BEYAZ BULUT YAĞMUR OLMAK İSTEDİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SU HALDEN HALE G İ RER Ya ğ murun olu ş mas ı nda 2 i ş lem gerçekle ş iyor. Yo ğ unla ş ma ve buharla ş ma. Güne ş ışığı n ı n etkisi ile her gün yüz.
Advertisements

BEYAZ BULUT YAĞMUR OLMAK İSTEDİ
Evet arkadaşlar şimdi ben size bir kaç metin vereceğim. Size de anladıklarınızı soracağım.
GİRİŞ ETKİNLİĞİ Aşağıdaki sorularla ilgili düşünceleriniz nelerdir? Yağmur niçin yağar? Sıcak havalarda yağmur yağarken, soğuk havalarda kar yağmasının.
Büyük insanlar her zaman büyük düşünür. Soğuk insanlara ben de soğuk davranırım. Atlas Okyanusu’nu yüzerek geçti. Biz her gece uğultularını dinlerdik.
MATTA 17. İSA’NIN GÖRÜNÜMÜ DEĞIŞIYOR Altı gün sonra İsa, yanına yalnız Petrus, Yakup ve Yakup'un kardeşi Yuhanna'yı alarak yüksek bir dağa çıktı. Onların.
İklim ve İklim Elemanları SICAKLIK. Bilmemiz Gereken … Isı : Cisimlerim potansiyel enerjisidir. Sıcaklık : Isının dışa yansıtılmasıdır.Birimi santigrat.
SU HALDEN HALE GİRER. İŞTE YAĞMURUN OLUŞMASI! Yağmurun oluşmasında 2 işlem gerçekleşiyor. Yoğunlaşma ve buharlaşma. Güneş ışığının etkisi ile her gün.
İŞ KAZASI. Sayın Şantiye Şefim İş kazası tutanağına planlama hatası diye yazmıştım,bunu yeterli görmeyerek ayrıntılı olarak yazmamı istemişsiniz. Şu anda.
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
Teknolojiden Yararlanmak İçin…. Keloğlan’ın düşünde, Kaf Dağı’nın ötesinde, korkunç devler ülkesinde gezinmeyen biri mi var? Saklambaç, köşe kapmaca,
● Dünyada, meydana gelen birçok doğa olayı vardır. Çok çeşitli nedenlerle meydana gelen bu doğa olaylarından günlük yaşamda en çok karşılaşılanlar’dan.
Dünyamız belirli katmanlardan oluşmuştur.  Hava küre  Su küre  Yer kabuğu  Ateş küre  Çekirdek.
GÜNEŞ SİSTEMİ VE ÖTESİ: UZAY BİLMECESİ. GÖK CİSİMLERİNİ TANIYALIM Bulutsuz bir gecede gökyüzünü gözlemlediğimizde irili ufaklı pek çok cisim görürüz.
Bedenim ve Ben (Bedenim Değerlidir)
Tatlı çocuk… Küçük Luis parkta oynarken Babasının arabasının İçinde Mari teyze olduğu halde ormana doğru Gittiğini gördü.Merak içinde arabayı takip etti.
M Ü ŞRİKLERİN BOYKOT İLÂNI. Mekke m ü şrikleri, İslâm n û runun s ö nmesi i ç in, ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Alay, hakaret ve işkencenin her.
ZAMANLARINA GÖRE FİİLLER. Sınava dün girdik. Biz film başlamadan gelmiştik. At dört nala koşuyordu. Senin geldiğini önce o görmüş. Yukarıdaki cümleleri.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI. SU HALDEN HALE GİRER İlkbaharda hava sıcaklıkların artması ile yükseklerde bulunan karlar az almaya başlar.Eriyen karlar.
Bir milletin şiiri, devirler aşırı elden ele gezen bir meş’aledir
Benim Yerim Neresi? Hikmet SIRMA. Yavru karga artık büyümüş, ilk defa uçmak üzere uçsuz bucaksız gökyüzüne kanat çırpmaya başlamıştı.
Yıllar önce bir Millî Eğitim Bakanı’nın makam odasının kapısı çalındı. İçeriden kararlı ve tok bir ses, ''Girin'' diye seslendi. Oldukça mütevâzı’ döşenmiş.
40 ALTIN. Küçük Abdulkadir okumak, bilgili, kültürlü bir insan olmak istiyordu. Annesi, babasından kalan 40 altını kıyafetinin koltuğunun altına dikti.
ZAMIRLER(ADILLAR). ZAMİR (ADILLAR) İsimlerin yerine kullanılan sözcüklerdir. Bütün zamirler sıfatlardan farklı olarak isim çekim eki alabilir.
KÜÇÜK İTFAİYECİ lütfen sesi açıp Tıklayınız..
ZARFLAR (BELİRTEÇLER).
AYAKKABICI Ayakkabıcı, yeni getirdigi malları vitrine yerleştirirken, sokaktaki bir çocuk onu izlemekteydi.
Düzgün ve Doğru Yapacağız, Adam Gibi Adam Olacağız.
TAHTA ÇANAK Haz. İlknur Eryiğit DEM 2011.
DENİZ ÜZERİNDE YAĞIŞ ÖLÇÜMÜ
Sunumu Hazırlayan: Emel Özdemir © Her hakkı Saklıdır.
YAĞMUR OLUŞUMU.
METEOROLOJİ Hidrometeorlar.
DOĞAL AFETLER.
ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ VE ÖRGÜT KÜLTÜRÜ Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Şahin
EŞYALAR KONUŞUYOR Ceren, o gün okuldan eve gelince çantasını bir kenara atıp,giysilerini bile çıkarmadan yatağa uzanmıştı.Ama çok geçmeden uyuyakaldı.
AY.
PEPE’NİN HİKAYESİ.
OLASILIK.
SENİ ANDIM MEVLANA CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI.
Meksika'da Inka tapınaklarına çıkmak isteyen Avrupalı bir grup arkeolog,  birkaç yerli rehberle yola koyuluyor. Dağın tepesindeki tapınaklara giden  uzun.
CÜMLE TÜRLERİ YÜKLEMİNİN TÜRÜNE GÖRE Fiil Cümlesi
KELİME-SÖZCÜK NEDİR? Cümlenin anlamlı en küçük birimlerine ya da tek başına anlamı olmadığı hâlde cümle içinde anlam kazanan anlatım birimlerine kelime.
SONBAHAR.
ARI MAYA UÇMAYI ÖĞRENİYOR
Bugün neler öğreneceğiz?
ZAMİRLER “Sen ve ben ve deniz Bizi anlamayan bir nesle aşina değiliz”
Hal değişimi.
YAĞMURUN KARIN OLUŞUMU YERYÜZÜNDE SUYUN UĞRADIĞI DEĞİŞİKLİKLER
Kırınım, Girişim ve Müzik
Su Halden Hale Girer Doğada su halden hale girer.Yeryüzündeki sular birçok hava olayı ile yeryüzüne geri döner.Yeryüzündeki sular Güneş’in etkisiyle buharlaşır.
Bir Bakan Ve İki Çocuk.
6.SINIF 8.ÜNİTE DÜNYA’MIZ AY VE YAŞAM KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ AY’IN EVRELERİ
KÜÇÜK FİL.
ARI MAYA UÇMAYI ÖĞRENİYOR
Madde Aynı Madde, Görünümü Değişti
MADDEYİ TANIYALIM.
BİR KADINI AĞLATMAK AZİZ NESİN.
KİPER’İN DOĞUM GÜNÜ.
DOĞADA SU DÖNGÜSÜ.
2. Isının Işıma Yoluyla Yayılması
MADDENİN DEĞİŞİMİ FEN VE TEKNOLOJİ.
Nitel araştırma soruları sorma ve soru formu oluşturma
A Adı ve Soyadı : Şubesi : No :
Ünite Konuları için tıklayınız
Bir Peygamber Tanıyorum: Hz. Salih (a. s.)
MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİklerİ
HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI
Zarflar Zarf: Eylemleri, eylemsileri, zarfları, kimi zaman da ekeylemle yargı anlamı kazanmış sözcükleri türlü yönlerden (durum, zaman, yön…) tamamlayan.
Annesini Arayan Kardan Adam
Sunum transkripti:

BEYAZ BULUT YAĞMUR OLMAK İSTEDİ

Yeryüzünde, toprakta dolaşan buharın canı çok sıkıldı Yeryüzünde, toprakta dolaşan buharın canı çok sıkıldı. Yukarıya havaya doğru yükselmek ve çıkmak istedi. Şöyle etrafına bir bakındı, başladı gökyüzüne yükselmeye! Yukarılara, çıktı çıktı en yüksek tabakalara ulaştı! Orada durup beklemeye başladı.

Bekledikçe çoğalmaya, çoğaldıkça da birbirleri ile birleşmeye ve gökyüzünde görülen beyaz bulutlar olmaya başladılar.Birleşen bulutlar; çok yüksekte oldukları için, üşümeye başladılar. Bulut kardeşlerden bir tanesi, diğer kardeşlerine seslendi ve: Kardeşlerim! Ben çok üşüyorum, tekrar yeryüzüne inmek istiyorum, siz ne dersiniz? Diye sordu.

Bulutlardan bir tanesi, onu cevapladı: -Çok iyi söyledin Bulutlardan bir tanesi, onu cevapladı: -Çok iyi söyledin! Ben de çok üşüyorum, dedi. Hep birlikte su damlası olarak birleşelim, yağmur olup yeryüzüne doğru hareket edelim. Bulutlardan az üşüyeni: Ben, başlıyorum yağmur olarak yeryüzüne düşmeye arkadaşlar! Dedi.

Çok yükseklerde ve çok soğuk yerlerde kaldıkları için buz tutmaya başlayan su damlacıkları, titreyerek konuştu: -Ben donuyorum! Galiba dedi. Küçücük yuvarlak buz tanecikleri olarak ineceğim yeryüzüne. Onlar aralarında konup tartışırlarken birbirleri ile çarpıştılar. Birden bire şimşek çaktı ve gökyüzü aydınlanıp gök gürledi!

Su damlacıkları; birleşip yeryüzüne yağmur olarak yağmaya başladılar Su damlacıkları; birleşip yeryüzüne yağmur olarak yağmaya başladılar. Buz tanecikleri de, dolu olarak küçük yuvarlaklar olup hızla aşağıya inmeye başladılar. Bir de baktılar ki yeryüzünde buldular kendilerini.

Yağmur suları, cadde ve sokakları doldurdu Yağmur suları, cadde ve sokakları doldurdu! Buz tanecikleri ise, yağmur sularına karışıp gitti.

Yağmur damlacıkları ve buz taneciklerinin anladıkları çok iyi bir şey olmuştu: Birbirlerinden hiç farklı olmadıkları.Her ikisi de buhar ve sudan oluştuklarını çok iyi öğrenmişti.