Hadi sen de gel #corbadatuzunolsun.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TARİHÎ MEZARTAŞLARI NEDEN TAHRİP VE YOK EDİLİYOR?
Advertisements

YAŞAMIN ÖĞRETTİKLERİ (psikoloji arşivi)
Kedilerin görevleri 1.
EVİMDEYİM GÜVENDEYİM U.
BAŞKANDAN •BİLKA ‘nın amacı siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel, fenni ve teknik konularda, her türlü araştırma metodunu kullanarak veri elde etmek ve.
AÇILIŞ TARİHİ MERKEZ ANTALYA
50-, veya 80-li yıllarda mı büyüdün.. ¿ Nasıl oldu da hayatta kalmayı başardın?
Sorularla Gerçeğe Çağrı Merkezi.
GELECEĞİN SUÇLUSUNU YETİŞTİRMENİN EN BASİT KURALLARI…
HAYATI PAYLAŞMA VE DAYANIŞMA MERKEZİ
SOSYOLOJİDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ
HZ. MUHAMMED GÜVENİLİR BİR İNSANDI
Türkçe Öğretmenliği 2. Sınıf (Gündüz)
Allah bize ne marka araba kullandığımızı sormayacak... Ama gerektiğinde kaç çaresiz insana yardım etmek için arabamıza aldığımızı soracak Allah bize kaç.
AİLE EĞİTİM SUNUSU 5.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Hayat Bilgisi 3 Hepimiz Biriz !.
STRESE GİRENİN İMANINDAN ŞÜPHE EDERİM!
aynı anda aynı sessiz geceye doğru “içim sıkılıyor” demişizdir …
“Farkında Olmak Farkındalık Yaratmak” İSTANBUL KURULUŞLARARASI MASA TENİSİ SPOR DERNEĞİ.
Olumlu düşünmek ve yaşamak, zannedildiği gibi; hayatı toz pembe görmek, karşılaşılan her kötü durumdan, güzel neticeler çıkararak, mutlu olma yollarını.
SUNUM.
ELGİNKAN VAKFI; E.C.A. markasını yaratan, ELGİNKAN ailesi tarafından kurulmuştur. ECA; Ekrem, Cahit ve Ahmet isimlerinin baş harflerinden oluşmaktadır.
ORGAN BAĞIŞI Uzm. Dr.Tuba Demirci
4. SINIF II. ÜNİTE: TEMİZ OLALIM
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
NİÇİN İZCİLİK.
Aile Eğitimi Etkinlikleri
Farklılıklara Saygı.
Sponsorluk 1.
Comenius programı modern eğitimin babası olarak bilinen Amos Comenius ( ) dan adını almaktadır. Comenius programı Avrupadaki okulları,kolejleri,
ATIĞI AZALTMANIN 10 YOLU
Ses Bilgisi.
Ayancık Mesleki Eğitim Merkezi çalışanı olarak bizler; her eğitim öğretim yılında, eğitim kurumumuzu sadece öğretim yapılan bir yer olarak değil hayatın.
ZİHİNSEL YETERSİZLİĞİ OLAN ÇOCUKLARIN AİLELERİ İÇİN ÖNERİLER
Ailemizdeki Lider.
T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İl Emniyet Müdürlüğü ÇOCUK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ.
KADER VE EVRENDEKİ YASALAR 1
KARALIKTA GÖREBİLİR MİYİZ ? İTEC 5 FAZ PROJE GÖREVİ.
YAREN BOZDAĞ YENİKÖY ORTAOKULU 7-A.
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETİMİ
Bir Şey Değişir, Her Şey Değişir! TOÇEV 4. eğitim yılında da sizlerle elele... Çocukların dünyalarını değiştirebilmek için... Daha iyi bir gelecek için…
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE YERLEŞME
ZEYNEP YILMAZ PSİKOLOJİK DANIŞMAN
ÇOCUĞUM OKULA BAŞLIYOR
PARA BİRİKTİRİYORUM.
Kendiniz İçin Küçük Çocuğunuz İçin Büyük Bir Adım Atın Projesi 2.Dönem Faaliyet Raporu.
İSTEDİĞİNİZ SORUNSUZ BİR TAŞINMA İŞLEMİ İSE >DOĞRU YERDESİNİZ< EVDEN EVE NAKLİYAT Adres: Kemalpaşa Mah. 20/4 Sk. No:21 Bağcılar / İstanbul Telefon : 0212.
ADA TANAR 4C. Çok geniş anlamıyla dil, düşünce, duygu ve güdüleri, do ğ rudan do ğ ruya ya da dolaylı olarak bildirmeye yarayan herhangi bir anlatım aracıdır.
SINAV KAYGISI KONUSUNDA VELİLERE ÖNERİLER
KİŞİSEL GELİŞİM & İKY.
Ahmet Eren Köksal ZamirlerZamirler. ZAM İ R NE DEMEK İsimlerin yerine kullanılan sözcüklerdir.Bütün zamirler sıfatlardan farklı olarak isim çekim eki.
Hayat Bilgisi 3 Evim Evim Güzel Evim.
DAVRANIŞ BOZUKLUKLARI
Hoş Geldiniz Hoş Geldiniz Sunum: Abdurrahman ÇIĞRIK İZMİR.
G ÖNÜLLÜLÜK “İsteyerek, bilerek, severek ona buna zıplama, atlamak.” “Yaşamaya devam etme sebeplerini çoğaltma ve varlığını toplumsal olarak gerçekleme.
ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ HAZıRLAYAN: AHMET AKTAŞ. 1- DÜRÜST VE DOĞAL OLUN Kesinlikle yapay olmayın. Siz ne kadar saklamaya çalışsanız bile mutlaka açık verirsiniz.
İSKENDERUN SAHİL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.
6. Akrabalarımıza Karşı Sorumluluklarımız
PROFİLO İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ
ESKİLERİ HATIRLATMA Belki de en başından belliydi kaderimiz.
İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR 11. SINIF
Bir Başkadır Benim Memleketim. Burası bizim güzel ülkemiz ; bize bir anne gibi bakan, bize üzerindeki her şeyini cömertçe veren eşsiz toprak, eşsiz vatan,
Türkçe Öğretmenliği 2. Sınıf (Gündüz)
HSBC Banka ve Kurum Çalışanlarının Evsiz İnsanlarımıza Verebileceği Destek Analiz Raporu Bu şablon proje güncelleştirmeleri vermek için bir başlangıç.
Hadi sen de gel #corbadatuzunolsun.
HAZIRLAYAN: CANAN MAÇAN BALİBEY İLKÖĞRETİM OKULU
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TOPLULUĞU
İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİN AHLAK ALGILARI
Mikroskobik Canlılar.
Sunum transkripti:

Hadi sen de gel #corbadatuzunolsun

#corbadatuzunolsun nedir? #corbadatuzunolsun , değişik yaş, meslek, eğitim, dini ve siyasi görüşte insanın, evsiz insanlar hakkında farkındalık yaratmak ve onları topluma geri kazandırmak için bir araya geldiği bir oluşumdur. 30 Eylül 2014 tarihinden beri 700 günü aşkın süredir ve her türlü mevsim şartlarında aralıksız olarak Beyoğlu bölgesindeki evsiz insanlara çorba dağıtmaktayız. Bir tas çorba bizler için bir anlam ifade etmese de, evsiz ve sokakta yaşamak zorunda kalmış insanlar için hayatlarını idame ettirmeye yarayan bir araçtır. Bu nedenle bir tas çorba ile yola çıkan grubumuz, her gün Beyoğlu bölgesindeki yüzlerce insana akşam 21:00 – 23:00 saatleri arasında çorba dağıtımı yapmaktadır.

EVSİZ KALMAK KİMSENİN TERCİHİ DEĞİLDİR! Genel tabiriyle “evsiz” yani sokakta yaşamak zorunda kalan insanlar, toplum tarafından dışlanmakta ve görmezden gelinmektedir. Toplum tarafından evsiz insanlara madde bağımlısı ya da dilenci muamelesi yapılmaktadır. Ama sanılanın aksine, evsiz insanlar ne dilenci ne de madde bağımlısıdırlar. Hayatlarını devam ettirebilmek için sokaklardaki çöplerden topladıkları şişeler ve paraya çevrilebilir diğer malzemeleri toplayarak bunları satmakta ve restoranların yemek artıklarıyla karınlarını doyurmaya çalışmaktadır. Bir ikametgahları olmadığı yani evsiz oldukları için bir işyerinde çalıştırılmayan bu insanlar sadece bizim ülkemizin değil tüm dünyanın kanayan yarasıdır.

EVSİZ KALMAK KİMSENİN TERCİHİ DEĞİLDİR! Evsiz insanların hiçbiri dünyaya evsiz olarak gelmemiştir. Hepsinin daha önce bir ailesi ve arkadaş çevresi vardır. Ancak yaşadıkları maddi ve manevi sorunlar nedeniyle evsiz ve sokakta yaşamak zorunda kalmışlardır. Unutulmamalıdır ki hepimiz bir gün evsiz olabiliriz. İşte bu nedenle #corbadatuzunolsun hareketi olarak amacımız, bu insanları topluma geri kazandırmaktır.

MİSYONUMUZ #corbadatuzunolsun hareketi olarak amacımız, evsiz kalmanın kimsenin tercihi olmadığını toplumumuza anlatmaktır. Bunun için de evsiz insanlar hakkında bir farkındalık yaratmak ve onları topluma geri kazandırmak için gönüllülerimiz ile birlikte çalışmalar yapmaktayız. Şimdilik sadece Beyoğlu bölgesindeki evsizlere ulaşabilsek de ileride amacımız sadece İstanbul genelinde değil, tüm ülkede bu çalışmaları sürdürmektir. Sokakta yaşayan insanları, yani evsizleri kendi mesleklerini yapmaları için desteklemek ve bu sayede tekrar topluma geri kazandırmayı amaçlamakta ve bunun için de saha çalışmaları yapmaktayız.

NASIL MI DESTEK OLABİLİRSİNİZ? #corbadatuzunolsun hareketi, bir gönüllü oluşumudur ve kesinlikle maddi bir yarar gözetmeden bu çalışmaları yapmaktadır. Bize sadece mercimek bağışı yaparak bile katkıda bulunabilirsiniz. Unutmayın ki 1 kilo mercimek her gün 10 evsizin hayatını devam ettirebilmesine yardımcı olmaktadır. Bu harekete destek olmak için sizlerin de yapabilecekleri mutlaka vardır. Bizlerle akşam çorba dağıtımına çıkabilir , mesleğiniz çerçevesinde destek olabilir, kullanmadığınız kıyafetlerinizi bağışlayabilir yada en azından çevrenizde bu konuda farkındalık yaratabilirsiniz.

BASINDA #corbadatuzunolsun hareketi

BASINDA #corbadatuzunolsun hareketi

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN WEB : www.corbadatuzunolsun.org @corbadatznolsun @corbadatznolsun corbadatznolsun @corbadatznolsun corbadatuzunolsun