TAHTA ÇANAK Haz. İlknur Eryiğit DEM 2011.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ
Advertisements

Babam Beni Hiç Sevmedi... Balıkesir'de Asma Ağacı Ve Anılarım.. Kısa Öykü.
MATTA 17. İSA’NIN GÖRÜNÜMÜ DEĞIŞIYOR Altı gün sonra İsa, yanına yalnız Petrus, Yakup ve Yakup'un kardeşi Yuhanna'yı alarak yüksek bir dağa çıktı. Onların.
1.Yüklem: Cümlede yapılan işi, oluşu ya da eylemi bildiren kelimeye yüklem denir. Yüklem cümlenin temel öğelerinden biridir. Genellikle cümlenin sonunda.
SU HALDEN HALE GİRER. İŞTE YAĞMURUN OLUŞMASI! Yağmurun oluşmasında 2 işlem gerçekleşiyor. Yoğunlaşma ve buharlaşma. Güneş ışığının etkisi ile her gün.
Sağlıklı Yaşama Kılavuzu Merhaba, işte bu yeşilcan! Sağlıklı olan ne varsa yapar. Zararlı olan her şeyle savaşır. Kötülerin düşmanı, iyilerin dostudur.
Teknolojiden Yararlanmak İçin…. Keloğlan’ın düşünde, Kaf Dağı’nın ötesinde, korkunç devler ülkesinde gezinmeyen biri mi var? Saklambaç, köşe kapmaca,
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
 LÖSEV, 24 Eylül 2000 tarihinde, lösemili çocuklara özel, modern tıbbın tüm olanaklarını bünyesinde barındıran 2000'li yılların.
ŞEKER(DİABETES MELLİTUS DM) HASTALARININ YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER Şeker ya da diyabet denilen hastalık genellikle kalıtsal ve.
5-SORUMLULUK GÖREVİNİ TAM YERİNE GETİRMEMİŞ OLANIN VİCDAN YARASINA , NE MAZERETİN ÇARESİ,NE İLACIN ŞİFASI ÇARE GETİRMEZ. MEVLANA.
AYNUR ŞİMŞEK İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI ÖNÜNÜZDEN ÇEKİLİN.
K O R K U Yükseklikten Karanlıktan Çeşitli hayvanlardan Yalnız Kalmaktan.
M Ü ŞRİKLERİN BOYKOT İLÂNI. Mekke m ü şrikleri, İslâm n û runun s ö nmesi i ç in, ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Alay, hakaret ve işkencenin her.
Şehit Öğretmenlerimize Tıklamadan, sesli izleyiniz.
Kızkardeşimin gelinliği Şehidimin son örtüsü Affet demeye yüzüm yok UTANCIMI ANLATACAK SÖZÜM YOK. Affetme bizi.
Yıllar önce bir Millî Eğitim Bakanı’nın makam odasının kapısı çalındı. İçeriden kararlı ve tok bir ses, ''Girin'' diye seslendi. Oldukça mütevâzı’ döşenmiş.
40 ALTIN. Küçük Abdulkadir okumak, bilgili, kültürlü bir insan olmak istiyordu. Annesi, babasından kalan 40 altını kıyafetinin koltuğunun altına dikti.
Allaha İman İfagat Kazanck 10-D Allahın varlığına ve birliğine inanmak inanç esaslarının biridir. Bu «tevhid inancı» olarakta isimlendirilir. Kelime.
Teknoloji Tasarım Kurgu kuşağı. PROJEMİN ADI Sorunlarım Listeliyorum  Bazı sorunların farkına varamıyorum  Saçımı yapamıyorum  Ayakkabı bağcığımı.
 Pamela Spence, 1975 doğumlu şarkıcı, oyuncu. 80ler synth pop tarzını günümüze uyarlayan Spence, Teoman ’ın vokalisti olarak ünlendi. Birçok tiyatro.
KÜÇÜK İTFAİYECİ lütfen sesi açıp Tıklayınız..
Sunumu Hazırlayan: Emel Özdemir © Her hakkı Saklıdır.
Dünden Bugüne Ulaşım.
Teknoloji Bağımlılığı ve Güvenli İnternet Kullanımı
EŞSİZ YUVAM TEMASI ETKİNLİKLERİ 2
MURATHAN MUNGAN’ DAN.
Ünite- 1 Vücudumuz ve Sistemler
Göç eden yaban kazlarının havada süzülürken "V" şeklinde bir formasyonla uçtuklarını görmüşsünüzdür... Bilim adamları kazların neden bu şekilde uçtuklarını.
7-14 YAŞ DÖNEMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Ataletin sekonder kazançları
REHBERLİK SERVİSİ.
TÜRKÇE FATMANUR ŞAHİN 6/A 523.
BEYAZ BULUT YAĞMUR OLMAK İSTEDİ
Kartallardan Hayat Dersi
İNANILMAZ AMA GERÇEK. > Okulun ilk gününde 5
Değirmendere Hacı Halit Erkut Anadolu Lisesi
SOSYAL FARKINDALIK PROJESİ
KURT AİLESİ.
İNSANHAKLARI YURTTAŞLIK VE DEMOKRASİ
K.İ.H.O. REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ
Anlamlarına göre sözcük çeşitleri
Fluvyal Jeomorfoloji Yrd. Doç. Dr. Levent Uncu.
GİZEMLİ.
İş Ortamındaki İnsanlar.
PERSPEKTİF Perspektif, doğadaki iki boyutlu ya da üç boyutlu cisimlerin bizden uzaklaştıkça küçülmüş ve renklerinin solmuş gibi görünmesine denir.
Bireysel Konularda İstişare
KELİME-SÖZCÜK NEDİR? Cümlenin anlamlı en küçük birimlerine ya da tek başına anlamı olmadığı hâlde cümle içinde anlam kazanan anlatım birimlerine kelime.
SONBAHAR.
Yaşlılar için felsefe George Carlin 102 yaşında (Sevimli bir ihtiyarcık) TÜRKÇEYE ÇEVİREN : ONUR AYANGİL SONUNA KADAR OKUMAZSANIZ, YAŞAMINIZDAN BİR GÜN.
ÇEKİM ÖLÇEKLERİ Kamera vizöründen oluşturulan çerçevenin boyutlarına göre çekim ölçekleri değişir. Genel perspektifte çekim ölçekleri şu şekildedir;
Erguvan ağacı İstanbul’un bir simgesidir. En azından geçmişte öyleydi Erguvan ağacı İstanbul’un bir simgesidir. En azından geçmişte öyleydi. Beton.
Bir Bakan Ve İki Çocuk.
Çocuklarımız İçin Düşünün
6.SINIF 8.ÜNİTE DÜNYA’MIZ AY VE YAŞAM KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ AY’IN EVRELERİ
BİTOLA veya MANASTIR Evet, yurtdışı seyahatimden sunum için bu şehri neden seçtiğimi bu resimlerde göreceksiniz. Şehir merkezindeki yayaların kullandığı.
Doğrusal Mantık Yapısı İle Problem Çözme
KİPER’İN DOĞUM GÜNÜ.
YAS 5 Anne ve babamın birbirlerine bağırmalarının beni ne kadar korkuttuğunu öğrendim. YAS 7 Meşrubat içerken gülersem içtiğimin burnumdan geleceğini.
Rastgele Nesneler Dersi
Gelişim ve Temel Kavramlar
Sağlıklı Yaşama Kılavuzu
Öğretim Yöntemleri ve Yaklaşımları
Gerçek Yaşama Dayalı Durum Belirleme
Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu BAŞARI TESTLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ
NEDEN MANİPÜLASYON.
ZAMİRLER(ADILLAR) 6.SINIF.
HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI
2 - DEDELER ZAMANI İBRAHİM'in hayatı Yaratılış bölüm
Zarflar Zarf: Eylemleri, eylemsileri, zarfları, kimi zaman da ekeylemle yargı anlamı kazanmış sözcükleri türlü yönlerden (durum, zaman, yön…) tamamlayan.
Sunum transkripti:

TAHTA ÇANAK Haz. İlknur Eryiğit DEM 2011

TAHTA ÇANAK

Zamanın birinde Ahmet dede adında ihtiyar bir marangoz yaşardı Zamanın birinde Ahmet dede adında ihtiyar bir marangoz yaşardı . Aradan uzun yıllar geçti. Yaşlılığın etkisiyle eli ayağı tutmaz oldu. Bu yüzden Ahmet dede gelini ve oğluyla yaşamaya başladı.

Ahmet dede çok yaşlı olduğu için elleri titriyordu Ahmet dede çok yaşlı olduğu için elleri titriyordu. Elleri o kadar titriyordu ki yemek yerken sürekli üstüne başına döküyor, sofra örtüsünü kirletiyordu. Hatta bazı günler tabak çanak kırığı bile oluyordu.

Son zamanlarda sofrada bu tür kazalar artınca bundan rahatsız olan anne ve baba bir çözüm düşündüler.

Ahmet dedeye tahta çanak, kaşık ve çatal aldılar Ahmet dedeye tahta çanak, kaşık ve çatal aldılar. Artık kırılan tabaklar dökülen yemekler yoktu. Anne ve baba bu durumdan çok memnun olmuşlardı.

Bir süre sonra Ahmet dedeyi yemek masasından da kaldırdılar Bir süre sonra Ahmet dedeyi yemek masasından da kaldırdılar. Tahta çanakla birlikte onu masadan uzaklaştırdılar. Artık Ahmet amca odanın bir köşesinde yemeğini ayrı yiyor, doymasa da daha fazla istemeye utanıyordu.

Ahmet amca tahta çanakla çorbasını içerken son derece mahcup bir şekilde etrafına bakınıyor, bazen de gizli gizli ağlıyordu. Evin küçük torunu dedesinin bu durumunu tam anlamamış da olsa uzaktan izliyordu.

Bir gün anne ve babası dışarıdayken Hasan eline geçirdiği bir tahta parçasını oymaya başladı.

Anne ve babası eve gelince ne yaptığını sorduklarında Hasan 'tahta çanak yapıyorum; siz yaşlanınca ben de size bu tahta çanakla yemek vereceğim' dedi.

Anne ve baba bir süre sessizce birbirlerine baktı ve yaptıklarından utandılar, Babalarına kendi rahatları uğruna ne büyük bir utanç verdiklerini anladılar.

Hemen Ahmet dededen özür dilediler ve artık yemeği beraber yemeğe başladılar. O günden sonra Ahmet dedeyemeği döküp saçsa da bu hiç problem olmadı Mutlulukları hiç eksilmeden devam etti.