Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Aile Eğitimi Etkinlikleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Aile Eğitimi Etkinlikleri"— Sunum transkripti:

1 Aile Eğitimi Etkinlikleri
Kürsünün üstünde bir resim Gözleri denizlerden mavi Bakışları güneşten sıcak O resimle başlar bizim günümüz Karşımızda Atatürk’ü gördükçe Sevinçle dolar taşar gönlümüz

2 SAYIN VELİ Büyük umut ve sevinçle çocuğunuzu okula göndermiş bulunuyorsunuz. Çocuğunuz okulda bulunduğu süre içerisinde; Okumayı yazmayı Kendi ihtiyaçlarını karşılamayı Toplum içerisinde yaşayabilmesi için gerekli kuralları Hayatını kazanabilmek için gerekli her şeyi okulda öğrenecektir. SONUÇTA: Size fazla yük olmadan kendi kendine yeterli, ailesine ve topluma yararlı bir insan olacaktır

3 Çocuğunuzun okula devam etmesi kendi yararına olduğu gibi sizin de yararınıza olacaktır. Çocuk okulda bulunduğu süre içinde mutlu ve güven içerisinde olacaktır. İçiniz rahat olsun.

4 Yalnız Çocuğunuzun istenilen şekilde gelişmesi ve yetişmesi için okul ve öğretmenlerle her konuda işbirliği yapmanız, çalışmalara destek olmanız gerekmektedir.

5 Biz okul olarak imkanlarımız ölçüsünde çocuğunuz için en iyi olan şeyleri yaparken yetersiz kaldığımız yönler olabilir. Bu konularda görüş ve önerilerinizi bekliyoruz.

6 Eğitim-Öğretim ve her türlü çalışmalarla ilgili görüş, eleştiri ve önerilerinizi zamanında ve AÇIKÇA belirtmeniz, hataları zamanında düzeltmek için yararlı olacaktır.

7 Çocuğunuzla ilgili her türlü toplantı
Çocuğunuzla ilgili her türlü toplantı ve görüşmelere katılmanız iyi bir eğitim için gereklidir.

8 Çocuğunuza verdiğiniz değer onu ileride daha iyi ve başarılı bir insan olmaya itecektir. Çocuğunuzun geleceğini şekillendirecektir. Çocuğunuza yaptığınız yatırımla geleceğini garanti altına alıyor olmanızı unutmayın.

9 Çocuğa sevgi ve değer verdiğiniz ölçüde başarı bekleyebilirsiniz
Çocuğa sevgi ve değer verdiğiniz ölçüde başarı bekleyebilirsiniz. Bu çocuğu kazanmanın ilk şartıdır. Çocuk kendisine sevgi ve değer verildiğini görürse daha gayretli olacaktır.

10 Çocuktan her zaman yetişkin bir insanmış gibi olgunluk ve başarı beklemeyiniz. Yapamayacağı işlere zorlamayın. Başarısızlığı karşısında kendisine güvenini kaybedeceğini unutmayın. Bu nedenle bazı başarısızlıklarını hoş görmeniz yararlı olacaktır.

11 Okuldaki çalışmaları takip ediniz
Okuldaki çalışmaları takip ediniz. Çocuğunuz eve geldiğinde okulda o gün neler öğrendiğini sorunuz. Çocuğunuzun eğitimini evde destekleyiniz. Bu çocuğun okula uyum sağlamasını ve kendine güven kazanmasını kolaylaştıracaktır.

12 Çocuğunuzun zayıf olduğu yönleri düzeltmek belli bir zaman gerektirmektedir. Bu nedenle acele etmeyiniz ve sabırlı olunuz.

13 Çocuğunuz yemek, giymek, sağlık ve benzeri ihtiyaçlarını imkanlarınız ölçüsünde karşılamaya çalışmanız farklı muamele etmemeniz gereklidir.

14 Çocuğunuzun size en fazla ihtiyaç duyduğu zaman işten eve geldiğiniz, ailece birlikte olduğunuz zamandır. Bu zamanı çocuğun ilgi, sevgi ve değer verdiğinizi göstererek harcamak varken, zamanınızı televizyon karşısında harcamayın. Siz televizyon izlenir çocuktan ders çalışmasını beklemek tutarsızlık olacaktır.

15 Çocuk her şeyi okulda öğrenemez okul dışı boş zaman ve tatillerde sosyalleşmesi, ilgi ve yeteneklerini açığa çıkartıp geliştirmesi için serbest zaman etkinliklerine yöneltmeniz yararlı olacaktır.

16 Günlük yaşam her an kaza ve tehlikelerle doludur
Günlük yaşam her an kaza ve tehlikelerle doludur. İleride üzülmek istemiyorsanız, çocuğunuza kaza ve tehlikelere karşı koruma yollarını öğretiniz.

17 Çocuğun okulda almış olduğu karne onun okuldaki durumunu, yeterli-yetersiz olduğu yönleri gösterdiği gibi, aynı zamanda sizin de çocuğunuzun eğitimine verdiğiniz desteğin de bir göstergesidir. Çocuğun karnedeki başarısızlığını ölüm-kalım meselesi haline getirmeyin. Çocuğunuza göstereceğiniz tepkinin sonuçlarını dikkate alarak davranın. Çocuğunuzun kendini düzeltmesine fırsat tanıyın ve destekleyin.

18 Çocuğunuzun yaramazlıklarını düzeltmede dayağı bir çözüm yolu olarak görmeyin.
Dayağın çocukta kendisine, size ve yaşama karşı olan tüm olumlu duyguları yok etmekten başka işe yaramadığını unutmayın. Bunun yerine hoşgörü sınırınızı daha geniş tutmanız, hata payı bırakmanız, yaparak, yaşayarak öğrenmesine fırsat tanımanız yararlı olacaktır.

19 Sonuç olarak; daha sağlıklı, mutlu ve başarılı insan yetiştirmemiz, karşılıklı işbirliğimizle ve üzerimize düşen görevleri yerine getirmekle mümkün olacaktır.

20

21 SAYGILARIMIZLA....


"Aile Eğitimi Etkinlikleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları