Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BEYAZ BULUT YAĞMUR OLMAK İSTEDİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BEYAZ BULUT YAĞMUR OLMAK İSTEDİ"— Sunum transkripti:

1 BEYAZ BULUT YAĞMUR OLMAK İSTEDİ

2 Yeryüzünde, toprakta dolaşan buharın canı çok sıkıldı
Yeryüzünde, toprakta dolaşan buharın canı çok sıkıldı. Yukarıya havaya doğru yükselmek ve çıkmak istedi. Şöyle etrafına bir bakındı, başladı gökyüzüne yükselmeye! Yukarılara, çıktı çıktı en yüksek tabakalara ulaştı! Orada durup beklemeye başladı.

3 Bekledikçe çoğalmaya, çoğaldıkça da birbirleri ile birleşmeye ve gökyüzünde görülen beyaz bulutlar olmaya başladılar.Birleşen bulutlar; çok yüksekte oldukları için, üşümeye başladılar. Bulut kardeşlerden bir tanesi, diğer kardeşlerine seslendi ve: Kardeşlerim! Ben çok üşüyorum, tekrar yeryüzüne inmek istiyorum, siz ne dersiniz? Diye sordu.

4 Bulutlardan bir tanesi, onu cevapladı: -Çok iyi söyledin
Bulutlardan bir tanesi, onu cevapladı: -Çok iyi söyledin! Ben de çok üşüyorum, dedi. Hep birlikte su damlası olarak birleşelim, yağmur olup yeryüzüne doğru hareket edelim. Bulutlardan az üşüyeni: Ben, başlıyorum yağmur olarak yeryüzüne düşmeye arkadaşlar! Dedi.

5 Çok yükseklerde ve çok soğuk yerlerde kaldıkları için buz tutmaya başlayan su damlacıkları, titreyerek konuştu: -Ben donuyorum! Galiba dedi. Küçücük yuvarlak buz tanecikleri olarak ineceğim yeryüzüne. Onlar aralarında konup tartışırlarken birbirleri ile çarpıştılar. Birden bire şimşek çaktı ve gökyüzü aydınlanıp gök gürledi!

6 Su damlacıkları; birleşip yeryüzüne yağmur olarak yağmaya başladılar
Su damlacıkları; birleşip yeryüzüne yağmur olarak yağmaya başladılar. Buz tanecikleri de, dolu olarak küçük yuvarlaklar olup hızla aşağıya inmeye başladılar. Bir de baktılar ki yeryüzünde buldular kendilerini.

7 Yağmur suları, cadde ve sokakları doldurdu
Yağmur suları, cadde ve sokakları doldurdu! Buz tanecikleri ise, yağmur sularına karışıp gitti.

8 Yağmur damlacıkları ve buz taneciklerinin anladıkları çok iyi bir şey olmuştu: Birbirlerinden hiç farklı olmadıkları.Her ikisi de buhar ve sudan oluştuklarını çok iyi öğrenmişti.


"BEYAZ BULUT YAĞMUR OLMAK İSTEDİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları