Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BLUZ DİKİMİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BLUZ DİKİMİ."— Sunum transkripti:

1 BLUZ DİKİMİ

2 Bluz dikimi için ilk olarak bir model belirlenir ve ardından model analizi yapılır. Bu tablolar ürünün kişilik kartı gibidir.

3 Aşağıda seçilen modelin analiz tablosu bulunmaktadır.

4 Burada ise seçilen modelin grafik çizimi ve analizi bulunmaktadır.

5 Model analizi yaptıktan sonra ürünümüz için asgari çalışma talimatları tablosu hazırlanır.

6

7 Tüm işlemleri tamamladıktan sonra kumaşımızı kesime hazırlayabiliriz.
Kumaşımızı kesime hazırlarken yüzey özelliklerine dikkat edilir. *Desen ve Tüy yönü bulunan kumaşlar; kumaşın yüzü içte kalacak şekilde düz boy ipliği yönünde katlanarak *Kareli ve Çizgili kumaşlar; kumaşın yüzü içte kalacak şekilde ve desenlerin tam üst üste geldikten sonra katlanarak *Dokuma Yönlü kumaşlar; tek kat şeklinde masaya serilerek Kesime hazırlanırlar. Kumaşlarımızı kesim için hazırladıktan sonra kalıplarımızı yerleştirme işlemine geçilir.

8 Kalıpları yerleştirirken;. Kumaş ekonomik kullanılmalı
Kalıpları yerleştirirken; *Kumaş ekonomik kullanılmalı *Tüm kalıplar kumaşa tam yerleştirilmeli *Kumaşa kalıplar sabitlenmeli (Bu işlem sırasında toplu iğne ya da ağırlıklardan faydalanılabilir.) *Çizim işleminde kullanılan aracın leke bırakmamasına dikkat edilmeli *Çizgileri doğru ve eksiz almaya dikkat edilmeli

9 Çift en kumaşlarda kalıp yerleşimi

10 Tek en kumaşlarda kalıp yerleşimi

11 Desen ve tüy yönü bulunan kumaşlarda kalıp yerleşimi

12 Kareli ve çizgili kumaşlarda kalıp yerleşimi

13 Tüm bu işlemler tamamlandıktan sonra kumaşın üzerinden kalıpları kaldırıp kesim işlemine geçilir. Kesim işlemi sırasında dış çizgiler takip edilir. Kesim işlemi esnasında kumaşı kaydırmamaya ve kesim aletinin iyi kesmesine dikkat edilir. Çıt çizgileri alınır. Bu işlem esnasında çıtları derin kesmemeye dikkat edilir.

14 1 2 Göğüs pensi, ön pesler ve arka pensler birleştirilir. Pens dikimi esnasında pens ucunun sıfırlanmasına dikkat edilir. Pensin boylarına ve pensin genişliğine dikkat edilir.

15 Pensler dikildikten sonra arka orta dikilir
Pensler dikildikten sonra arka orta dikilir. Arka omzu ön bedene dikerken yedirme işlemi yapılır ve omuzlar birleştirilir. Omuzlarda birleştirildikten sonra yan dikişler çekilir. Yan dikişler çekilirken göğüz pensi etek ucuna doğru yatırılır.

16 Birleştirme işlemlerinden sonra Omuz dikiş paylarını ikiye açmadan Arka ortası paylarını ikiye açmadan Yan dikişleri ikiye açmadan overlokla temizlenir. Overlokla temizleme işlemi esnasında; *Kumaşı kaptırmamaya *Dikiş paylarını kestirmemeye Dikkat edilir. Overlok işlemlerinden sonra kumaşımıza uygun ütü sıcaklığı seçilir ve Göğüs pensini etek ucuna doğru Arka ve ön pensleri yan dikişe doğru Arka orta dikişi yatırarak Yan dikişleri arka bedene doğru yatırarak ütülenir.

17 Biye aparatı makineye takılır ve daha önce kesilmiş olan biye parçaarı aparattan geçirilir. Dikilen biritler ütülenir. Biritler 4’er cm.’lik eşit parçalar halinde kesilir.

18 Yaka volanının kenarları tersine kıvrılarak gaze dikişi yapılır
Yaka volanının kenarları tersine kıvrılarak gaze dikişi yapılır. Yaka volanı yaka çevresine yerleştirilir. Bu işlem esnasında volanın yüzü kumaşın yüzüne yerleştirilir. Birit ilkleride katlanarak ön ortasına yerleştirilir. Birit iliklerinin genişlikleri düğme geçebilecek kadar olmalıdır.

19 Yaka volanı ve birit iliklerini sabitlemek amacıyla 0,5 cm.’den
yardımcı dikiş kullanılabilir. Bu işlem esnasında biritlerin kaymamasına özen gösterilir.

20 Arka yaka pervazı ve ön yaka pervazı omuzlardan birleştirilir
Arka yaka pervazı ve ön yaka pervazı omuzlardan birleştirilir. Paylar ikiye açılarak ütülenir. Pervazın dış payları overlok yardımıyla temizlenir. Temizlenen pervaz bedenle yüz yüze bakacak şekilde yaka çevresine yerleştirilir. Bu işlem esnasında omuzların denk gelmesine dikkat edilir. Dikilen pervazın payları 0,5 cm.’den kesilir. Kesilen paylar pervaza doğru yatırılarak ütülenir. Pervazın üzerinde dikiş paylarını tutacak şekilde gizli çıma çekilir.

21 Kol ağzına volan yerleştirilir ve dikilir. Kol ağzına overlok çekilir.
Kolaltı birleştirilir ve kolaltı dikişi overlok yardımıyla temizlenir. Kol volanları 1 cm.’den kıvrılarak gaze dikişi yapılır.

22 Hazırlanan kolun orta noktası omuza denk getirilerek yüz yüze bakacak şekilde yerleştirilir. Kol dikim işleminde kolun altından başlanarak dikim işlemi gerçekleştirilir ve dikişler overlok yardımıyla temizlenir.

23 Bluzun etek uçları overlok yardımıyla temizlenir
Bluzun etek uçları overlok yardımıyla temizlenir. Etek ucu payları tersine kıvrılarak gaze dikişi yapılır. Sol ön bedende düğme yerleri işaretlenir. Bu işlem esnasında şablon kullanılabilir. Düğmeler düğme otomatı yardımıyla dikilir.

24 Dikim işlemlerinden sonra son ütü işlemleri başlar
Dikim işlemlerinden sonra son ütü işlemleri başlar. Bluzun son ütü işlemi aşağıdaki sıralamaya göre yapılır. *Yaka *Kollar *Omuzlar *Ön beden *Arka beden

25 Bluzun son kontrolleri yapılır
Bluzun son kontrolleri yapılır. *Duruş formu kontrolü; dikilen bedene uygun bir mankene giydirilir ve penslerin,yan dikişlerin yerine, yaka formuna,etek boyuna ve kol boyuna bakılır. *Ölçü kontrolü; bluz düz bir zemine gerdirilmeden yerleştirilir ve bir mezur yardımıyla ölçüler kontrol edilir. *Malzeme uyum kontrolü; kumaşın, aksesuarların, telanın ve ipliğin birbiriyle uyumu kontrol edilir.


"BLUZ DİKİMİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları