Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Su Halden Hale Girer Doğada su halden hale girer.Yeryüzündeki sular birçok hava olayı ile yeryüzüne geri döner.Yeryüzündeki sular Güneş’in etkisiyle buharlaşır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Su Halden Hale Girer Doğada su halden hale girer.Yeryüzündeki sular birçok hava olayı ile yeryüzüne geri döner.Yeryüzündeki sular Güneş’in etkisiyle buharlaşır."— Sunum transkripti:

1 Su Halden Hale Girer Doğada su halden hale girer.Yeryüzündeki sular birçok hava olayı ile yeryüzüne geri döner.Yeryüzündeki sular Güneş’in etkisiyle buharlaşır.

2 Yağmur; göller veya su birikintilerinin gökyüzünde buharlaşarak, bulutlarda küçük su damlacıkları olarak toplanır.Bulutlar bu yükü taşıyamadıkları zaman su damlacıkları yeryüzüne ‘yağmur’ olarak düşer.

3 Kar;soğuk havalarda,bulutlardaki su damlacıklarının donması, kristalleşmesi ve yeryüzüne düşmesi ile oluşur.

4 Sis;havadaki su buharının özellikle sabah ve akşam saatlerinde nemli havayla birlikte su damlacıklarına dönüşür.Bu su damlacıkları havada asılı kalır.Bu olaya sis denir.

5 Dolu;küçük su damlacıklarının yeryüzüne inerken soğuk hava ile karşılaşınca toplaşıp büyür.Büyüyen su damlacıkları dolu olarak yeryüzüne iner.

6 Doğadaki Su Döngüsü Suyun yeryüzü ile gökyüzü arasındaki sürekli dolanımına su döngüsü denir.Güneş toprağı,gölleri,yer altı sularını ısıtarak bir kısmını buharlaştırır.

7 Bulutlar yüksek yerlerde soğuk hava ile karşılaşır ve aynı zamanda yoğuşma ile oluşan su damlacıkları yağmur ve kar olarak yeryüzüne düşer.Canlılar tarafından kullanılır suyun bir kısmı terleme ve solunum yoluyla buharlaşarak havaya verilir.


"Su Halden Hale Girer Doğada su halden hale girer.Yeryüzündeki sular birçok hava olayı ile yeryüzüne geri döner.Yeryüzündeki sular Güneş’in etkisiyle buharlaşır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları