Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
2013 Tanıtım Sunumu Tanıtım Sunumu Üntaş A.Ş. dinamik yapısı, kaliteli, hızlı ve kusursuz organizasyonlarıyla sektöründe Türkiye’nin önde gelen.
Advertisements

HERKESE KAZANDIRAN ACENTE SİSTEMİ
EV TURİZMİ KOMİTESİ.
YATIRIM TEŞVİK BELGESİ
PAZAR RAPORLARI_2013.
Hazırlayan Yard.Doç.Dr. Cihan SEÇİLMİŞ
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
PAZARLAMA KARMA ELEMANLARI:
TURİZM PAZARLAMASINA GİRİŞ
Pazarlama Karma Elemanları: DAĞITIM
KONGRE VE FUAR ORGANİZASYONU
TURİZMİN GELİŞMESİNE ETKİ EDEN UNSURLAR
EV TURİZMİ KOMİTESİ.
BÜYÜK KAPADOKYA TURİZM HAVZASI İÇERİSİNDE ERCİYES MASTER PROJESİ
PAZAR RAPORLARI_2013.
TANITMA NEDİR Turizmde tanıtma; yurt içinde veya yurt dışında insanların ilgilerini bir ülkenin bölgenin ya da turistik bir yerin turistik ürünleri üzerine.
GEMLİK TİCARET MESLEK LİSESİ YGS VE LYS SUNUSU.
Bünyamin GÜNAYDIN ( Sınıf Öğretmeni )
Doç. Dr. Mehmet Cihan YAVUZ
İKİNCİ HAFTA SEYAHAT ACENTACILIĞI
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
TURİZM HUKUKU SÖZLEŞMELERİ
YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI
DÜNYA’DA YÜKSELEN DEĞER
EĞİTİM VE KARİYER İMKANLARI
Seyahatix.com “Türkiye’nin Seyahat Arama Motoru”.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
KAYIT KONAKLAMA FORMU KİŞİSEL BİLGİLER UNVAN:_______________________________________________________________ ADI – SOYADI:_______________________________________________________________.
KONGRE TURİZMİ VE FUAR ORGANİZASYONU
Kongre ve Fuar Organizasyonu (4.Hafta)
KONGRE ve FUAR ORGANİZASYONU(2.Hafta)
KONGRE FUAR ORGANİZASYONU 3.Hafta
N Fun Club Sistemine HOŞGELDİNİZ.
GİRİŞ İnsanlar seyahat ederken çok geniş bir yelpazede turizm hizmetlerine ihtiyaç duyarlar. Bu hizmetler uçak biletlerini, araç kiralamayı, konaklama.
“Tüm hayatım boyunca dolaştım, seyahat de ettim
TURİZM PAZARLAMASINA GİRİŞ
18-21 Eylül 2013 Duesseldorf Uluslararası İlaç ve Eczacılık Fuarı.
1. M.I.C.E.Meetings (Toplantı) - Incentives (Teşvik Gezisi) - Congress (Kongre) - Exhibitions (Sergi) sözcüklerinin baş harflerinden oluşur ve tüm bu.
PAZARLAMA MEVZUATI Paket Tur Sözleşmeleri. Paket tur sözleşmeleri; ulaştırma, konaklama ve bunlara yardımcı sayılmayan di ğ er turistik hizmetlerin en.
TERME MESLEK YÜKSEKOKULU PAZARLAMA PROGRAMI 2
KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ
Faaliyet gösterdiğimiz hizmet sektöründe en büyük eksikliğin kalifiye iş gücü olduğundan yola çıkarak; ‘Aslolan insana verilen değerdir’ anlayışıyla kaliteli,
OLİMPİYAT OYUNLARI SÜRECİ. ÜNİVERSİTELER KIŞ OYUNLARI (UNIVERSİADE) 2009 ERZURUM ADAYLIK SORULARI GENEL KOŞULLAR Hangi Universiade’ı yapmak.
TURİZM İŞLETMELERİNİN UYGULAMA İLE İLGİLİ SORUNLARI: TÜKETİCİ HAKLARININ KORUNMASI Hazırlayan: Gökhan GÜMÜŞ.
FLORIDA YAZ OKULU.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
KONGRE TURİZMİNİN DİĞER TURİZM TÜRLERİ İLE İLİŞKİLERİ
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Kanun Değişiklikleri.
Haber verme: Acenta sahipleri ya da yöneticiler işletme belgelerinde yaptıkları değişiklikleri 30 gün içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bildirmek.
Yeni Turist • daha sık ve kısa süreli tatile çıkıyor,
TUI-2.
Prof. Dr. İge Pırnar Yrd. Doç. Dr. Ferika Özer Sarı Yrd. Doç. Dr
SATIŞ GELİŞTİRME -PROMOSYONU
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE MALİYET ANALİZİ
ULUSLARARASI TURİZM PAZARLAMASI
Medicaltourism.com.tr Nedir ?
Seyahat Acentalığı Mesleğinin Turizme ve Ekonomiye Katkıları
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Öğr. Gör. Dr. Dİdar sarI çallI
Öğr. Gör. Dr. Dİdar sarI çallI
Paylaşım EkonomisiPaylaşım Ekonomisi Beyzanur BaşBeyzanur Baş.
Sunum transkripti:

Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri

Paket Tur Çeşitleri Toplantı–Kongre–Seminer Turları: Organizasyonlar içerisinde yer alan katılımcıların karşılanması ve uğurlanması, otel rezervasyonları ve transferler, şehir içi ve bölgesel turlar, kokteyl, yemek organizasyonları, refakatçılar için özel organizasyonlar vb. gibi hizmetlerin gruplara yönelik olarak düzenlenmesidir.

Paket Tur Çeşitleri Teşvik Turları: Endüstriyel firmaların çalışanlarına ve bayilerine düzenlemiş olduğu turlardır. Özel İlgi Grubu Turları: Dernek, kulüp ve grupların özel ilgi alanlarına göre düzenlenen turlardır.

Hedef Bölgelere Göre Paket Turlar: Tek Destinasyona Yönelik Turlar: Bu tür turlar tek bir destinasyonu kapsamakta olan ve belirli bir bölgeye düzenlenen turlardır. Birden Fazla Destinasyona Yönelik Turlar: Bu tür turlarda birden fazla destinasyona gitme imkanı bulunmaktadır.

Mesafelerine Göre Paket Turlar Kısa Mesafeli Turlar: Ulaşımın genellikle kara yolu ile gerçekleştirildiği kısa mesafeli turlardır. Orta Mesafeli Turlar: Genellikle hava ulaşımı ile yapılan ve bir-iki hafta süre ile gerçekleştirilen turlardır. Uzak Mesafeli Turlar: Birden fazla varış noktasının olduğu uzun süreli turlardır

Konaklama Şekline Göre Paket Turlar Sejour Turlar: Bu tür paket turlar, uzun konaklamaları içerir. Itinerant (Circuit) Turlar: Bu tür paket turlar bir yerde sadece birkaç gece kalınarak birçok bölgenin gezilmesiyle gerçekleşen turlardır

Tur Operatörü Meydana getirdikleri konaklama, yeme içme, günü birlik geziler, eğlence, animasyon gibi turistik ürünleri (paket tur) sabit bir fiyattan satışa sunan turizm işletmelerine tur operatörleri denir.

Tur Operatörünün Fonksiyonları (Turistler Açısından) Ekonomik Olması: Hazırlanan paket tur fiyatının cazip ve ucuz olması nedeniyle tüketiciler tarafından tercih edilir. Güven: Tur operatörleri turizm hareketine katılacak kişilere güven verir. Turistler için güvenlik, sigorta işlemleri ve gidecekleri ülkede güven duyabilecekleri bir işletmenin olması önemlidir.

Tur Operatörünün Fonksiyonları (Turistler Açısından) Rahatlık: Tur operatörleri turistlerin seyahatleri sırasındaki ulaştırma, konaklama ve tatil planlarını onların yerine düzenledikleri için turistlere rahatlık ve konfor sağlar Zaman: Tatil süresi turistler için önemlidir tatilin ve belirli bir zaman dilimini kapsamasını, turistlerin bu zaman dilimindeki tatil planlarının en iyi şekilde organizasyonunu, tur operatörü hazırlar.

Tur Operatörünün Fonksiyonları (Turistler Açısından) Bilgi Verme: Tur operatörü, tüketicilere seyahatleriyle ilgili her türlü bilgiyi (Enformasyon ) sağlayarak onların seyahatleri sırasında karşılaşacakları vize ve gümrük formalitelerini yerine getirir.