Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FİCUS BENJAMİNA.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FİCUS BENJAMİNA."— Sunum transkripti:

1 FİCUS BENJAMİNA

2 Familyası: Moraceae Botanik Adı:Ficus benjamina Synonim Adı: Ficus nitida Türkçe Adı: Armut yapraklı lastik ağacı

3

4 Anavatanı: Kuzey ve Güney yarımkürelerin tropik ve subtropik bölgelerinde, Batı Asya, Akdeniz kuşağı ve Türkiye’de yetişir.

5

6 Morfolojik Özellikleri
Odunsu yapıdaki, sarkıcı formlu bir kauçuktur. Ekzotik bir türdür. Kazık kök yapar. Dallar ince ve sarkıktır. Gövde dik büyür. Yaprakları uzun elips, uç kısmı sivridir. Yaprak uzunluğu 5-15 cm. arasındadır. Kısmen sert bir yapı gösterir.

7

8

9

10 EKOLOJİK İSTEKLERİ Sıcaklık isteği derecedir. Kışın en az 15 derece olmalıdır. Yüksek nisbi nemden hoşlanır(%80-85). Sıcak havalarda yapraklara bolca su püskürtülmelidir. Yakıcı güneşten kaçınılarak ışık yoğunluğu fazla yerler tercih edilmelidir.

11

12

13 Saksı toprakları için; bahçe toprağı, yanmış ahır gübresi , yaprak kompostu ve dişli dere kumu karışımı gereklidir. Dış mekanda yetiştirilecekse besin değeri yüksek geçirgen topraklarda yetiştirilir.Toprak nemli tutulmalıdır.Ama fazla nem bitkiye zarar verir. İki sulama arasında toprağın kurumasına izin verilmelidir. Ilık su verilir.Kışın azaltılır.

14

15

16 Bakım Önlemleri Ve Üretimi
Kışın sulama azaltılmalıdır. Hava akımı, aşırı sıcaklık değişimi, dengesiz sulama ve saksı yerinin değişiminden kaçınılmalıdır. Ani yer değişikliği yaprak dökmesine yol açar ancak bitki iki ayda bir kendi ekseni etrafında 45o çevrilmelidir.Budama yapılarak kuru dallar temizlenmelidir. İki yılda bir saksı değişmelidir. Üretimi çelikle yapılır.

17

18

19 Peyzaj Düzenlemelerinde Kullanımı
Genelde iç mekanda kullanılan çok dekoratif bir bitkidir. Büyük mekanlarda güzel görüntüler oluşturur. Formuyla dikkat çeken bir bitkidir. Son yılların en popüler salon bitkilerinden olan Benjamin düz veya beyaz alacalı yaprakları ve ağaçsı görüntüsüyle ev dekorasyonlarında yerini almıştır.

20

21

22

23

24

25

26

27


"FİCUS BENJAMİNA." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları