Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ODA TEMİZLİĞİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ODA TEMİZLİĞİ."— Sunum transkripti:

1 ODA TEMİZLİĞİ

2 Konukların Ayrıldığı Boş Odalarda Uygulanan Temizlik Yöntemleri
Kapı çalınır, beklenir. Orta tonlu bir sesle “Housekeeping” diye seslenilip, içeri girilir. Temizlenecek odanın kapısına “oda görevlisi” levhası asılır.

3 Konukların Ayrıldığı Boş Odalarda Uygulanan Temizlik Yöntemleri
Bütün lambalar kontrol amacıyla yakılır. Perde ve pencereler açılarak oda havalandırılır. Odada konukların herhangi bir şey unutup unutmadıkları, odada herhangi bir zarar ve kayıp eşya olup olmadığına bakılır.

4 Konukların Ayrıldığı Boş Odalarda Uygulanan Temizlik Yöntemleri
Varsa oda servisi tepsisi veya arabası dışarı çıkarılır. Ya da alması için oda servisi aranır. Yataklardaki kullanılmış tüm yatak takımları kirli havlu ve çamaşırlar toplanır. Kül tablaları, çöp boşaltılıp temizlenir.

5 Konukların Ayrıldığı Boş Odalarda Uygulanan Temizlik Yöntemleri
Kirli bardaklar yıkanıp yerine konur. Odanın banyosu usulüne göre temizlenir. Konuk yatağı yapılır. Yerler ve halılar temizlenir.

6 Konukların Ayrıldığı Boş Odalarda Uygulanan Temizlik Yöntemleri
Mobilya ve eşyaların tozu alınır. Oda temizliği son bir defa daha gözden geçirilir ve gerekli kontroller yapılarak oda kontrol raporu düzenlenir.

7 Konukların Ayrıldığı Boş Odalarda Uygulanan Temizlik Yöntemleri
Bütün pencereler, perdeler kapatılır, lambalar söndürülür. Oda kapısı kilitlenerek kapının da tozu alınır. Kapıya asılmış olan “Oda Görevlisi” levhası kaldırılır.


"ODA TEMİZLİĞİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları