Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET Diyette protein dengesi için Haftada 1 – 2 gün kırmızı et, Haftada 2 – 3 gün beyaz et (tavuk-balık-hindi), Haftada 1 – 2 gün.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET Diyette protein dengesi için Haftada 1 – 2 gün kırmızı et, Haftada 2 – 3 gün beyaz et (tavuk-balık-hindi), Haftada 1 – 2 gün."— Sunum transkripti:

1 SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET Diyette protein dengesi için Haftada 1 – 2 gün kırmızı et, Haftada 2 – 3 gün beyaz et (tavuk-balık-hindi), Haftada 1 – 2 gün kurubaklagiller tüketin. Sağlık Slayt Arşivi: http://hastaneciyiz.blogspot.com

2 SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET *** Sıcak sebze yemekleri, pilav ve makarnada fındık yağı ve mısırözü yağ karışımı ya da soya yağı ile ayçiçek yağı karışımı kullanın. *** Soğuk sebze yemeklerine salatalara zeytinyağı kullanın.

3 SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET 1 kg sebzeyi pişirmek için 3 – 4 çorba kaşığı sıvı yağ kullanın.

4 SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET Günde en az 10 bardak su için. Her öğünden önce 1 – 2 bardak su için. Öğün sırasında ve hemen sonrasında su içmeyin. Öğünden iki saat sonra içebilirsiniz.

5 SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET ÖĞÜNLERİNİZİ DÜZENLİ TÜKETİN. ARA ÖĞÜNLERİNİZİ AKSATMAYIN. DÜZENLİ OLARAK YAPTIĞINIZ ARA VE ANA ÖĞÜNLER METABOLİZMANIZI HIZLANDIRIR.

6 Mevsimsebzesi ve ve meyvesi tüketin. SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET

7 Rafine (beyaz) tahıl ürünleri yerine tam taneli olanları tercih edin.

8 Tam taneli tahıl tahılın özü, kabuk dediğimiz kepeği ve tahılı sarıp onu besleyen doku olan endospermden oluşur.

9 Bir tahıl; az miktarda öz, %14.5 oranında kepek ve %83 oranında da endospermden oluşur. B vitaminleri, mineraller ve posa bu bileşenlerin içinde bulunur. İşlenen bir tahılda bunların kaybı olur.

10 SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET Tuz tüketiminizi azaltın.

11 Süt-yoğurt ayran ekmek ayran ekmekcacık et-kurubaklagil HER ÖĞÜNDE 4 ANA BESİN GRUBUNDAN UYGUN MİKTARDA TÜKETİN. sebze

12 SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET Uygun pişirme yöntemleri kullanın. Mangal, kızartma, tütsüleme yerine; haşlama, ızgara,buğulama, fırında pişirme fırında pişirme yöntemlerini kullanın. yöntemlerini kullanın.

13 DYT.ELİF ERDİN

14 Sağlık Slayt Arşivi: http://hastaneciyiz.blogspot.com


"SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET Diyette protein dengesi için Haftada 1 – 2 gün kırmızı et, Haftada 2 – 3 gün beyaz et (tavuk-balık-hindi), Haftada 1 – 2 gün." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları