Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PROFİLO İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PROFİLO İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ"— Sunum transkripti:

1 PROFİLO İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ PROFİLO İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ

2 Kendinize açık, net, belirleyici bir hedef belirleyin.
1. AMACIMIZ OLMALI Kendinize açık, net, belirleyici bir hedef belirleyin. Kısa ve uzun vadeli amaçlarınız olsun.

3 2. PLAN YAPMALIYIZ Plan demek: "nasıl", "ne zaman" ve "nerede" çalışacağınıza karar vermek demektir. 

4 3. DERSİ DERSTE DİNLEMEK Derste anlaşılmayan konu, dersten sonra da soğuk gelecek, çalışılmayacak, bu şekilde konular birikecek, önünüzde büyü bir yığın olacaktır.

5 4. NOT TUTUN.. Anlatılanlar anlaşıldığı gibi yazılmalıdır.
  Öğretmenin anlattığı konunun ana fikri ve anlamları kavranıncaya kadar beklenilmelidir. Zamanın çoğu yazmakla değil, dinlemekle, fikirleri kavramaya çalışmakla geçmelidir. Yazıların düzgün ve okunaklı olmasına önem verilmelidir.

6 5.TEKRARLAR YAPARAK UNUTMAYI ÖNLEYİNİZ
Tekrar yaparken; sadece okumak değil, şemalarla, grafiklerle not çıkarmak, anahtar kavramları belirleyip tekrar etmeniz etkili olacaktır. Neyi biliyorum?? Neyi bilmiyorum??

7 6. ETKİLİ VE VERİMLİ OKUYUN..

8 7. DİĞER KAYNAKLARDAN YARARLANIN..
SORU ÇÖZÜN..

9 8. DERS ÖNCESİ HAZIRLIK

10 Konunun başlığını, önemli noktalarını gözden geçirmektir
Konunun başlığını, önemli noktalarını gözden geçirmektir. Bu şekilde kafanızda soru işaretleri belirebilir, bu da dersi daha dikkatli dinlemenize kolaylık sağlar.

11 9. ZAMANINIZI ETKİN ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİNİZ
Bir saat çalıştıktan sonra araya 5-10 dakikalık dinlenme koymak yararlı olur. (45’+15’ dk) Böylece dağılan dikkat ve azalan verim tekrar kazanılır. ZAMANINIZI GERİ GETİREMEZSİNİZ ÇÜNKÜ. Çalışmalarınızdan yeterince verim alabilmek için dengeli ve düzenli beslenmeli, özellikle sabah kahvaltılarınızı düzenli ve yeterli kaloriyi alacak şekilde yapmalısınız.

12 10. DERS ÇALIŞMA ORTAMINI SEÇİNİZ..
Unutmayınız ki ; dağınık oda = dağınık zihin Sıcaklık Işık Havalandırılmış Oda

13 Ders çalışmaları mutlaka belli bir yerde sakin bir ortamda bir masa üzerinde yapılmalıdır. Ders araç ve gereçlerini çalışmaya başlamadan önce hazırlamalı, unutulmamalıdır ki araç ve gereç ihtiyacı olduğunda temin edilmeye çalışılırsa hem zaman kaybına hem de dikkat dağılmasına neden olur

14 11. DERS ÇALIŞIRKEN AYNI ANDA BİRDEN FAZLA İŞ YAPMAYINIZ

15 VERİMLİ DERS ÇALIŞMAYI ENGELLEYEN TUZAKLAR
Gözlerinizi yapamadıklarınıza çevirmek, Müzik eşliğinde çalışmak, Zorlanılan derslerin dışlanması, Aşırı kaygı(güvensizlik) Yatarak(uzanarak)çalışmak,

16 Çalışma anında hayallere dalmak
Çalışmayı tamamlamadan bırakmak Arkadaşlara “hayır!” diyememek Televizyona takılıp kalmak

17 Dersler,konular hakkında yetersiz bilgi sahibi olmak,
Düzenli tekrarlar yapmamak, Plansız, programsız çalışmak, Kendinizi başkalarıyla kıyaslamak, Zamanı denetleyememek

18 YARARLI VE YARARSIZ DÜŞÜNCELER
Biliyorum derslerimde başarılı olamayacağım. Başarmak için elimden geleni yapacağım!

19 YARARLI VE YARARSIZ DÜŞÜNCELER
Bu bilgiler çok gereksiz ve saçma. Nerede ve ne zaman kullanacağım ki? Yapabildiğimin en iyisini yapmamın bana ne yararı olabilir? Ne kaybederim?

20 YARARLI VE YARARSIZ DÜŞÜNCELER
Ders çalışmak için gerekli zamanım yok ki! Yeterli zamanımın olmadığı doğru. Ancak olan zamanımı en etkili şekilde nasıl kullanabilirim?

21 YARARLI VE YARARSIZ DÜŞÜNCELER
Sınavlar niye yapılıyor, ne gerek var? Yapmam gereken nedir?

22 YARARLI VE YARARSIZ DÜŞÜNCELER
Tüm kaynakları çalışamasam bile, önemli bölümlere öncelik vererek sınava hazırlanabilirim, hiç olmazsa bu bölümlerden puan kazanırım. Çok fazla konu var, hangi birine hazırlanabilirim ki?

23 SİZİ BAŞARIYA GÖTÜRECEK 10 ALTIN KURAL 
Kesinlikle TV. karşısında çalışmayınız. Her akşam o gün işlenen konuları mutlaka tekrar ediniz. Yanlış çözdüğünüz soruyu  tekrar çözünüz. Dersi derste dinleyin ve dersi çok iyi dinleyin. Derse hazırlıklı gelmek verimi % 100 artırır. Elinizden geldiği kadar ders çalışma odanızdan başka yerde çalışmayın. Günde 3 saat plansız çalışacağınıza 1 saat çalışın ama planlı çalışın. Başarı : ders başında geçen süreye değil,planlı çalışma ve etkili tekrara bağlıdır. Çalışma gücünüzü artırın; İyi dinleyin ,dinlemek içinde ;

24 DERS ÇALIŞMA PROGRAMI Hafta içi GÜN SAAT Pazartesi Salı Çarşamba
Perşembe Cuma Hafta Sonu Cumartesi Pazar 07:00-15:00 Okul 07:00-12:00 serbest 15:00-16:30 Dinlenme 12:00-12:40 Ders çalışma 16:30-17:30 Okul derslerinin Tekrarı 13:40-14:00 mola 17:30-18:30 Mola ve Akşam Yemeği 14:00-14:40 18:30-19:30 Ders Çalışma 14:40-18:40 19:30-19:40 Mola 18:40-19:20 19:40-20:40 19:20-22:30 Kitap okuma 21:00-22:30 Serbest zaman Açıklama Ogün okulda işlenen dersler o günün akşamı tekrar edilecek Tekrar ederken yardımcı kaynaklardan yararlanılacak İşlenen konularla ilgili kesinlikle test soruları bulunup çözülecek Çözemediğiniz ve anlamadığınız soruları öğretmeninize sorun. Küçük notlar alın.


"PROFİLO İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları