TBS’ de ÜRETİM (HAZIRLAMA VE PİŞİRME)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sağlıklı Pişirme Teknikleri
Advertisements

İyi Beslenmek İçin İhtiyacınız olan vitamin ve mineralleri içeren gıdaları tercih edin Doğru kaynakları yenebilir hale getirirken besin içeriğine zarar.
KANSER VE BESLENME.
SERVİSTE UYULMASI GEREKEN KURALLAR ve SERVİS TÜRLERİ
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM YİYECEK İÇECEK BÖLÜMÜ VE ORGANİZASYON YAPISI ZEYNEP ASLAN
Restoran ve Lokantalarda Hijyen
IMDA KONGRESİ GALA YEMEĞİ, GORDİON, POLATLI – ANKARA
“HİJYEN VE SAĞLIKLI YAŞAM”
YAPILARDA AKTİF GÜNEŞ ENERJİSİ
PİŞİRME YÖNTEMLERİ.
SERAMİK TÜNEL FIRINLARI VE REFRAKTERLERİ
SAĞLIKLI BESLENME STJ.DYT. MERYEM İTEK
Aile Hekimliği Anabilim Dalı
SPOR.
Türkiye’nin Sunu/Slayt Paylaşım Sitesi
ISI YALITIMI.
Sabit ve Gezginci Arıcılık
Enerji Kaynağı Güneş Güneş ve çevresinde dolanan gezegenlerden oluşan güneş sistemi dünya için, temel bir enerji kaynağıdır. Özellikle, dünyada yaşayan.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALAN TANITIMI
MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET Diyette protein dengesi için Haftada 1 – 2 gün kırmızı et, Haftada 2 – 3 gün beyaz et (tavuk-balık-hindi), Haftada 1 – 2 gün.
EKİPMAN SEÇİMİ Gıda endüstrisinde ürün kalitesini arttırmak ve gıdalarla insanlara bulaşabilecek mikroorganizmaları engellemek amacıyla daha az enerji.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
Sağlıklı beslenme dengeyle ilgilidir; ne kadar hareketli olduğunuza bağlı olarak belirli miktarda yemek yiyerek ve farklı yiyeceklerin tadını çıkararak,
DEPOLAMA KURALLARI Depolama Aşamasında Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar Ürünün, doğru ürün sıcaklık aralıklarında depolanması sağlanmalıdır.
TBS’de yönetİm.
ORDÖVR KISMI Yemek salonuna (restorana) yakın olur. Diğer kısımlara göre buranın çalışma alanı daha küçük olur. Soğuk mutfağa dahil veya ayrı bir yerde.
TBS’DE MUTFAK VE YEMEKHANE
Makarnanın kendi değil sosu kilo aldırır !
TBS’DE OLUŞAN ARTIK VE KAYIPLAR ÇÖPLERİN KALDIRILMASI
TBS’DE HİJYEN.
STANDART TARİFELER.
SICAK MUTFAK Mutfak denince ilk akla gelen yer burasıdır. Yemek salonu ile aynı katta, yan yana olup diğer mutfak kısımları tarafından çevrilidir. Sıcak.
TBS’ de ÜRETİM (HAZIRLAMA VE PİŞİRME)
TBS’ de ÜRETİM (HAZIRLAMA VE PİŞİRME)
MUTFAK PLANLAMASI VE ARAÇ GEREÇLERİ.
DİYETİSYENLERİN MESLEKİ BİLGİ VE BECERİLERİ
JEOTERMAL ENERJİ Benim adım Damla.. JEOTERMAL ENERJİ Benim adım Damla.
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Geleneksel Servis Türleri
Geleneksel Servis Türleri
Tranş, kesilip parçalanmadan bütün halde pişirilen et yemekleri, balıklar, tavuk ve diğer kümes hayvanları ile av etlerinin temizlenip dilimlenmesi ve.
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
SERVİS ARABALARININ HAZIRLIĞI
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Geleneksel Servis Türleri
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
ISO HACCP ve ISO22000.
Haşlama makine ve ekipmanları
'ALABALIK (Oncorhynchus mykiss) MİLFÖY BÖREĞİ' NDE FARKLI PİŞİRME METOTLARININ ÜRÜNÜN DUYUSAL VE BESİNSEL ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ Nilgün Kaba, Bengünur Çorapcı*,
İkram Hizmetleri-6 Üretim-Yemek Üretimi
TRAKYA’NIN BAYRAĞI. TRAKYA’NIN TARİHİ GELENEK GÖRENEKLERİ.
Embriyonun uzun süreli saklanması, embriyonun elde edildikten sonra, farklı yöntem ve protokoller kullanılarak kryoprotektan solusyonlarıyla sıfırın altındaki.
ISITMA SİSTEMLERİNİN GELİŞİMİ
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TB’ de KARŞILAŞILAN SORUNLAR
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

TBS’ de ÜRETİM (HAZIRLAMA VE PİŞİRME)

YİYECEK ÜRETİM SİSTEMLERİ

Geleneksel Yiyecek Üretim Sistemi Bu sistemde yiyecekler büyük miktarlarda ve geleneksel sistemlerle hazırlanıp pişirildikten sonra servise kadar sıcak tutulmaktadır. Yemeklerin porsiyonlaması mutfakta yapılmakla birlikte kimi zaman konuk masasında da yapılmaktadır.

Geleneksel yiyecek üretim sisteminin; Avantajları Dezavantajları

Pişir ve Soğut Sistemi “sos-vide” Yemeğin hazırlanması, pişirilmesi ve pişirme sonrası hızla soğutulmasına dayalı bir yiyecek üretim sistemidir.

Aşamaları Pişirme Soğutma Depolama Dağıtım Isıtma

Pişir ve Dondur Sistemi Bu sistemde yiyecekler pişirildikten sonra 0 derecenin altında haftalarca veya aylarca saklamak amacıyla dondurulur ve depolanır.

Aşamaları Reçete Geliştirme Pişirme Yiyeceklerin Dondurulması Yiyeceklerin Paketlenmesi, Depolanması Taşınması Yiyeceklerin Yeniden Isıtılması ve Servisi

Pişir-Soğut ve Pişir-Dondur Sisteminin Avantajları ve Dezavantajları

PİŞİRME YÖNTEMLERİ

YÖNTEM PİŞİRME ŞEKLİ Suda Pişirme Yöntemleri ■ Ön Haşlama (Blanching) ■ Hafif Ateşte Haşlama (Poaching) ■ Haşlama (Boiling / Simmering) ■ Kısık Ateşte Az Suda Pişirme (Brasing) ■ Kendi Suyu İle Pişirme (Stewing)

Buharda Pişirme Yöntemleri PİŞİRME ŞEKLİ Buharda Pişirme Yöntemleri ■ Buharda Pişirme (Steaming)

Pişirme Yöntemleri YÖNTEM PİŞİRME ŞEKLİ Kuru Isıda Pişirme Yöntemleri ■ Izgarada Pişirme (Grilling / Broiling) ■ Fırında Kızartma (Roasting) ■Fırında Pişirme (Baking) ■ Sote (Sauteing)

Pişirme Yöntemleri YÖNTEM PİŞİRME ŞEKLİ Yağda Pişirme Yöntemleri ■Wok İçinde Karıştırarak Pişirme (Stir Frying) ■ Derin Yağda Kızartma (Deep Fat Frying) ■ Az Yağda Kızartma (Shallovv Fat Frying)