Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ"— Sunum transkripti:

1 SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
BİRA

2 BİRA SERVİSİ Biralar güneş ışığında bırakılmamalı ve fazla hareket ettirilmemelidir. Biraların depolandığı yerin ısı derecesi derece olmalıdır. Lager biralar 7 derece civarında, ale biralar derece civarında servis edilmelidir. Biralar yeteri kadar soğutulmuş olmalı ve soğutulmuş bardaklara konularak servis edilmelidir.

3 BİRA SERVİSİ Biralar uygun bardaklarda servis edilmelidir.
Fıçı biralarda bira musluğu temiz tutulmalı, gerektikçe uygun şekilde temizlenmelidir. Biralar, konuklara daha çok baharatlı yemeklerle tavsiye edilmelidir.

4 BİRA SERVİSİ Şişe biralarda bira konuğun yanında açılmalı, masaya götürülmeden şişe iyice temizlenmelidir. Şişe biralarda köpük ayarlaması ve taşmayı önlemek için, gerekirse doldurulurken bira bardağı uygun şekilde elde tutulmalıdır. Şişe biralarda, şişede bira kalmış ise şişe masaya bırakılmalıdır.

5 BİRA SERVİSİ Şişe biralarda, içinde tortu bulunması olasılığına karşı şişe tam olarak dibine kadar boşaltılmamalı, çok az bir miktar dibinde bırakılmalıdır. Şişe biralarda bardak, taşırılmadan doldurulmalı, çok fazla köpük oluşmuş ise, konuktan özür dileyerek çökmesi için bir süre beklenmelidir.

6 BİRA SERVİSİ Biraların bardağa dökülmesi veya bardakta bira servisi konuğun sağından yapılmalıdır. Fıçı biralarda konuğun isteğine göre bardağın üst kısımlarında, bardağı eğerek, düz tutarak ve bardağı yukarı aşağı kaldırıp indirerek, köpük oluşturulmalıdır.

7 BİRA SERVİSİ Çok fazla köpük doldurarak konuğa aldatıldığı hissi verilmemeli, eğer bardakta işaret varsa bu işarete kadar bira doldurulmalıdır. Eğer bira kulplu bir bardakta veriliyorsa, bardak masaya kulpu saat 17.00’yi gösterir şekilde konmalıdır.


"SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları