Peygamber Efendimizin En Büyük Mucizesi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hz. İDRİS [a.s].
Advertisements

Ahmet YORDAM EVRENİN YARATILIŞI
KURAN AHLAKINA UYGUN OLMAYAN BİR TUTUM: LAKAYT KARAKTER
KUR'AN-I KERİM NASIL BİR KİTAPTIR?
İLMİHAL Bir müslümanın dinini en güzel şekilde yaşaması için öğrenmesi.
Elif Azize Odaba ş ı Elif Azize Odaba ş ı 6B – B – 1448 ALTIPARMAK FETH İ AÇANÇ İ ÇEK O.O. ALTIPARMAK FETH İ AÇANÇ İ ÇEK O.O. Bismillahirrahmanirrahim.
KUR'AN-I KERİM'İ TANIYALIM
KUR'AN-I KERİM ' İN MATEMATİKSEL MUCİZELERİ
ÇAYIROVA İNSANA HİZMET DERNEĞİ
İNSANLARIN DEDİĞİ GİBİ DEĞİL; ALLAH’IN DEDİĞİ GİBİ DİN
Din Kavramı ve Gerçek Dinin Esasları
Kur’an-I Kerİm Din Görevlisi:.
KUR’AN AKLIMIZI KULLANMAMIZI İSTER
Kuranı Kerim ilk defa bu gecede nazil olmaya başlamıştır.
KURAN VE YORUMU 10. SINIF 4. ÜNİTE pedagojiformasyon.com.
Temel Eğitici Nitelikleri
"Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik." (Enbiyâ, 107)
Kur’an-ı Kerim’in Temel Eğitici Nitelikleri
KUTLU DOĞUM HAFTASI YASEMİN KOLSUZ /C bilgidagi.com.
BURSA-Mustafakemalpaşa Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Öğretmeni
PEYGAMBERLERE VE İLAHİ KİTAPLARA İMAN
DERSTE GEÇEN ÖNEMLİ KAVRAMLAR. Hidayet Hak yolu Doğru yol Hidayet Hak yolu Doğru yol Dalalet Doğru yoldan sapmak Dalalet Doğru yoldan sapmak Tebyin Hakikatin.
DİN KÜLTÜRÜ PERFORMANS ÖDEVİ
Hz. Muhammed (s.a.v.) Bilgiye Önem Verirdi Bismillahirrahmanirrahim
CEYHUN YILDIZ 7/C&955 KONU:VARLIKLAR ALEMİ.
DÜNYANIN HER TARAFINDA ÖĞRETMENLER,
KUR’AN’ IN ANA KONULARI
1. Evrendeki Denge ve Güzellik
Yesevîlik.
Namaz Nedir ve Niçin Kılınır?
PEYGAMBERLERE ve İLAHİ KİTAPLARA İNANÇ
İslam’da Bilginin Kaynakları
Hz. Muhammed (s.a.v.) Bilgiye Önem Verirdi
Kur’an-ı Kerim’e Göre Peygamber Efendimiz(sav)
Kur'an'da Bilgi Edinme Yolları
Peygamberlerin İnsanlardan Seçilmesinin Nedenleri
4. Kendimize Karşı Sorumluluklarımız :
Peygamberlere Gelen İlahi Mesajların Ortak Amaçları
İncil kelime olarak müjde, talim ve öğretici anlamlarına gelmektedir. Allah (C.C.) Teala Hz. İsa aracılığıyla Yahudilere gönderilmiştir. Ancak Yahudiler.
ÇAYIROVA İNSANA HİZMET DERNEĞİ
T.C. KÖYCEĞİZ MÜFTÜLÜĞÜ. KADİR GECESİ, İNSANLARA HİDAYET REHBERİ OLAN YÜCE KİTABIMIZ KUR’AN-I KERİM’İN, ALEMLERE RAHMET OLAN PEYGAMBER EFENDİMİZE İNDİRİLMEYE.
dİn kültürü ve ahlak bİlgİsİ
3.1. İnsanın Özgürlüğü ve Sorumluluğu
KURAN. Allah tarafından gönderilen ilahi kitapların sonuncusu olan KURAN-I KERİM, Son peygamber Hz.Muhammed’e indirilmiştir. Sözlükte toplamak,okumak,biraraya.
Kitaplara İman “…Kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkâr ederse şüphesiz derin bir sapıklığa düşmüştür.” (Nisa suresi,
PEYGAMBER EFENDİMİZ HZ. MUHAMMED (S.A.V)' in HAYATI.
HAZRET MUHAMMED (SAV).
KUR’AN’IN ALLAH KELAMI OLMASININ DELİLLERİ
Bugün neler öğreneceğiz?
Aşağıda verilen kandillerle ilgili kavramları
Kur'ân Kıssalarının Tarihî Gerçekliliği
Bilgisi.
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
Peygamberler Hakkında genel bilgi
KUR’ÂN-I KERİM’İ TANIYALIM
ORUÇ İBADETİ 7. SINIF 2. ÜNİTE RAMAZAN AYI VE ÖNEMİ RAMAZAN AYI VE ÖNEMİ.
HZ. Muhammed’in Hayatı Performans görevi. Peygamberimizin sağlığı korumak ile ilgili örnek almamız gereken sünnetleri KONU.
Bugün neler öğreneceğiz?
Hukukta bir hüküm vermek için delil gereklidir. Yani hâkimin hükme nasıl ulaştığını gösteren meşru bir dayanağın olması gerekir. Bu delilin de bir kaynağı.
TEFEKKÜR يَتَفَكَّرُونَ أَفَلاَ تَذَكَّرُونَ. “HERHANGİ BİR MESELE HAKKINDA DÜŞÜNME, ZİHNİ YORMA, DERİN DÜŞÜNME VE İŞİN ŞUURUNA VARMA.”
KUR’AN-I KERİM.
İ slamda ibadetin amacı ve önemi. İ badetin insanlar için önemi nedir?  Kur’an-ı Kerim’in temel konularından biri de ibadettir. İbadet; Allah’a sevgi,
Kur'ân Kıssalarının Tarihî Gerçekliliği
KUR’ÂN’A ÇAĞDAŞ YAKLAŞIMLAR
Peygamber ve İlahi Kitap İnancı
7. SINIF 1. ÜNİTE Melek ve Ahiret İnancı.
 Doğum yeri Kudüs'tür.  Hem peygamber hem de kraldır.  Allah tarafından kendisine Zebur isimli kutsal kitap indirilmiştir.
KUR’AN ÖĞRETİMİNDE LAFIZ-MANA BÜTÜNLÜĞÜ
Peygamber ve İlahi Kitap İnancı 6. SINIF 1. ÜNİTE Ünite Konuları için tıklayınız.
Sunum transkripti:

Peygamber Efendimizin En Büyük Mucizesi

HZ.MUHAMMED ( SAV )

Peygamber Efendimizin En Büyük Mucizesi Peygamberimiz (sav)'in en büyük mucizesi, bir öğüt ve hidayet rehberi olan Kuran-ı Kerim’dir. Yüce Allah, bundan 14 asır önce, insanlara yol gösterici bir kitap olan Kuran-ı Kerim'i indirmiş ve tüm insanlığı ona uyarak kurtuluşa ermeye davet etmiştir. İndirildiği günden bu yana tüm çağlarda yaşayan her insan grubunun anlayabileceği, kolay ve anlaşılır bir dile sahip olan Kuran, benzersiz üslup özellikleri ve içerdiği hikmet ile Allah’ın alemlere indirilmiş sözüdür.

HZ.MUHAMMET ve Kuran-ı Kerim

Peygamber Efendimizin En Büyük Mucizesi İnsanlara rahmet olarak gönderilen Kuran’ı Kerim, Rabbimiz’in, “Oysa o (Kuran) alemlere bir zikr (öğüt, hatırlatma, hüküm ve üstün bir şeref)den başka bir şey değildir.” (Kalem Suresi, 52) ayetiyle bildirdiği üzere insanlar için hikmetli bir hatırlatma ve yol gösterici bir kitaptır. Kuran’ı Kerim’in hikmetlerinin en önemlilerinden biri sahip olduğu sade ve etkileyici üsluptur.

Peygamber Efendimizin En Büyük Mucizesi Allah, Kuran’ın bu üslubunu, “Andolsun Biz Kuran’ı zikr (öğüt alıp düşünmek) için kolaylaştırdık...” (Kamer Suresi, 22) ayetiyle haber vermiştir. Kuran’ın, edebi dilinin mükemmelliği, benzersiz üslup özellikleri ve içerdiği üstün hikmet, onun Allah’ın sözü olduğunun delillerindendir.

Peygamber Efendimizin En Büyük Mucizesi Kuran’ın bu özelliklerinin yanı sıra, Allah’ın sözü olduğunu tasdik eden pek çok mucizevi özelliği de vardır. Bu özelliklerden biri, ancak 20. ve 21. yüzyıl teknolojisiyle eriştiğimiz bazı bilimsel gerçeklerin, yaklaşık 1400 yıl önce Kuran’da bildirilmiş olmasıdır. Kuran’ın çeşitli ayetlerinde, son derece özlü ve hikmetli bir anlatım içinde aktarılan bazı bilimsel gerçekler, ancak son yüzyılların teknolojisi ile keşfedilmiştir. Kuran’ın indirildiği dönemde bilimsel olarak saptanması mümkün olmayan bu bilgiler, insanlara Kuran’ın Allah’ın sözü olduğunu bir kez daha ispatlamaktadır.

Kuran’ın indirildiği 7. yüzyılda, Arap toplumu bilimsel konular hakkında sayısız hurafeye ve batıl inanca sahipti. Evreni ve doğayı inceleyecek teknolojiye sahip olmayan Araplar, nesilden nesile aktarılan efsanelere inanıyorlardı. Örneğin, gökyüzünün dağlar sayesinde tepede durduğu sanılıyordu. Bu inanışa göre Dünya düzdü ve iki uçtaki yüksek dağlar birer direk gibi gök kubbeyi ayakta tutmaktaydı. Ancak Arap toplumunun tüm bu batıl inanışları Kuran’la birlikte ortadan kaldırıldı.