Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SU HALDEN HALE GİRER Su 3 halde bulunur: Katı, sıvı ve gaz. Gaz halindeki bir maddenin sıvı hale ge ç mesine YOĞUŞMA denir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SU HALDEN HALE GİRER Su 3 halde bulunur: Katı, sıvı ve gaz. Gaz halindeki bir maddenin sıvı hale ge ç mesine YOĞUŞMA denir."— Sunum transkripti:

1 SU HALDEN HALE GİRER Su 3 halde bulunur: Katı, sıvı ve gaz. Gaz halindeki bir maddenin sıvı hale ge ç mesine YOĞUŞMA denir.

2 HAVA OLAYLARI sıcak ve soğuk havanın karşılaşması neticesinde meydana gelir. Buz dolabından ç ıkarılan su şişesinin buharlı halinin sıvı hale gelmesi ö rnek olarak s ö yleyebiliriz. Kar Oluşumu Bulutların çok soğuk hava katmanıyla karşılaştığında bulutu oluşturan küçük tanecikler su damlacıkları haline gelmeden küçük buz kristallerin

3 Dolu Oluşumu Bulutların bazen çok soğuk hava katmanına rastlamasıyla su damlacıklarının bir kısmı donar. Rüzgarın etkisiyle yukarı aşağı savrularak büyür. Gittikçe ağırlaşır Sis Oluşumu Bol su buharı taşıyan nemli hava yery ü z ü ne yakın yerlerde k üçü k su damlacık şeklinde asılı kalmasıyla oluşur. Ç iğ Oluşumu Havanın açık ve durgun olduğu gecelerde, havadaki su buharının soğuk cisimler üzerinde su damlacıkları biçimde yoğuşmasıdır.


"SU HALDEN HALE GİRER Su 3 halde bulunur: Katı, sıvı ve gaz. Gaz halindeki bir maddenin sıvı hale ge ç mesine YOĞUŞMA denir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları