Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Steril Malzemelerin Açılması

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Steril Malzemelerin Açılması"— Sunum transkripti:

1 Steril Malzemelerin Açılması
Steril malzemeler ve paketler açılırken dikkat edilmesi gerekenler; İki kat sarılmış paketlerin steril alana açılırken sadece dıştaki paketi açılmalıdır

2 Steril Malzemelerin Açılması
Scrub hemşirenin gömleği ve eldivenleri mayo masasına yada küçük bir masaya açılmalıdır.

3 Steril Malzemelerin Açılması
Drapeler açılırken sirküle hemşire önce kendinden uzak tarafı sonra iki yanı ve en son kendisine yakın olan tarafı açar. Steril malzemeler kullanım anına kadar açılmamalıdır.

4 Cerrahi Setler Açılırken
Her iki taraftaki kilitler kırılır, kilit her iki taraftanda tutularak açılır. Setin içindeki indikatörün referans rengi kontrol edilir.

5 Cerrahi Setler Açılırken
Wrape sarılı setlerin ilk wrep katı sirküle hemşire tarafından kompres kısmı da scrub hemşire tarafından açılır.

6 Mayo Masası Hazırlığı Mayo masası üzerine scrub hemşire
tarafından sirküle hemşire yardımı ile masanın tamamını kapatacak şekilde bacaklık geçirilir. Bacaklık üstüne ıslaklığı geçirmeyecek özellikte wrep, onun üstüne mayo masayı en altına kadar örtecek uzunlukta örtü serilir ve steril alan oluşturulur.

7 Mayo Masa Üzerine Steril Malzemelerin Yerleştirilmesi
Ameliyat öncesi MSÜ den cerrahi setler, tekli paketler,drapeler,gazlı bezler temin edilir. Setin sterilizasyon tarihi, Konteynır filtreleri ve kilit sistemi, Diğer malzemelerin indikatörü sterilizasyon açısından kontrol edilir.

8 Cerrahi setler sirküle hemşire tarafından “Cerrahi Setlerin Açılması Toplanması ve MSÜ ye Teslim Talimatına’’ na uygun olarak açılır. Scrub hemşire setin içindeki indikatörün olumlu renk değişikliğini görerek seti mayo masasına alır.

9 Mayo Masa Üzerine Steril Malzemelerin Yerleştirilmesi
Set içindeki aletler sayılır ‘’Cerrahi Setlerin Açılması Toplanması ve MSÜ ye Teslim Talimatına’’ uygun davranılır. Cerrahi aletler kullanım sırasına göre mayo masasına alınır.

10 Mayo Masa Üzerine Steril Malzemelerin Yerleştirilmesi
Kullanılma olasılığı olmayan yada az kullanılacak malzemeler drape masasına yerleştirilir. Tekrar kullanılmayacak aletler mayo masasından drape masasına alınarak, ameliyat bitimine kadar muhafaza edilir.

11 Mayo Masa Üzerine Steril Malzemelerin Yerleştirilmesi
Mayo masası düzeni ameliyat türüne göre değişilik gösterse de ilk kullanılacak olan bistüri,dişli dişsiz pensetler koter penseti ve makaslar ön tarafa, peanlar yan tarafa, ekartör ve diğer aletler arka sıraya gelecek şekilde yerleştirilir.

12 Mayo Masa Üzerine Steril Malzemelerin Yerleştirilmesi
Delici aletler varsa kılıfları ile drape masasına alınır. Mayo masasında gereksiz alet bulundurulmaz. Az sayıda ve az aletle çalışılır.

13 Mayo Masa Üzerine Steril Malzemelerin Yerleştirilmesi
Tüm vaka boyunca kullanılan delici ve kesiciler mıknatıslı kutular içerisin de mayo masasının en az kullanılan uç kısmın da biriktirilir.

14 Mayo Masa Üzerine Steril Malzemelerin Yerleştirilmesi
Mayo masasına alınan her türlü malzemenin sayımı “Ameliyathanede Malzeme Sayım Talimatına” göre sayımı yapılır. Hastanın insizyon yeri kapatılmadan ve hasta ekstübe edilmeden mayo masasının sterilliği bozulmaz.

15 Ameliyatta Malzeme Sayımı
Ameliyathanede sayımı yapılması gereken Malzemeler; Gazlı Bezler Gaz Batın Kompresleri Pamuk pediler ve bez pediler

16 Ameliyatta Malzeme Sayımı
Cerrahi, serbest iğneler Cerrahi aletler Bistüri uçları

17 Ameliyatta Malzeme Sayımı
Cerrahi alan içerisinde kullanılan disposable cerrahi malzemeler (ekartörler, buldog, damar askıları, geçici anevrizma klipleri gibi malzemeler her ameliyatta hasta güvenliği açısından mutlaka sayılmalıdır). Bu sayımlar yapıldıktan sonra “Alet ve Gazlı Bez Sayım Formuna’’ kayıtlar yapılmalıdır.


"Steril Malzemelerin Açılması" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları