KUVER AÇMA İki Bardak: Kuverde kullanılacak iki bardağın yeri sunulacak içkilere bağlıdır. Su bardağı ile birlikte şarap bardağı da kullanılacak ise.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Steril Malzemelerin Açılması
Advertisements

KİRALIK KASA KİLİT KULLANIMI
SERVİSTE UYULMASI GEREKEN KURALLAR ve SERVİS TÜRLERİ
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM YİYECEK İÇECEK BÖLÜMÜ VE ORGANİZASYON YAPISI ZEYNEP ASLAN
RESTORAN EKİPMANLARI.
MÖNÜ.
Ziyafet Servisi Yönetimi
KLAVYE TEKNİKLERİ SBY Hafta Öğr. Gör. Doygun DEMİROL.
HASTA/ YARALI TAŞIMA TEKNİKLERİ ELAZIĞ UMKE.
KURALLARA UYMAK.
Merhaba arkadaşlar.
1. Bir zar ardı ardına iki kez atılıyor. Birinci atışta 6 ve
SINIF TEMİZLİĞİ.
Cemal Granda Atatürk’ün Hizmetkârı’nın Anılarından
Kaynaştırma ve bep bilgilendirme toplantısı
                                                                         YAŞ / İÇKİ 17 –Bira 25 –Beyaz şarap 35 –Kırmızı şarap 48 -Şampanya 66 –Su
Kazanım : Öğrenci renkleri tanır.
Temel Cimnastik Duruşları
Trakya Bölgesindeki Yiyecek İçecek Mesleki Eğitim Okullarında
Yeşilköy Anadolu Lisesi. TANıM (KONUYA GIRIŞ) a, b, c gerçel sayı ve a ¹ 0 olmak üzere, ax 2 + bx + c = 0 biçimindeki her açık önermeye ikinci dereceden.
Parçaları birleştirmeden önce !  Elimizdeki parçaları birleştirdikten sonra motorun, kontrol kartının ve diğer elemanların düzenini her grup kendi belirleyecek.
ON PARMAK KLAVYE (F KLAVYE)
ÖRNEK PROBLEMLER.
Restoran Otomasyon Sistemi
BEBEKLERDE TEMEL YAŞAM DESTEĞİ ( 0-1 YAŞ)
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
İŞ ETÜDÜ VE VERİMLİLİK HAREKET ekonomisi PRENSİPLERİ MERYEM ÖZEN
BLUZ DİKİMİ.
Geleneksel Servis Türleri
Ziyafet ve İkram Dersi Soruları 1. ve 2. Hafta
Alakart kuverde bulunması gereken servis takımları nelerdir?
KUVER AÇMA Diğer takımlar kuver tabağının çevresinde yer alır. Bazı restoranlarda kuver tabağı kullanılmayabilir. Bu durumda peçete kuver tabağından.
KUVER AÇMA Standart Kuver Malzemeleri : Molton Masa örtüsü Kapak örtü
Geleneksel Servis Türleri
4. SERVANTLARIN HAZIRLIĞI
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Tranş, kesilip parçalanmadan bütün halde pişirilen et yemekleri, balıklar, tavuk ve diğer kümes hayvanları ile av etlerinin temizlenip dilimlenmesi ve.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
SERVİS ARABALARININ HAZIRLIĞI
“Mizan Plas” (Mise en Place) nedir? Kısaca açıklayınız.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
MİZAN PLAS (MISE EN PLACE): SERVİSE ÖN HAZIRLIK Emir Hilmi Üner
Geleneksel Servis Türleri
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
ODA TEMİZLİĞİ.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
KAT HİZMETLERİNİN TANIMI ve ÖNEMİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
Milletimin Şerefine! Cemal Granda Atatürk’ün Hizmetkârı’nın
TEMEL SERVİS BİLGİLERİ
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
.  Işık ışınları saydam bir ortamdan başka bir saydam ortama geçerken ışınların bir kısmı yansıyarak geldiği ortama dönerken, bir kısmı da ikinci ortama,
Hors d’oeuvre (Ordövr). Hors d’oeuvre (Ordövr) Hors d’oeuvreler -Türkçesi ordövrler- iştah açıcı özelliği olan yiyeceklerdir. Bir öğünde ordövr yemeği.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İŞ HAYATINDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR HAZIRLAYAN İLAYDA DEMİR 9/C 194.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
Sunum transkripti:

KUVER AÇMA İki Bardak: Kuverde kullanılacak iki bardağın yeri sunulacak içkilere bağlıdır. Su bardağı ile birlikte şarap bardağı da kullanılacak ise şarap kırmızı veya beyaz olmasına bakılmadan ana yemek bıçağının bir parmak ilerisine yerleştirilir. Su bardağı şarap bardağının soluna veya yanına yerleştirilir. Değişik bir başka şekilde su bardağı şarap bardağının sol ilerisine bıçağa 45 derecelik açı yapacak şekilde de yerleştirilebilir.

KUVER AÇMA Üç Bardak: Mönüye göre, masaya üç bardak yerleştirilmesi gerekiyor ise şu şekilde yerleştirilirler.Kırmızı şarap bardağı ana yemek bıçağının üst ilerisine alınır. Beyaz şarap bardağı kırmızı şarap bardağının sağ yanına veya sağ altına alınarak, bıçağa 45 derecelik açı yapacak şekilde yerleştirilir. Köpüklü şarap bardağı kullanılacak ise su bardağının yerine yerleştirilebilir.

KUVER AÇMA Dört Bardak: Mönüyü göre masaya dört bardak yerleştirilecek ise; ana yemek bıçağının ilerisine kırmızı şarap bardağı yerleştirilir. Diğer bardaklar bıçağa 45 derecelik açı yapacak şekilde yerleştirilir. Köpüklü şarap bardağı da kırmızı şarap bardağının ilerisine veya sağ ilerisine yerleştirilebilir.

KUVER AÇMA Beş Bardak: Konuklar yemek öncesinde aperatif bir içecek alacaklar ise bardaklar dört bardak sıralaması ile yerleştirilir. Aperatif bardağı da beyaz şarap bardağının sağına konuğa en yakın yere yerleştirilmelidir. Diğer bir yerleştirme şekli ise bıçakla 45 derecelik açı yapacak şekilde yerleştirmedir.

KUVER AÇMA Su bardakları tozlanmamaları için masaya ters olarak yerleştirilir. Konuklar gelmeden az önce veya geldiklerinde çevrilerek açılır. Küçük işletmelerle alakart restoranlarda uygulanan bu usul kalabalık ziyafetlerde ve büyük salonlarda uygulanmaz.