Mammillaria elongata Dikenli yayvan bir gövdesi vardır. Yaprakları iğne şeklindedir. Çiçekleri düğme şeklindedir.Pembe ve sarı renklidir.

4 Ekolojik İstekleri Mammillaria elongata Sıcaklık:Gelişme döneminde 18C, dinlenme döneminde 8-10C sıcaklık ister.

5 Nem:Orantılı nemi düşük yerlerde iyi gelişme gösterir.
Mammillaria elongata Nem:Orantılı nemi düşük yerlerde iyi gelişme gösterir.

6 Işık:Aydınlık ve güneşli yerleri sever.
Toprak :Kurak topraklarda çöl ikliminde yetişir. Mammillaria elongata

7 BAKIM ÖNLEMLERİ Mammillaria elongata Sulama: Dinlenme döneminin bittiği Şubat-Mart aylarında seyrek olarak (yaklaşık 15 günde bir) başlanır. Ancak çiçeklenecek bitkilere tomurcuklar iyice irileşinceye değin su verilmemelidir. Yazın bitkiler 4-5 günde bir bolca sulanarak saksı toprağının suya iyice doyması sağlanmalıdır. Sıcak havalarda üzerlerine su püskürtülmesi yararlı bir önlemdir.En uygun sulama suyu pH derecesi 4,5-6,5 olan yağmur suyudur.

8 Mammillaria elongata Saksı Değiştirme: Saksıları 3-4 yılda bir, yada 2-3 yılda bir kez değiştirilir. Saksı ve toprak değiştirme işlemi genellikle ilkbaharda (Mart-Nisan aylarında) yapılmalıdır

9 Gübreleme: Gelişme dönemine rastlayan İlkbahardan Sonbahara değin (genellikle Mart-Ağustos ayları arası) haftada veya 15 günde bir kez 1-2 g gübre 1 lt su içerisinde eritilerek verilebilir. Dinlenme dönemlerinde bitkilere gübre verilmemelidir. Mammillaria elongata

10 Üretim Tekniği: Çelikle ve tohumla olur.
Mammillaria elongata Budama: Budama yapılmaz. Yalnızca kuruyan, çürüyen yaprak ve çiçekler temizlenir. Üretim Tekniği: Çelikle ve tohumla olur.

11 Tasarım Özellikleri Mammillaria elongata Dikenli bir bitki olduğu için çocukların ulaşamayacağı ve yoğun alanlarda kullanılmamalıdır. Evlerde ve ofislerde tropik bir etki yaratmak amacıyla kullanılabilir fakat çocuklardan ve insanların çok geçtiği koridor vb. yerlerde kullanılmamalıdır.


"Mammillaria elongata." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları