Inmarsat C.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
Advertisements

Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
TCP/IP PROTOKOLÜ. TCP/IP NEDİR? Protokol bir iletişim sürecinde bu bağlantıyı sağlayan noktalar arasındaki gidip gelen mesajlaşmayı düzenleyen kurallar.
6. ADIM İşçinin Ücretini Zamanında ve Eksiksiz Öde.
Hat Dengeleme.
ATP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ ÖZGÜR SÖNMEZ 10/A Ulaşım Nedir ?
2 Yatırım Karlılık Analizleri Finansal Analizler Basit Yöntemler İndirgenmiş Yöntemler Karlılık Yöntemi Geri Ödeme Süresi Yöntemi Net Bugünkü Değer Yöntemi.
Öznur DUMAN ELGÜL ZEKA. ERGENLİK DÖNEMİNDEKİ DEĞİŞİMLER Duygu değişimlerinin hızı ve üst düzeyde yaşandığını önceden bilmek bu duygular yaşandığında.
E R G E N L İ K ERGENLİK DÖNEMİ FİZİKSEL GELİŞİM
AKIL (ZİHİN) HARİTASI.
TLS/SSL BILGI İŞLEM ORGANIZASYONU BERKE ÖMEROĞLU
ÖRGÜTLERDE İLETİŞİM TÜRLERİ
Çağrı Kuçat SQL Yapısı.
ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
E-posta; günlük yaşamdaki mektubun elektronik ortamdaki karşılığıdır. Daha çok İngilizce karşılığı olan “ ” olarak karşımıza çıkar.
Sözsüz İletişimin Özellikleri
Sosyal Ağlar Tehditler, Yanlış Kullanım ve Doğru Kullanım Örnekleri.
Hazırlayan İSMAİL ŞAHİNER. SORU ÇÖZERKEN!!! Önce soru okunur. Daha sonra parça (metin) okunur. Önce soru okunur. Daha sonra parça (metin) okunur.
İLETİŞİM VE EĞİTİM Bölüm 5 1. İletişim nedir?
#Geçici Koruma GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİNE DAİR YÖNETMELİK ve UYGULANMASI.
YÖNLENDİRME. Yönlendirme ● Statik ● Dinamik ● Kaynakta yönlendirme ● Hop by hop yönlendirme.
İLETİŞİM VE ETİK SUNUMU İREM KAYAHAN G İLETİŞİM SÜRECİNİN AŞAMALARI VE ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ.
DENİZ UYDU (INMARSAT) SİSTEMİ
E- İş.
HABERLE İLGİLİ BAZI KAVRAMLAR
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
ARAMA VE KURTARMA.
NAKİT OYUNCU.
HAZIRLAYAN ERKAN ERDEM NO: 251
GELECEKTEKİ DÜNYAMIZ.
Ankara İli Trafik Kazası Vakalarının Karşılaştırması (2002 – 2003 Yılları) Altuğ Aysun,Ahmet Haki Türkdemir,Gökhan Girgin,Vecihi M.Kutlay,Giray Şahin.
ANKARA 112 ACİL SAĞLIK HİZMETLERİNİN TELEFON ÇAĞRILARI
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
ROUTER NEDİR? Elif Melike DEMİR
MF/HF ORTA FREKANS YÜKSEK FREKANS.
COĞRAFİ KONUM.
KDV BEYANNAMESİ / MUHTASAR BEYANNAME / KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ / GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ’NDE ORTAK ÖZELLİKLER F5 PENCERESİ Beyannamelerde yer alacak.
Haritadaki Kısaltmalar ve Semboller
LINK LAYER PROTOCOLS (ARP/INARP)
TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 2017
Deneme Modelleri Neden-sonuç ilişkilerinin sorgulandığı araştırma türleridir. Deneme ve tarama modelleri arasındaki fark nedir? Deneme modellerinde amaçlar.
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
DOĞAL SAYILAR TAM SAYILAR
Uçak Bileti Değiştirme
MAT – 101 Temel Matematik Mustafa Sezer PEHLİVAN *
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tanıtım Sunumu
Öğretim Görevlisi Emel ALTINTAŞ
GELECEK PİYASASI İŞLEMLERİ
HLK 222 SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS (SOKÜM) ve KORUMA YAKLAŞIMLARI
Swİtch çeşİtlerİ – GÖKÇE TENEKECİ.
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
KÜMELER HAZIRLAYAN : SELİM ACAR
Bilinçli Tercih Seminerine
Bölüm 4: Tarımsal ürünlerin pazarlama fonksiyonları
“İnternette Güvenlik, Virüs, Spam Bireysel Savunma”
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Bilgisayar Bilimi Koşullu Durumlar.
LOJİK KAPILAR (GATES) ‘Değil’ veya ‘Tümleme’ Kapısı (NOT Gate)
İŞLETİM SİSTEMİ KATMANLARI (Çekirdek, Kabuk ve diğer temel kavramlar)
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Eratosthenes'in Kalburu
AĞ TEMELLERİ (TCP/IP SUNUMU)
OLASILIK Uygulamada karşılaşılan olayların birçoğu kesin olmayan diğer bir ifadeyle belirsizlik içeren bir yapıya sahiptir. Olasılık kavramı kesin olmayan.
KİMYA DERSİNİ SEVMENİN YOLU
Sunum transkripti:

Inmarsat C

Inmarsat Inmarsat (International Maritime Satellite) sözcüklerinin kısaltılmasından oluşan bu kelime ‘Uluslararası Deniz Uydu Haberleşmesi’ ni simgeler. INMARSAT sistemide , deniz seyyar uydu servisindeki rutin amaçlı kullanımının yanı sıra , öncelikle tehlike-emniyet kullanılabilme özelliği nedeniyle GMDSS’in bir parçası olarak kabul edilmiştir.

76 kuzey 76 güney enlemleri arasındaki deniz haberleşmesinde her türlü haberleşmeyi gemilerin ve istasyonların birbirleriyle olan haberleşmelerini sağlamaktadır. Türkiyenin yer istasyonları ATA1 ve ATA2 dir.

INMARSAT C Bir Inmarsat C terminali üzerinden yapılan haberleşme her zaman veri transferi şeklinde olacaktır Bu veri transferi her zaman ''depola ve gönder'' yöntemiyle gerçekleşir. Yani, Inmarsat C ile mesaj gönderilen istasyon arasında hiçbir zaman doğrudan bir bağlantı olmaz, bu nedenle Inmarsat C sistemi üzerinden telefon görüşmesi yapmak imkansızdır.

Normal işlemde, terminal mesajını NCS nin yönlendirdiği kanal üzerinden seçilmiş olan LES'e gönderecektir. Bu mesajın gönderilmesinden sonra LES depolanmış olan bu mesajı ilgili adrese iletir.  Mesaj gönderen, gönderdiği mesajın iletildiğine dair bir bilgilendirme hizmeti isterse, mesaj iletildiğinde, LES göndericiye bir dağıtım gerçekleşti notu (PDN) gönderir.

PDN LES tarafından ücretlendirilir PDN LES tarafından ücretlendirilir. Mesaj gönderildiği adrese ulaştırılamazsa, gönderici dağıtım gerçekleşemedi notu (NDN) alacaktır. Bu NDN içinde dağıtımın neden gerçekleşemediği bir kod ile belirtilir. Normalde NDN ücretsizdir ancak kullanılan LES in uygulamasına göre değişebilir.

Inmarsat sisteminde iki haneli hizmet kodlarını kullanarak, doğrudan seçilmiş olan LES den bazı özel hizmetler alabilirsiniz. Örneğin; tıbbi konularda yönlendirmeye ihtiyacınız varsa hizmet kodu 32 girmeniz gerekir, girdikten sonra seçilmiş olan LES bu mesajı doğrudan bir doktor veya hasteneye yönlendirir. İki Haneli hizmet kodları ekler içinde bulunabilir.

Az yer kaplaması , yatırım maliyetinin Inmarsat A ve B ye göre daha düşük olması nedeniyle daha çok tercih edilir. Inmarsat C sisteminde aynı zaman EGC özelliği ile seyir ve meterolojik uyarılar Navtex mesajında olduğu gibi alınabilmektedir . Aynı zamanda EGC sisteminin ücretli özel hizmetlerinden de yararlanabilir .

EGC=Enhanced Group Call (Genişletilmiş grup çağrısı) LES=Land Earth Station (Deniz kenarında olmayan istasyon) CES=Coast Earth Station (Kıyı Yer İstasyanu)